بیماری پارکینسون(علائم،تشخصص ، علل بیماری)

بیماری پارکینسون(علائم،تشخصص ، علل بیماری)

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۸

بیماری پارکینسون در واقع یک اختلال مغزی پیشرونده است و معمولا در افراد با سنین بالا رخ می دهدو ازعلائم آن میتوان به لرزش دست ها و اختلالات حرکتی اشاره کرد .شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنم تا بیشتر با این بیماری مغزی آشنا شوید.

پارکینسون

بیماری پارکینسون توسط دانشمند بریتانیایی به نام جمیز پارکینسون توصیف و بنابراین نام این بیماری به او تعلق یافت.پارکینسون یک بیماري مزمن و همیشه در حال پیشرفت است. این بیماري نتیجه از بین رفتن یا ضعیف شدن و لطمه خوردن سلول هاي عصبی در مغز میانی است. این سلول هاي عصبی ماده اي به نام دوپامین، ترشح می کنند. دوپامین پیام هاي عصبی را از مغز میانی به بخش دیگري از مغزمی برد. این پیام ها به حرکت بدن تعادل می بخشند. وقتی سلول هاي ترشح کننده دوپامین می میرند در پی آن استیل کولین در قاعده مغز افزایش یافته بدین جهت سبب سفتی عضلات و کندی حرکات فرد می گردد.

پارکینسون


این بیماري اغلب در سنین 50 تا 70 سالگی ایجاد میشود و میزان شیوع آن در مردان بیشتر اززنان است. با این حال ابتلاي به این بیماري در سنین پایینتر نیز گزارش شده است
بیماري پارکینسون یک اختلال مغزي است که موجب لرزش بدن، سخت راه رفتن و حرکت کردن و مشکل هماهنگی مغز و عضلات می شود. بعد از بیماري آلزایمر، بیماري پارکینسون از معمولترین بیماری مخرب اعصاب به حساب می آید.

علائم بیماری پارکینسون

این علائم ممکن است در ابتدا بسیار ناچیز و با دیگر علائم اشتباه گرفته شود.با پیشرفت بیماری این علائم افزایش می یابد.از جمله علائم شایع این بیماری عبارتند از:
از دست حس بویایی (پیش نشانگر بیماری پارکینسون است)
لرزش دست و پا و انگشتان درهنگام استراحت
کندی در حرکات
سختی و خشک شدن دست و پا و بدن
اختلال در بلع ،آبریزش دهان
قامت خمیده
با پیشرفت بیماری فرد به تدریج توانایی های ذهنی خود را نیزاز دست میدهد.

بیماری پارکینسون


علل تشکیل بیماری پارکینسون

عوامل ژنتیکی
ضربه به جمجمه سر و آسیب های مغزی
تماس با آلاینده های همچون حشره کش ها وآفتکش ها و آلودگی هوا
رژیمهای غذایی حاوی مقادیر بالای چربیهای اشباع نشده
افراد دیابتی
استرس

تشخیص بیماری پارکینسون

هیچ آزمون تشخیصی براي اثبات بیماري پارکینسون وجود ندارد. تشخیص بیماري معمولاً مبتنی بر معاینه فیزیکی است .بررسیهاي طبی معمولا جهت رد سایر اختلالات صورت می گیرد.این معاینات فیزیکی عبارتند از:
-ضربه به انگشت دست و انگشت شست و یا ضربه به پای بیماری برای بررسی کُندی حرکت
-پزشک ازبیمارمیخواهد برای مشاهده لرزش،دستان خود را شل کند.
-به منظور بررسی سفتی اندام‌ها ، از بیمار می خواهد در حالی که گردن، بازوها، و ساق پاها را حرکت می‌دهد آنها را شل کند.
-برای بررسی تعادل در حالی که به آرامی از پشت بیماررا می‌کشد، از اومی‌خواهد که بایستید.

تشخیص پارکینسون

جدیدترین مقالات:

جراحی تومورهای مغز

آیا هرنوع لرزشی جزو بیماری پارکینسون محسوب می شود؟

اگر لرزش دارید اما هیچ علائم دیگری از پارکینسون مانند سفتی یا کُندی حرکت ندارید، ممکن است لرزش خوش خیم ذاتی داشته باشید. این لرزش در خانواده به ارث می‌رسد و بسیار شایع‌تر از پارکینسون است. این حالت معمولاً هر دو دست را به یک اندازه تحت تأثیر قرار می‌دهد. وبر خلاف پارکینسون، لرزش زمانی که دست در حرکت است، بدتر می‌شود.

توصیه های برای خانواده و همراهان بیمار

اصول کلی مراقبت این بیماران عبارتند از درمان فیزیکی، امیدوارکردن و اطمینان دادن به بیماران، و درمان بیماريهايی نظیر افسردگی می باشد.
محدودیتهاي تدریجی بیماري ممکن است باعث عاجز شدن بیمار گردد برای کاهش افسردگی وبیماری روحی حاصل ازاین بیماری مراجعه به روان درمان و مشاوره کمک بسیاری به درمان اینچنین بیماری هایی خواهد کرد.
خانواه بیمار توجه نمایند که محیط منزل را طوري طراحی کنید که از افتادن و آسیب دیدگی جلوگیري شود
کار درمانی و گفتار درمانی برای حل اختلالات حرکتی و گفتاری نیز توصیه می گردد.
از کفشهاي بدون بند، نظیر کفشهاي راحتی، کفشهاي زیپدار یا کفشهاي چسبی جهت راحتی حال بیمار استفاده نمایید
استفاده مکرر از حمام گرم و ماساژ دادن جهت پیشگیري از ایجاد سفتی عضلانی نیز پیشنهاد می شود.

 


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×