آبسه مغزی اپیدرورال
آبسه مغزی اپیدورال یا همان عفونت در مغز که در اثر تجمع چرک ناشی از یک عفونت باکتریایی که در لایه های غشایی مغز و نخاع ظاهر می شود.
علائم آبسه مغزی
علائم این بیماری بسیار شبیه به تومورهای مغزی و سکته مغزی می باشد.که در عرض چند ساعت نمایان می شود. این علائم عبارتند از:
- سردرد و سرگیجه ناگهانی و شدید
- تهوع و استفراغ
- ضعف و بی حسی یا فلج در یک طرف بدن
- تشنج
- تب شدید
- منگی و گیجی و هذیان گویی
- اختلال در صحبت کردن
درصورتی که عفونت در لایه نخاعی ظاهر شود علائمی از قبیل؛ درد در پشت و کمر و اختلال در راه رفتن ظاهر میشود.
علل و دلایل تشکیل آبسه مغزی
آبسه مغزی ناشی از چرک و عفونت باکتریایی می باشد که این عفونت ها عبارتند از:
- عفونت هایی که از سایر قسمت های بدن همچون ریه ها، دریچه قلب و... از راه خون به مغز گسترش می یابد.
- عفونتی که از جمجمه به درون مغز انتشار یافته است همانند عفونت استخوان و مغز استخوان
- عفونت سینوس ها یا سینوزیت
- عفونت زائده ماستوئید در پشت گوش
- عفونت در اثر شکستگی سر و جمجمه
عوامل خطرساز آبسه مغزی
ضربه و صدمه به سر (احتمال ابتدا به عفونت را افزایش می دهد)
دیابت (زیرا بوسیله این بیماری مقاومت بدن در مقابل عفونت کاهش می دهد)
بیمارهایی همچون ایدز که دستگاه ایمنی به علت بیماری دچار اختلال می شود.
مننژیت (التهاب بافت مغز)
بیماری های قلبی
تشخیص بیماری آبسه مغزی
علائم و نشانه های این بیماری بسیار شبیه به سکته مغزی می باشد. پزشک با بررسی علائم و دیگر روش های تشخیص این بیماری را از دیگر اختلالات مغزی تشخیص خواهد داد. این آزمایشات علاوه بر تایید آبسه مغزی، هرگونه فشار افزایش یافته در مغز را نیز آشکار می کند که عبارتند از: آزمایشی جهت دستیابی به نوع عفونت از طریق تجزیه و تحلیل مایع مغزی و نخاعی - در صورتی که پزشک مشکوک به تورم مغزی باشد در این صورت بررسی مایع مغزی نخاعی انجام نمی گیرد زیرا ممکن است فشار درون سر کاهش یابد در این صورت انجام سی تی اسکن و ام آر آی برای تشخیص آبسه مغزی کاربرد بیشتری دارد.
درمان آبسه مغزی
بسته به شدت و پیشرفت بیماری، تورم مغز، تاریچه پزشکی و قدرت بدنی بیمار راههای درمان متفاوت خواهد بود و کلید اصلی درمان آبسه مغزی تشخیص زودهنگام بیماری است.
دارودرمانی
اگر تورم مغزی زیاد نباشد و بیماری پیشرفت آنچنانی نداشته باشد، احتمالا با مصرف آنتی بیوتیک ها میتوان طیف مختلفی از آنتی بیوتیک ها را نابود کرد.
جدیدترین مقالات:
عمل جراحی
درصورتی که آبسه مغزی بزرگتر از 2.5 سانتی باشد و بیماری پیشرفت زیادی داشته باشد و یا آبسه در معرض ترکیدن و انتشار در جمجمه باشد در این صورت جراحی مغز انجام می گیرد. به کمک جراحی میتوان جمجمه را باز کرده و آبسه تشکیل شده در مغز را تخلیه کرد و سپس از طریق همین مایع خارج شده و دانستن نوع عفونت، به پزشک کمک می کند تا بهترین نوع آنتی بیوتیک را برای بیمار تجویز کند.
عوارض بیماری آبسه مغزی
در صورتی که این بیماری درمان نشود ممکن است عفونت به دیگر نقاط بدن از جمله گوش و بینی منتشر شده و سبب ایجاد بیماری های عفونی از قبیل، عفونت گوش میانی و سینوزیت گردد.