جراحی لغزندگی مهره های کمر

جراحی لغزندگی مهره های کمر

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۸

لغزندگی مهره های کمر در صورتی ایجاد می شود که مهره های ستون فقرات حالت پایدار خود را ازدست بدهند و به زیر مهره جلویی و یا عقبی خود حرکت کند. در این مقاله به توضیح این نوع عارضه وعلل و علائم بیماری لغزندگی مهره های کمر پرداخته ایم.

لغزندگی مهره های کمر 

لغزندگی مهره ها حالتی است که درآن یک استخوان مهره در ستون فقرات کمره بر روی استخوان زیرین خود رانده می شود.به موجب آن سبب ایجاد دردهای در ناحیه کمرو ضعف پاها می شود.این عارضه علاوه برایجاد درد در ناحیه کمر،مسیر عبور طبیعی نخاع یا اعصاب نخاعی به مخاطره می اندازد
همچنین سبب فشار آمدن به ستون فقرات و موجب عوارضی همچون،عارضه بدشکلی ستون فقرات، تنگی کانال نخاعی و بسیاری اختلالات دیگرگردد.

تشخیص لغزندگی مهره ها

تشخیص لغزندگی مهره ها

پزشک متخصص از شما می‌خواهد که پای خود را به صورت صاف بالا ببرید.برای انجام این تست به پشت می‌خوابید و پزشک کف پایتان را می‌گیرد ودر حالی که زانوهایتان صاف است پایتان را بالا می‌برد. اگر دچارلغزش مهره ها باشید، این کار اغلب با درد همراه می‌باشد علاوه بر آن پزشک متخصص جهت پی بردن دقیق به نوع عارضه شما را به انجام آزمایشات تصویربرداری هدایت می کند.
لغزش مهره را معمولاً می‌توان به‌راحتی از طریق عکس‌برداری رادیولوژی از ستون فقرات از پهلو و در حال ایستاده تشخیص داد. عکس رادیولوژی نشان خواهد داد که آیا یک مهره از جای خود سرخورده است یا دچار شکستگی شده است.
در صورتی که درد، بی‌حسی، احساس سوزش یا ضعف در پاهایتان دارید، ممکن است نیاز به انجام عکس‌برداری‌های دیگری ازجمله سی‌تی‌اسکن (CT Scan) یا اسکن ام آر آی (MRI) داشته باشید. این اسکن‌های دقیق‌تر می‌توانند به پزشک کمک کنند که تشخیص دهد آیا دچارلغزندگی مهره ها شده اید یا خیر.

جراحی لغزندگی

چناچه بیمار با مصرف دارو واستراحت بیماریش تسکین پیدا نکند و گرید لغزندگی مهره هایش بالای 75درصد باشد در این صورت جراحی توصیه می شود.

نحوه انجام جراحی لغزندگی مهره ها

جراحی بازلغزندگی مهره های کمری

این جراحی توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب و توسط کارگذاشتن پلاتین ووسایل خاصی فلزی در کمر انجام می شود .
پزشک متخصص پس از بررسی علائم وتشخیص نوع لغزش بیمار رابرای انجام عمل جراحی باز آماده می کند، که این جراحی در پنج مرحله انجام می گیرد ؛این مراحل عبارتند از:
مرحله اول :باز کردن پوست
مرحله دوم:باز کردن عضلات کمر
مرحله سوم: جایگذاری پلاتین جهت جااندازی مهره لغزنده
مرحله چهارم:جایگذاری میله های متحرک جهت حفظ حرکات طبیعی مهره ها
و درآخراستفاده از استخوان مصنوعی جهت حفظ استحکام طبیعی مهره

شما می توانید فیلم عمل جراحی لغزندگی مهره های کمر دکتر علرضا شیخی را درسایت https://www.drsheikhi.com/ ملاحظه کنید.

مراقبت های پس ازعمل جراحی بازلغزندگی مهره ها

توانبخشی و مراقبت پس از عمل به اندازه خود عمل اهمیت دارد و درکاهش عوارض بعدازعمل،بهبودی سریع فرد نقش بسزایی دارد.این مراقبت ها عبارتند از:
-به دلیل قرار دادن پلاتین درمهره های کمر،ترمیم و اتصال کامل پلاتین به مهره ها حدود 6ماه به طول می انجامد.به همین جهت از انجام حرکتی همچون بالارفتن از نربادن،چرخش،بشین وپاشو کردن تا بهبودی کامل و اتصال کامل پلاتین جدا خودداری کنید.
-تا سه ماه ازبلندکردن اجسام سنگین تر از5/3کیلوگرم اجتناب کنید.

جدیدترین مقالات:

جراحی جمجمه

مراقبت های پس از عمل جراحی لغزندگی مهره ها


-نشستن، درازکشیدن، ایستادن و راه رفتن بعد از عمل ازهمان ابتدا مشکلی ندارد.اما از نشستن طولانی مدت بیش از30دقیقه بپرهیزید.
-از انجام ورزشهای سنگین و حرکات چرخشی به شدت پرهیز کنید،اما بسته به نظر پزشک انجام ورزش های تقویتی همچون پیاده روی بروی سطح صاف وآب درمانی بی خطر و مفید خواهد بود.
-جهت بهبودی کامل حتما از کمربندها ویا پشت بندهای طبی که پزشک برایتان تجویز کرده است استفاده کنید.
-جای زخم تمیزنگه دارید وپانسمان ها باید روزانه تعویض گردد.
-پوزیشن خواب بعدازعمل جراحی بسیار مهم می باشد؛از دمر خوابیدن در این دوران به شدت بپرهیزید.
-تا یک ماه پس ازعمل ازرانندگی کردن بپرهیزید.پس از آن تا چندین ماه از رانندگی کردن به مدت طولانی خودداری کنید.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×