کمردرد چگونه ظاهر می شود؟
یکی از شایع ترین علل مراجعین به پزشک میتوان به کمردرد اشاره کرد که به طور متوسط 85درصد افراد درطول زندگی خود دچارکمردرد می شوند. کمردرد علل مختلفی دارد که از جمله مهم ترین علت این عارضه میتوان به،اختلالات وضایعات ستون فقرات،تومورهای ستون فقرات ،بیماری دیسک بین مهره ای،تنگی کانال نخاعی و سیاتیک اشاره کرد.دربین این عواملی که به آن اشاره شد،فتق دیسک از شایع ترین علل کمردرد می باشد.دراغلب موارد کمر دردی که حالت انتشار به پا دارد میتواند ناشی از بیرون زدگی دیسک بین مهرهای و فشار به ریشههای عصب سیاتیک باشد که به اشتباه بین مردم بنام دیسک و سیاتیک عنوان میشود.واقعیت این است که دیسک وسیاتیک هر دو اعضای مهم بدن انسان هستند که بیماری محسوب نمی شوند و بلکه درگیری و فشار بر این نواحی سبب ایجاد درد و دیگر علائم برای بیمار خواهد شد.
دیسک کمر یا سیاتیک ؟
این سوالی است که بسیاری از بیمارانی که با دردکمر و پا روبهرو هستند، از پزشک معالج خود میپرسند. بسیاری از افراد تعریف دقیقی از این دو بیماری ندارند و اکثرا کلمات را جابجا استفاده میکنند. شایعترین علامت این بیماری کمر درد است. کمر درد بسیار شایع بوده و علل و عوامل بسیار زیاد و متنوعی دارد. یک نوع خاص از کمر درد که حالت انتشار به پا دارد میتواند ناشی از بیرون زدگی دیسک بین مهرهای و فشار به ریشههای عصب سیاتیک در ناحیه کمر باشد که در این مورد خاص باید از کلمه هرنی دیسک کمری و درگیری عصب سیاتیک استفاده شود که البته پزشکان از اصطلاح دیسکوپاتی و رادیکولوپاتی استفاده میکنند. در این مورد بسیاری از بیماران از کلمه دیسک و سیاتیک استفاده میکنند که این باور غلط باید تغییر یابد.
درد سیاتیک چیست ؟
درهر دو ساق پا یک عصب سیاتیک وجود دارد که این عصب یکی از بزرگترین و بلندترین عصب ها در بدن میباشند که از ناحیه تحتانی ستون مهره ها شروع شده و به سمت استخوان باسن امتداد می یابد.درد عصب سیاتیک زمانی رخ می دهد که آسیب دیدگی یا فشار بروی عصب سیاتیک ایجاد شود.
درد سیاتیک به درد موضعی وکشنده گفته می شود که درعصب سیاتیک بدن ایجاد می شود وعموما این درد دریک طرف بدن ایجاد می شود.
علائم درد سیاتیک
درد در ناحیه تحتانی کمر
درد دریک ناحیه از ساق پا وباسن
آغاز درد از ناحیه باسن وناحیه تحتانی کمر و انتقال آن به ناحیه پایین ساق پا وکف پا
تشدید درد در هنگام نشستن و ایستادن و راه رفتن
احساس گزگزوسوزن سوزن شدن در ناحیه ران
احساس ضعف و بی حسی در هنگام حرکت دادن ساق پا
فتق یا بیرون زدگی دیسک کمر چیست ؟
دیسک ماده ای ژله ای و نرم است که بین مهره های ستون فقرات قرار گرفته و نقش محافظت ازستون فقرات و نخاع را برعهده دارد.دیسک به خودی خودی یک بیماری نیست و عواملی مختلفی همچون افزایش سن وفشار ضربه به آن سبب بروز بیمار و درد در بیمار خواهد شد .یکی از شایع ترین اختلالاتی که میتوان برای دیسک نام برد بیرون زدگی دیسک می باشد که این عارضه به یکباره اتفاق نمی افتد و درگیری دیسک شامل چندین مرحل می باشد که این مراحل شامل:
برجستگی خفیف دیسک
برجسستگی شدید دیسک
بیرون زدگی متوسط دیسک
بیرون زدگی کامل دیسک
جداشدگی دیسک از مهره ها
علائم فتق دیسک کمر
درد و بیحسی، اغلب در یک سمت بدن؛
دردی که به دست یا پا هم کشیده میشود؛
دردی که شبها یا با انجام حرکات خاص شدت میگیرد؛
دردی که بعد از نشستن یا بلند شدن بیشتر میشود؛
دردی که بعد از پیادهرویهای کوتاه به وجود میآید؛
ضعف عضلانی غیرقابل توصیف؛
مورمور شدن، درد یا سوزش در مناطق آسیبدیده
بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:
تشخیص دیسک کمر و سیاتیک از طریق آزمایشات تصویربرداری
همانطور که ملاحظه کردید درد سیاتیک و فتق دیسک کمر علائمی بسیار شبیه به هم دارند که همین عامل سبب اشتباه گرفتن این دو بیماری می باشد. مشکلات دیسک کمر معمولا با معاینه قابل تشخیص هستند، اما برای ارزیابی دقیق محل و میزان بیرون زدگی دیسک باید تصویربرداری ام آر آی یا رادیولوژی انجام شود. یکی دیگر از راه های تشخیص میزان درگیری دیسک و تاثیر آن بر سیستم عصبی، گرفتن نوار عصب و عضله است، به خصوص زمانی که بخواهیم علت اصلی کمردرد را تشخیص دهیم، بکار می رود.
مطالب مشابه
نظرات
-
Melisa
با تشکر و بسیار ممنونم که خیلی واضح و با جزئیات توضیح دادین هرچی از سایتای دیگه خوندم به جوابی که خواستم نرسیدم ولی با خواندن محتوای سایت شما جواب تمام سوالام رو گرفتم
مدیر سایتخداروشکرکه راضی بودید. ممنون از شما