درمان دیسک کمر با لیزر

درمان دیسک کمر با لیزر

دیسک کمر اختلال شایع در بین افراد مسن و بالای 45 سال است که این عارضه به دنبال ضعیف شدن و تخریب دیسک های بین مهره ای رخ می دهد. متخصص ستون فقرات پس از تشخیص بیماری دیسک کمر، بسته به نوع و شدت عارضه بهترین روش درمانی را ارائه می دهد. خوشبختانه درصد بالایی از افراد مبتلا به دیسک کمر با درمان های غیرتهاجمی و غیرجراحی بهبود می یابند و نیازی به انجام عمل جراحی دیسک کمر یا جراحی ستون فقرات ندارند. اما در صورتی که عارضه بیرون زدگی دیسک کمر شما به شدیدترین حالت خود برسد و شما احساس درد و سوزش عجیبی در اندام های انتهایی خود داشته باشید. در این صورت ممکن است جراح یا متخصص ستون فقرات روش جراحی دیسک کمر را پیشنهاد دهد.

اما انجام عمل جراحی برای همه افراد یک کابوس بزرگی است که سبب شده همه از آن فراری باشند اما خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی، و با روی کار آمدن صنعت لیزردرمانی، به تمامی این کابوس ها پایان داده شده و اغلب جراحی هایی دیسک کمر توسط لیزر صورت می گیرد. البته علاوه بر جراحی با لیزر که یکی از روش های کم تهاجمی درمان دیسک کمر می باشد. فیزیوتراپی با لیزر نیز روش بسیار کاربردی و با حداقل تهاجم است که میتوان با استفاده از پرتوهای لیزر درد بیمار را تا حد زیادی کم کرد. با توجه به فراگیر شدن این روش درمانی دیسک کمر، از این رو در این مقاله سعی داریم تا شما را با این روش درمانی و مزیت های آن نسبت به جراحی دیسک کمر آشنا کنیم.

درمان دیسک کمر با لیزر

لیزر درمانی برای دیسک کمر

لیزر درمانی دیسک کمر یک روش فوق العاده  و کم خطری است که انجام این روش درمانی توسط متخصصین طب فیزیک و فیزیوتراپ صورت می گیرد؛ در صورتی که جراح ستون فقرات تشخیص دهد عارضه بیرون زدگی دیسک کمر در مرحله قرار دارد که می توان به کمک پرتوهای لیزر این درد را تسکین داد بیمار را به این متخصصین ارجاع می دهد. متخصصین طب فیزیک پس از ارائه انواع ورزش ها و حرکات ورزشی جهت بهبودی سریعتر حال بیمار از تکنیک لیزردرمانی استفاده می کند. در روش لیزر درمانی از انواع لیزرهای کم توان و پرتوان برای درمان دردهای حاصل از دیسک استفاده می شود. در روش درمانی لیزرهای پرتوان، فیزیوتراپ پرتوهای لیزر را با هدف تحریک بافت های آسیب دیده به درون بافت می فرستد. نحوه انجام این روش بدین صورت می باشد که:

در صورتی که بیمار به روی شکم خود دراز کشیده است، متخصص فیزیوتراپ، دستگاه لیزر را در موضع درد قرار می دهد و حدودا سی ثانیه این دستگاه را در محل درد نگه می دارد. تا پرتوها از محل دیسک و عضلات عبور کنند این کار چهار الی پنج بار بیشتر طول نمی کشد و بیمار برای اینکه به بهبودی کامل برسد باید به مدت چهار هفته این کار برای بیمار انجام گرفته شود.

انجام لیزر درمانی یکی از روش های بدون درد است که پرتوهای لیزر با به جریان درآوردن گردش خون و ترمیم روند طبیعی بدن، سبب بهبودی درد و علائم بیمار می شوند. البته از این روش تنها زمانی که دیسک های آسیب دیده اند و فشاری بر اعصاب وارد نمی کنند؛ میتوان استفاده کرد. زیرا پرتوهای لیزر بر روی درد و کم کردن علائم بیماری موثرند. اما در مواردی که عارضه بیرون زدگی دیسک به شدیدترین حالت خود برسد و اعصاب تحت فشار قرار بگیرند در این صورت، لیزر درمانی تاثیری در روند بهبودی بیمار ندارد و باید از روش جراحی برای درمان دیسک استفاده نمود.

جراحی دیسک کمر با لیزر

زمانی که یک دیسک بیرون می زند، با گذشت زمان آن قسمت بیرون زده بروی اعصاب فشار می آورد از این رو ممکن است بیمار به علائمی همچون بی حسی، درد و ضعف شدید در اندام ها دچار شود. به همین دلیل اغلب جراحان و متخصصین ستون فقرات جهت پیشگیری از آسیب به نخاع و ریشه های عصبی، عمل جراحی دیسک کمر را پیشنهاد می دهند. تا از این طریق با تخلیه دیسک های بیرون ریخته شده فشار را از روی نخاع بردارند. اما همیشه در پی جراحی دیسک کمر همه چیز به خوبی پیش نمی رود و بیمار سریعا بعد از جراحی به بهبودی نمی رسد و ممکن است در حین انجام جراحی و استفاده از چاقوی جراحی، بخشی از ستون فقرات و اعصاب آسیب ببیند و بیمار به برخی عوارض و خطرات جراحی ستون فقرات دچار شود. از این رو جراح دیسک کمر، با پیش بینی چنین خطراتی، عمل جراحی دیسک کمر با لیزر را به بیمار خود پیشنهاد می دهد که از خطرات و عوارض کمتری نسبت به جراحی باز دیسک کمر برخوردار است.

