لغزندگی مهره های کمر
لغزندگی مهره ها حالتی است که درآن یک استخوان مهره در ستون فقرات کمره بر روی استخوان زیرین خود رانده می شود.به موجب آن سبب ایجاد دردهای در ناحیه کمرو ضعف پاها می شود.این عارضه علاوه برایجاد درد در ناحیه کمر،مسیر عبور طبیعی نخاع یا اعصاب نخاعی به مخاطره می اندازد
همچنین سبب فشار آمدن به ستون فقرات و موجب عوارضی همچون،عارضه بدشکلی ستون فقرات، تنگی کانال نخاعی و بسیاری اختلالات دیگرگردد.
تشخیص لغزندگی مهره ها
پزشک متخصص از شما میخواهد که پای خود را به صورت صاف بالا ببرید.برای انجام این تست به پشت میخوابید و پزشک کف پایتان را میگیرد ودر حالی که زانوهایتان صاف است پایتان را بالا میبرد. اگر دچارلغزش مهره ها باشید، این کار اغلب با درد همراه میباشد علاوه بر آن پزشک متخصص جهت پی بردن دقیق به نوع عارضه شما را به انجام آزمایشات تصویربرداری هدایت می کند.
لغزش مهره را معمولاً میتوان بهراحتی از طریق عکسبرداری رادیولوژی از ستون فقرات از پهلو و در حال ایستاده تشخیص داد. عکس رادیولوژی نشان خواهد داد که آیا یک مهره از جای خود سرخورده است یا دچار شکستگی شده است.
در صورتی که درد، بیحسی، احساس سوزش یا ضعف در پاهایتان دارید، ممکن است نیاز به انجام عکسبرداریهای دیگری ازجمله سیتیاسکن (CT Scan) یا اسکن ام آر آی (MRI) داشته باشید. این اسکنهای دقیقتر میتوانند به پزشک کمک کنند که تشخیص دهد آیا دچارلغزندگی مهره ها شده اید یا خیر.
جراحی لغزندگی
چناچه بیمار با مصرف دارو واستراحت بیماریش تسکین پیدا نکند و گرید لغزندگی مهره هایش بالای 75درصد باشد در این صورت جراحی توصیه می شود.
جراحی بازلغزندگی مهره های کمری
این جراحی توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب و توسط کارگذاشتن پلاتین ووسایل خاصی فلزی در کمر انجام می شود .
پزشک متخصص پس از بررسی علائم وتشخیص نوع لغزش بیمار رابرای انجام عمل جراحی باز آماده می کند، که این جراحی در پنج مرحله انجام می گیرد ؛این مراحل عبارتند از:
مرحله اول :باز کردن پوست
مرحله دوم:باز کردن عضلات کمر
مرحله سوم: جایگذاری پلاتین جهت جااندازی مهره لغزنده
مرحله چهارم:جایگذاری میله های متحرک جهت حفظ حرکات طبیعی مهره ها
و درآخراستفاده از استخوان مصنوعی جهت حفظ استحکام طبیعی مهره
شما می توانید فیلم عمل جراحی لغزندگی مهره های کمر دکتر علرضا شیخی را درسایت https://www.drsheikhi.com/ ملاحظه کنید.
مراقبت های پس ازعمل جراحی بازلغزندگی مهره ها
توانبخشی و مراقبت پس از عمل به اندازه خود عمل اهمیت دارد و درکاهش عوارض بعدازعمل،بهبودی سریع فرد نقش بسزایی دارد.این مراقبت ها عبارتند از:
-به دلیل قرار دادن پلاتین درمهره های کمر،ترمیم و اتصال کامل پلاتین به مهره ها حدود 6ماه به طول می انجامد.به همین جهت از انجام حرکتی همچون بالارفتن از نربادن،چرخش،بشین وپاشو کردن تا بهبودی کامل و اتصال کامل پلاتین جدا خودداری کنید.
-تا سه ماه ازبلندکردن اجسام سنگین تر از5/3کیلوگرم اجتناب کنید.
جدیدترین مقالات:
-نشستن، درازکشیدن، ایستادن و راه رفتن بعد از عمل ازهمان ابتدا مشکلی ندارد.اما از نشستن طولانی مدت بیش از30دقیقه بپرهیزید.
-از انجام ورزشهای سنگین و حرکات چرخشی به شدت پرهیز کنید،اما بسته به نظر پزشک انجام ورزش های تقویتی همچون پیاده روی بروی سطح صاف وآب درمانی بی خطر و مفید خواهد بود.
-جهت بهبودی کامل حتما از کمربندها ویا پشت بندهای طبی که پزشک برایتان تجویز کرده است استفاده کنید.
-جای زخم تمیزنگه دارید وپانسمان ها باید روزانه تعویض گردد.
-پوزیشن خواب بعدازعمل جراحی بسیار مهم می باشد؛از دمر خوابیدن در این دوران به شدت بپرهیزید.
-تا یک ماه پس ازعمل ازرانندگی کردن بپرهیزید.پس از آن تا چندین ماه از رانندگی کردن به مدت طولانی خودداری کنید.