آرتروز کمر
مفصل جایی است که دو یا چند استخوان به هم وصل می شوند. بخشی از استخوان که در مفصل با استخوان دیگر درگیر می شود با ماده ای اسفنجی به نام غضروف پوشیده شده است که باعث می شود استخوان به راحتی و بدون درد حرکت کند. در مفاصل مایعی لغزنده به نام مایع سینوویال ترشح می شود که این ماده مفصل را تغذیه کرده و اصطکاک آن را کم می کند. استخوان ها با بافت های طناب مانند بسیار قوی به نام رباط به هم متصل می شوند. رباط ها به ثبات استخوان ها کمک می کنند. عضلات و تاندون ها نیز از مفاصل پشتیبانی کرده و باعث می شوند شما بتوانید به راحتی حرکت کنید.
آرتروزکمر دراثرساییده شدن و تخریب غضروف سطوح مفصلی محافظ کمرایجاد می گردد.که سبب بروز درد و اختلالات حرکتی می شود.
علت تشکیل آرتروز کمر
آرتروز به واسطه استقرار خود در مفاصل و اثرات خود روی بافت های خارج و داخل مفصلی باعث بروز خشکی مفصلی می شود.وهمین مساله سبب بروز کاهش انعطاف پذیری مفاصل خود می شود. البته این پدیده یک واکنش طبیعی و محافظتی فیزیولوژیکی بدن است. به این صورت که بدن تحرک خود را از دست می دهد تا درد کمتر شود. در این صورت عضلات نیز به دلیل چسبندگی و فیبروزه شدن، با کاهش انعطاف پذیری و کشسانی مواجه می شوند وبه هیمن ترتیب با مرور زمان آرتروز والتهاب مفاصل رخ می دهد.
علائم آرتروز کمر
-درد انتهای کمرکه با راه رفتن تشدید می شود
-دردهای ناگهانی بعد از تحریک بدنی
-گزگزو مورمور شدن پاها
-ضعف و بی حسی عضلانی
-احساس خشکی در کمر
-اسپاسم عضلانی
-اختلال در راه رفتن و کاهش دامنه حرکتی
علت ودلایل تشکیل بیماری آرتروز کمر
علت آرتروز کمر دربین افراد مختلف متفاوت است.بسیاری از موارد آرتروزعلت مشخصی ندارد ولی عوامل شناخته شده دراین اختلال عبارتند از:
سابقه خانوادگی:دراین اختلال نیز،احتمال به ارث رسیدن آرتروزوبدشکلی مفاصل بسیار بالاست.
افزایش سن:عموما افراد بالای 45سال به این اختلال مبتلا می شوند.
چاقی واضافه وزن:وزن بالا سبب فشار آمدن به مفاصل وایجاد انواع اختلالات ستون فقرات و کمر می شود.
آسیب وضربه:مراقب آسیب ها و ضربه های که به بدنتان می شود باشید.زیرا آرتروز ممکن است دراثرجراحات به جای مانده از تصادفات،آسیب های شغلی ودیگر حوادث باشد.
درمان آرتروزکمر
هدف اصلی درمان آرتروز تسکین درد و افزایش توانایی حرکت و قدرت گرفتن مفصل ستون فقرات می باشد.گزینه های درمانی زیادی برای درمان آتروز کمر وجود دارد.
درمان غیرتهاجمی
-استراحت واجتناب از انجام کارهایی که به طور مشخص باعث کاهش درد می شود.
-استفاده از داروهای ضدالتهاب وضد درد
-ورزش کردن،چناچه ورزش زیر نظر پزشک انجام شود در کم کردن و از بین بردن درد بسیار تاثیر دارد.
-فیزیوتراپی وتمرینات توانبخشی
-ماساژ درمانی
-استفاده از کمپرس آب سرد و گرم
-استفاده بریس(کمربند طبی)
درمان های کم تهاجمی
جدیدترین مقالات:
اوزون تراپی
روش درمان با اوزون یا پرولوزون، شیوهی نوین درمانی است که موجب تحریک مفصل آسیبدیده به تولید کلاژن بیشتر میشود، مادهای که موجب بازسازی غضروفها، تقویت تاندونها و لیگامنتها و جلوگیری از روند پیشروی آرتروز مفصل میشود. بنابراین تزریق اوزون در ناحیه آسیبدیده، روند فرسایش و آسیب را متوقف میکند و موجب بهبودی میشود و درد بیمار را برطرف میکند. روش تزریق اوزون نه تنها علائم آرتروز را تسکین نمیدهد، بلکه علت اصلی و زمینهای آرتروز را برطرف میکند و بنابراین به کمک این درمان شما می توانید دوباره به زندگی بدون درد بازگردید.
تزریق در مفصل فاست
در آرتروزهای متوسط تا پیشرفته که التهاب موجب بروز درد شدید و محدودیت حرکت میشود، تزریق کورتیکواستروئید در مفصلهای فاست آسیب دیده انجام میشود. درد بسیاری از بیماران پس از تزریق تسکین مییابد.
تزریق درفضای اپیدورال
فضای اپیدورال، فضای باریک بین غشاهای پوشش دهنده نخاع و دیواره کانال نخاعی می باشد که استروئید در این فضا تزریق می شود.وبدین وسیله التهاب مفصل ستون فقرات کاهش می یابد.