جراحی دیسک کمر با لیزر یک روش جراحی بسته است که تحت بی حسی موضعی و با کمترین تهاجم صورت می گیرد. این روش جراحی توسط جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات که دورهای تکمیلی جراحی دیسک با لیزر را گذارنده است انجام می شود و در طی آن جراح و فوق تخصص ستون فقرات، با کمک تصاویر بدست آمده از دستگاه اشعه ایکس، سوزن مخصوص و باریکی را به درون دیسک های آسیب دیده می فرستد تا از طریق انرژی و گرمای درون لیزر، دیسک های بیرون ریخته تبخیر شود. در بیشتر مواقع تاثیر جراحی دیسک با لیزر سریع است و بیمار تا چهار و پنج روز بعد از جراحی به راحتی می تواند فعالیت های خود را انجام دهد.

جراحی دیسک کمر با لیزر

مزیت های جراحی دیسک کمر با لیزر

جراحی دیسک کمر با لیزر یکی از نوین ترین روش های جراحی ستون فقرات که به کمک آن  جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات می تواند فشار وارده به اعصاب را کم کند و از آسیب دیدگی عصب جلوگیری کند. دلیل دیگری که سبب می شود جراح ستون فقرات از این روش برای بیماران خود استفاده کند مزیت های این روش جراحی نسبت به دیگر روش جراحی باز ستون فقرات است. از مزیت های جراحی دیسک کمر با لیزر می توان به:

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراح مغز

نداشتن درد در حین جراحی دیسک کمر

تنها دردی که ممکن است در این جراحی احساس شود؛ درد هنگام وارد کردن سوزن به درون دیسک است که این درد هم توسط داروی بی حسی موضعی به حداقل رسیده و بیمار در حین جراحی هیچ دردی را احساس نمی کند.

درد کمتر بعد از عمل جراحی دیسک کمر

 علت اصلی درد بیماران پس از جراحی های باز، به دلیل برش ها و دستکاری هایی است که در محل جراحی و بافت صورت می گیرد، می باشد. از این رو این بافت برای اینکه ترمیم شود، شروع به ساختن بافت همبند می کند که همین عامل سبب می شود بیمار درد شدیدی را در ناحیه زخم احساس کند. چون در روش جراحی دیسک کمر با لیزر، هیچ دستکاری و برشی در ناحیه ستون فقرات ایجاد نمی شود از این رو بیمار دردی را هم احساس نخواهد کرد.

انجام عمل جراحی بدون بیهوشی و به صورت سرپایی

در روش جراحی دیسک کمر با لیزر چون به صورت بسته و کم تهاجمی صورت می گیرد از این رو نیازی به هیچ ماده بیهوشی نیست و در کوتاهترین زمان ممکن انجام می شود به همین جهت این روش جراحی برای افراد مسنی که ماده بیهوشی برایشان خطرناک است می تواند بسیار مناسب باشد.

جدیدترین مقالات:

جراح ستون فقرات

مدت اقامت کوتاهتر در بیمارستان

زمان جراحی دیسک کمر با لیزر، کمتر از یک ساعت است. به همین جهت بعد از جراحی نیاز به بستری شدن طولانی مدت نیست و بیمار می تواند بعد از یکروز، از بیمارستان مرخص شود. از این رو این روش برای افراد شاغلی که نمی توانند مرخصی های طولانی مدت بگیرند و باید هر چه سریعتر به محل کار خود بازگردند بسیار مفید است.

نیاز نداشتن به پانسمان و بخیه در محل جراحی

از آنجایی که در روش جراحی دیسک کمر با لیزر، تنها از یک سوزن باریک استفاده می شود از این رو هیچ برشی و زخمی در ناحیه ستون فقرات ایجاد نمی گردد از این رو، محل جراحی دیسک نیازی به پانسمان و بخیه کردن نخواهد داشت. مطئننا اگر در محل جراحی، هیچ زخم و پانسمانی نباشد خطرات خونریزی و عفونت نیز به حداقل می رسد.

مزیت جراحی دیسک کمر با لیزر

مراقبت های بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر

بهبودی و دوران نقاهت پس از جراحی دیسک کمر با لیزر بستگی به شرایط و سیستم بدنی بیمار دارد. اما برخی مراقبت ها و اصول هستند که پروسه ریکاوری را بهبود می بخشند. در روش جراحی دیسک با لیزر با وجود کم تهاجمی بودن و کم عارضه بودن، اما بیمار در روزها و هفته های ابتدایی بعد از جراحی نیاز به مراقبت هایی که دارد تا هم به بهبودی سریعتر برسد و هم اینکه خطرات جراحی به صفر برسد. از جمله مهم ترین مراقبت بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر شامل:

  • مراقبت از محل جراحی و پیشگیری از آسیب به موضع درد
  • مراجعه به فیزیوتراپ و داشتن برنامه منظم تمرینات توانبخشی پس از جراحی دیسک کمر
  • داشتن خواب و استراحت کافی
  • داشتن تغذیه سالم و سرشار از فیبر
  • نوشیدن روزانه هشت لیوان آب کافی جهت پیشگیری از یبوست

استفاده به موقع از دارو بعد از جراحی دیسک کمر

  • استفاده به موقع از داروها و قرص های مسکن و ضد درد
  • رانندگی نکردن تا چندین روز پس از جراحی
  • بلند نکردن اشیاء سنگین بعد از جراحی
  • خودداری از انجام فعالیت ها و ورزش های سنگین
  • امتناع از استراحت مطلق و نشستن های طولانی مدت

دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس