تومورهای متاستاتیک پستان

تومورهای متاستاتیک پستان

سرطان سینه

سرطان سینه به نوعی ازسرطان گفته می شود که از بافت پستان آغاز می شودو در اثررشد بدون کنترل سلول های پستان ایجاد میگردد. یکی از شایع ترین سرطان های رایج درزنان محسوب می شود.

سرطان متاستاتیک پستان

اگر سرطان پستان درمراحل اولیه درمان نشود ممکن است پس از مدتی به سایر نقاط بدن منتقل شود. به این نوع سرطان که به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد سرطان متاستاتیک پستان می گویند همچنین این نوع سرطان ،سرطان پیشرفته یا مرحله چهار نیز گفته می شود.

سرطان متاستاتیک سینه

علت ایجاد متاستاز پستان چیست؟

در بعضی تومور های بدخیم، سلول های سرطانی اتصال خود را با بافت تومورال از دست داده و از طریق جریان خون یا از راه سیستم لنفاوی به اعضای دیگر بدن میروند. این سلول ها در محل دوم شروع به رشد کرده و کانون جدیدی از سرطان را تولید میکنند. روند متاستاز موجب میشود تومور به بافت ها و اعضای متعددی از بدن منتشر شود.

سرطان متاستاتیک پستان به چه مناطقی گسترش می باید؟

مناطقی که اغلب این نوع سرطان به آن منتقل می شود عبارتند از:
     استخوان ها
     ریه ها
     کبد
     مغز

علائم سرطان متاستاتیک پستان

از علائم عمومی این نوع سرطان میتوان به خستگی،کاهش اشتها،کاهش وزن اشاره کرد.اما بسته به محل گسترش سرطان علائم بیماری متفاوت خواهد بود.

علائم انتقال سرطان به استخوان :

درد شدید در ناحیه استخوان ها
ورم
فشرده شدن استخوان نخاع
اختلال درحرکت
احتمال شکستکی استخوان در فرد افزایش می یابد.

انتقال به ریه

علائم انتقال سرطان به ریه:

اختلالات تنفسی
تنگی نفس
سرفه های همراه با ترشح خون
درد درناحیه قفسه سینه

علائم انتقال سرطان به ریه:

زرد شدن پوست
ایجاد خارش
کاهش اشتها
خونریزی
استفراغ و حالت تهوع

تشخیص سرطان متاستاتیک سینه

آزمایشات متعددی جهت تشخیص سرطان متاستاتیک پستان استفاده می شود که شامل ام آر آی،سی تی اسکن،اسکن استخوان،نمونه برداری از بافت تومور می باشد.

آیا سرطان متاستاتیک پستان قابل درمان است؟

شاید با شنیدن اینکه دچارسرطان متاستیک شده اید سبب حیرت، ترس، افسردگی یا از دست دادن روحیه شما شود و با خود فکر کنید که سرطان پستان مرحله 4 برابر با مرگ است، اما چنین تصوری درست نیست.
پزشک متخصص با مطالعات بیولوژی برروی تومورومشخص شدن ویژگی سلول های سرطانی، در نظر گرفتن سن، محل انتشار سرطان و علایم آن در بدن فرد، پزشک برنامه درمانی مشخصی را تنظیم می کند.

قابل درمان بودن متاستاتیک پستان

روش های درمان سرطان متاستاتیک پستان

برای درمان متاستاز سرطان سینه میتوان از روش های متعددی درمانی از قبیل درمان موضعی مثل جراحی و پرتو درمانی و روش های شیمی درمانی و هورمون درمانی استفاده کرد.

مقالات خواندنی:

جراحی بیرون زدگی دیسک کمر

جراحی متاستاتیک پستان

قبل از انجام عمل جراحی پزشک پس از انجام نمونه برداری و تشخیص بافت سلول سرطانی جراحی به طور کامل انجام میگیرد. بوسیله این عمل بافت سرطانی به طور کامل برداشته می شود.

شیمی درمانی

این داروها سلول های سرطانی و همچنین سایر سلول هایی که به صورت سریع رشد می کنند را کاهش می دهد. از مزایای شیمی درمانی این است که غالبا می تواند سریعتر از درمان های دیگر، تومورها را کاهش دهد. اما این درمان عوارض جانبی بیشتری نسبت به درمان هورمونی و... دارد.از جمله عوارض شیمی درمانی میتوان به ریزش مو، استفراغ یا حالت تهوع و خستگی اشاره کرد.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس