علاوه بر پیروی از توصیه های پزشک پس از جراحی، مانند توانبخشی و فیزیوتراپی، بهتر است افرادی که جراحی کمر انجام داده اند، انجام اقداماتی را که تحت کنترل وی هستند بررسی کنند که به روند بهبودی آنها پس از جراحی کمک کند.
در اینجا به چند تغییر در سبک زندگی اشاره شده است که افراد باید در نظر داشته باشند:
ترک سیگار
از استعمال سیگار خودداری کنید. سیگار کشیدن یکی از عوامل شناخته شده کمردرد است و هر نوع نیکوتین به روند بهبودی پس از جراحی آسیب می رساند. این امر به ویژه در مورد همجوشی ستون فقرات صدق می کند، زیرا نیکوتین به عنوان عامل مهار رشد استخوان لازم برای دستیابی به همجوشی شناخته شده است.
عدم مصرف الکل
از نوشیدن الکل خودداری کنید. نوشیدنی های الکلی عامل پریشانی هستند و بیماران باید از داشتن ذهنیتی مثبت در طول روند بهبودی خود بهره مند شوند. الکل همچنین در صورت مصرف در ترکیب با داروهای مسکن و داروهای شل کننده عضلات، باعث افزایش آرامبخشی می شود. از آنجا که الکل ممکن است با سایر داروها تعامل نامطلوبی داشته باشد، دستورالعمل های دارویی را به دقت بخوانید و هر گونه سوال را با پزشک مشورت کنید.
حالت مناسب بدن
از پشتیبان های کمر، صندلی های ارگونومیک و حالت مناسب برای حمایت از کمر استفاده کنید. با استفاده از تکیه گاه های کمر، صندلی های ارگونومیک و وضعیت مناسب برای نگه داشتن ستون فقرات در یک راستای مناسب، از وارد آمدن فشار زیاد به ساختار های کمر خودداری کنید.
عدم نشستن طولانی مدت
از نشستن به مدت طولانی خودداری کنید. نشستن طولانی مدت می تواند باعث ایجاد فشار در ناحیه کمر شود زیرا حفظ حالت خوب برای بیشتر افراد بعد از نشستن به مدت طولانی دشوار است. اگرچه نشستن پس از جراحی کمر صدمه ای در پی نخواهد داشت، در طی چند هفته اول، نشستن طولانی مدت معمولاً ناخوشایند است و افراد در صورت برخاستن، حرکت به اطراف یا تغییر موقعیت به طور مکرر (به عنوان مثال هر نیم ساعت) بهترین نتیجه را خواهند دید.
وزن مناسب
به وزن سالم برسید. اضافه وزن به معنای فشار زیاد بر روی ساختار های تحمل کننده وزن، از جمله دیسک کمر است. دستیابی و حفظ وزن سالم در به حداقل رساندن فشار روی ستون فقرات کمک می کند.
رژیم غذایی مناسب
غذاهای سالم کل بدن را تغذیه می کنند و به روند بهبود کمک می کنند. بیماران باید از پزشک خود بپرسند که آیا اثرات تغذیه ای داروی ضد درد بعد از جراحی وجود دارد که باید از آن آگاه باشند. به عنوان مثال، برخی از داروها منجر به یبوست می شوند، بنابراین خوردن غذاهای سرشار از فیبر (به عنوان مثال سبوس و میوه) مهم است.
نوشیدن مقدار زیادی آب
هیدراته ماندن با نوشیدن چند لیوان آب در روز به تغذیه کلی کمک می کند، همچنین به کاهش خطر یبوست کمک می کند.
خواب کافی
کاملاً شایع است که جراحی، درد پس از عمل و داروهای مورد استفاده در درمان قطعاً چرخه خواب طبیعی را مختل می کند. غالباً، افراد پس از جراحی بیش از حد معمول استراحت و چرت می زنند که به مشکل بیداری در شب منجر می شود. ممکن است مدتی طول بکشد تا اوضاع به حالت طبیعی خود برگردد و این برای بیماران و خانواده های آنها ناامید کننده باشد. در صورت امکان، داروهایی را که باعث خواب آلودگی می شوند قبل از خواب مصرف کنید و مصرف آنها را در طول روز به حداقل برسانید. همچنین انجام عادت های خوب خواب باعث می شود خواب راحت تری داشته باشید. به افراد پیشنهاد می شود که یک فعالیت آرامش بخش قبل از خواب مانند خواندن کتاب یا انجام کار آرامش بخش دیگری را در برنامه خود قرار دهند. هر شب در یک ساعت مشخص خوابیدن، پرهیز از مصرف کافئین و عدم مصرف وعده های غذایی در ساعات منتهی به زمان خواب نیز می تواند کمک کند. برای کسانی که به سختی می توانند خواب خود را حفظس کنند، داروهای تجویزی در دسترس است اما پزشک ممکن است مایل باشند یا نخواهند در اوایل دوره به این داروها اعتماد کنند.
به طور خلاصه، تحقیقات نشان داده است که داشتن یک نگرش مثبت، تجربه کلی بیمار را افزایش می دهد و منجر به درد کمتر پس از جراحی و روند بهبود سریعتر می شود. احساس آمادگی خوب برای جراحی به تقویت احساس کنترل و اعتماد به نفس کمک می کند. بیماران و مراقبانی که درک کاملی از انتظارات قبل و بعد از جراحی دارند و از همه مهمتر، می دانند با چه کسی باید برای پاسخ به سوالات تماس بگیرند، در روزها و هفته های بعد از جراحی اضطراب کمتری خواهند داشت.