علائم و راههای درمان سندروم گیلن باره

علائم و راههای درمان سندروم گیلن باره

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۸

سندروم گیلن باره در اثر حمله اشتباهی دستگاه ایمنی بدن به دستگاه عصبی محیطی ایجاد می گردد وسبب بروز اختلالاتی در فرد مبتلا خواهد شد که دراین مقاله به شناسایی علل و عوامل تشکیل دهنده وراههای درمان این بیماری پرداخته ایم.

سندروم گیلن باره چیست؟

سندروم گیلن باره اختلال کمیاب و نادری است که این بیماري در اثر حمله غیرعادی سیستم ایمنی بدن به دستگاه عصبی محیطی تشکیل می شود، سیستم ایمنی بدن که به طور معمول کارش دفاع از بدن در برابر بیماري می باشد، شروع به آسیب رساندن به اعصاب بیرونی می شود.
به همین جهت وقتی عصب ها تحت تاثیر سندروم گیلن باره قرار می گیرند دیگر نمی توانند پیام ها را به درستی منتقل کنند وماهیچه ها کارشان را به درستی انجام نمی دهند وفرد دچار اختلالات حرکتی و درموارد شدیدترممکن است عضلات فلج شوند.

سندوم گلین باره

علل تشکیل سندروم گیلن باره

علت این بیماری به درستی شناخته نشده است،عموما این بیماری بعد از بروز آنفولانزا وعفونت ویروسی یا باکتریایی ظاهر می شود.دلیلش این میتواند باشد که سیستم ایمنی بدن براي مبارزه با عفونت به شدت کارمی کند و ممکن است که در این میان به صورت اشتباهی به سلول های عصبی خودی حمله کند.

علائم بیماری گیلن باره

-احساس ضعف یا مورمورشدن درپاها وقسمت های بالای بدن
-احساس خستگی شدید
-اختلال درراه رفتن
-اختلال در تنفس

تشخیص سندروم گیلن باره

پزشک متخصص مغز و اعصاب با مشاهده علائم بیماری ازقبیل مورمورشدن پاها به بیماری شک خواهد کرد که با انجام آزمایشاتی از قبیل بررسی مایع مغزی - نخاعی وبررسی الکترونیکی عضله میتواند به تشخیص دقیق این بیماری بپردازد.

آیا بیماری سندروم گیلن باره درمان دارد؟

شخص مبتلا به سندروم گیلن باره باید به مدت طولانی دربیمارستان بستری بماند و همه اقدامات درمانی توسط پرستاران وپزشک متخصص انجام گیرد و درصورتی که بیماری شدت گرفته باشد ممکن است برخی بیماران را در بخش مراقبت های ویژه نگهداری کنند.با این وجود خیلی از این افراد به سرعت بهبود می یابند و به زندگی عادی خود بازمیگردند.
در خصوص مناسب‌ترین اقدام درمانی جهت درمان سندرم گیلن باره میتوان به تزریق ایمونوگلبولی اشاره کرد.این روش با توجه به این که سیستم ایمنی بدن به طوراشتباهی میلین یا پوشش اعصاب محیطی را تخریب می‌کند، با تزریق ایمونوگلبول میتوان از روند بیماری پیشگیری کرد.
همچنین استفاده ازروش پلاسما فرزیس(جهت جداسازی پلاسما از خون) نیزدردرمان این سندروم بکار می رود.

جدیدترین مقالات:

جراحی جمجمه

 سندوم گلین باره

اقدامات پس از بهبودی سندروم گیلن باره

به این دلیل که این بیماری سبب اختلال حرکتی و ضعف عضلانی بیمار می گردد ممکن است بیمار پس از مرخص شدن از بیمارستان نیاز به کمک واستفاده از صندلی چرخ دار وعصا خواهد داشت تا دوباره عضلاتش قوی شده و به راحتی همچون قبل شروع به حرکت کردن بکند.
دراین میان مراجعه به فیزیوتراپیست و دریافت برنامه ورزشی و تمرینات مخصوص کمک زیادی به درمان این بیماری خواهد کرد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×