تومور آپاندیموم

تومور آپاندیموم

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۴ شهریور ۱۳۹۸

تومور آپاندیموم از تومورهای اولیه مغز و نخاع می باشد،که از نواحی بطن های مغز منشا می گیرند.شیوع این تومور درکودکان بسیار بیشتر از سایر افراد است.در این مقاله به شناسایی این تومور و راههای درمان آن پرداخته ایم.

تومور آپاندیموم

آپاندیموم نوعی تومور دستگاه عصبی مرکزی می باشد ،که از سلول های اپاندیمال بطن مغزی منشا میگیردودرسلول‌هایی که حفرة مغز و یا کانال مرکزی نخاع را می‌پوشانند بروز می‌کند.این تومورها خودشامل انواع مختلفی است که به تومورهای خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود.

انواع آپاندیموم

براساس محل بروز سرطان و میزان پیشرفت و سرعت رشد آن ،این تومورها را به چهار درجه یا گرید تقسیم بندی می کنند که عبارتند از:

تومور آپاندیموم

گرید یک

این نوع تومور عموما به کندی رشد می کند،وخود شامل دو نوع تومور می باشد که برحسب سن فرد و محل قرارگیری تومور طبقه بندی می کنند.

تومور ساب آپاندیموم:

این نوع توموربه کندی رشد کرده عموما در بزرگسالان و مردان ظهور می کند.این تومورها در نزدیکی بطن مغزظاهر می شوند.

تومور میکسوپاپیلاری آپاندیموم:

این نوع توموراغلب در نزدیکی طناب نخاعی و درافراد بالغ و جوان ظاهر می شود.

گرید دو یا تومورآپاندیموم 

این توموردر مغزظاهر می شود و جزو شایع ترین تومورهای آپاندیموم محسوب می شود.

گرید سه یا آپاندیموم اناپلاستیک:

این تومور به سرعت رشد کرده وهم درمغزوهم در جمجمه ظاهر می شود.

تومور مغزی

علائم تومور آپاندیموم

تومور آپاندیموم به تدریج و طی سال ها وبا علائم اندک ظاهر می شود.و علائم بسته به محل تشکیل تومور متفاوت خواهد بود. ازجمله این علائم کلی میتوان به :
-احساس گیجی یا کجی خلقی
-تشنج
-سردرد های ناگهانی و مکرر
-حالت تهوع و استفراغ
-درصورتی که تومور در نخاع تشکیل شده باشد علائمی از قبیل:
-درد درناحیه کمرو گردن
-خشکی و درد گردن و کمر
-ضعف پاها

شیوع تومور آپاندیموم

شیوع این بیماری در کودکان از همه بیشتر می باشد و حدود 10درصد از تومورهای مغزی کودکان جزو این تومورها می باشند.همچنین احتمال بروزآپاندیموم در بزرگسالان کمتراست و حدود 5درصد می باشد،البته ظهور توموردرمردان بزرگسال بیشتر از زنان می باشد.

تشخیص تومورآپاندیموم

پزشک متخصص ابتدا بدن بیمار را معاینه و بررسی می کند ودرباره وضعیت سلامت وسوابق پزشکی او سوال هایی می پرسد .همچنین انجام معاینه نورولوژیک جهت بررسی اعصاب و طناب نخاعی نیز کمک زیادی به تشخیص تومورخواهد کرد.
مرحله دوم انجام نمونه برداری از مایع مغزی نخاعی و فرستادن به آزمایشگاه جهت تجزیه و تحلیل تومور
و در نهایت انجام معاینات تصویربرداری از قبیل ام آرآی برای بدست آوردن تصویر کامل و دقیق از مغز و پی بردن به نوع تومور نیز از دیگر راههای پیشرفته تشخیص تومور مغزی می باشد.

درمان تومور آپاندیموم

تومورهای آپاندیموم به دلیل رشد آهسته ای که دارند،علائم نیز به آهستگی بروز می کند ومعاینه دقیق وانجام ام آرآی سالیانه دردرمان این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.
بسته به درجه تومور،درمان معمولا به سه طریق انجام می گیرد که عبارتند از:
-جراحی
-پرتو درمانی
-شیمی درمانی

درمان تومور آپاندیموم

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز و اعصاب

جراحی تومور آپاندیموم

جراحی درصورتی انجام می گیرد که توموربسیار بزرگ باشد وبتوان به وسیله جراحی توموررا به طور کامل خارج کرد.
نحوه انجام جراحی به این صورت می باشد که،جراح با ایجاد برش کوچکی درطناب نخاعی ویا جمجمه وبا استفاده از میکروسکوپ سلول های سرطانی را خارج می کند.

شیمی درمانی و پرتو درمانی تومور آپاندیموم 

جزو درمان های تکمیلی پس از جراحی محسوب می شوند که حتی اگر جراح توموررا به طور کامل خارج کند،شیمی درمانی و یا پرتودرمانی برای کشتن هرگونه سلول سرطانی توصیه می شود.
انجام پرتودرمانی برای کودکان زیر سه سال ممنوع می باشد ومعمولا جهت درمان کودکان مبتلا به سرطان از شیمی درمان که عوارض کمتری را به همراه دارد استفاده می شود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×