راهای تشخیص ودرمان تومورهای نخاعی بیماری های نخاعی

راهای تشخیص ودرمان تومورهای نخاعی

تومورهای نخاعی

تومورهای نخاعی عموما عارضه جدی هستند ،که برروی نخاع و استخوان ها و رباط های ستون فقرات رشد می کنند.انواع تومورهای منجر به درد ،مشکلات عصبی ودر موارد شدید ممکن است سبب معلولیت دائمی فرد بیمار شود . درمقاله تومورهای نخاع وستون فقرات به بررسی علائم و علل تشکیل این تومورها پرداخیتم در این مقاله راههای تشخیص ودرمان این بیماری می پردازیم.

تشخیص تومورهای نخاعی

پزشک متخصص پس از دریافت سوابق پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی و عصبی بیمار در صورت شک به سرطان ،معمولا از تمامی اندام هایی بدن که امکان سرطان در آنها زیاد است معاینه کاملی انجام می دهد پس از آن بیمار را به انجام برخی آزمایشات ازقبیل :
بررسی مایع مغزی و نخاعی
تصویربرداری رادیونوکلئیدی
توموگرافی
میلوگرام
رادیوگرافی ازستون فقرات،قفسه سینه
انجام ام آر آی و سی تی اسکن
عکس رادیولوژی از ستون فقرات

تومور نخاعی


راههای درمان تومورهای نخاعی

مصرف دارو :برای کاهش التهاب اولین مرحله جهت درمان چنین تومورهایی مصرف دارو میباشد که مصرف داروهای فقط به درمان قطعی این سرطان کمکی نخواهد کرد و فقط کمک کننده و درکاهش درد کاربرد دارد.از جمله این داروها داروهای ضدالتهابی هستند که توسط پزشک متخصص تجویز می شود.

جراحی :هدف از انجام جراحی کاهش درد ،تصیح حفظ عملکرد عصبی وحذف تومورهای ستون فقرات می باشد.که بسته به نوع تومور و محل قرارگیری تومور نحوه عمل جراحی متفاوت خواهد بود.و جراحی به دو صورت جراحی باز و بسته صورت می گیرد.

دیگر روش های حذف تومور:استفاده از روش پرتو درمانی وشیمی درمانی که از این روش ها جهت تکمیل کردن روش جراحی و حذف کامل تومور  استفاده می شود.

جراحی تومور نخاعی

جراحی تومورهای نخاعی

جراحی بسته

از جمله جراحی های بسته برای درمان این تومورها انجام آمبولیزاسیون می باشد. متخصص مغز و اعصاب برای بستن (آمبولیز) یک رگ، با استفاده از یک کاتتر به رگ خونی مورد نظر دسترسی می‌یابد.از بروز سرطان جلوگیری به عمل می آید .از این روش معمولا جهت درمان تومورهای خوش خیم بکار می رود.

جراحی باز

به کمک این روش میتوان توموررا به طور کامل برداشت.از جمله اعمال جراحی جهت برداشتن تومور کیفوپلاستی و دکمپرشن را میتوان نام برد.که بوسیله این اعمال جراحی تومور را بدن خارج می کنند.
معمولا به کمک این روش جراحی نمیتوان تومور به طور کامل خارج کردبه همین جهت برای تکمیل درمان توموراز دیگرروش ها همچون شیمی درمانی و پرتو درمانی نیز کمک می گیرند.

تومور نخاعی

پرتو درمانی یا رادیوتراپی تومورهای نخاعی

این روش می تواند بعد ازعمل جراحی، برای از بین بردن باقیمانده تومور در بدن به کار برود. همچنین می تواند اولین روش درمان تومورهای پخش شونده باشد. پرتودرمانی می تواند برای کاهش درد و نیز مواقعی که جراحی خطر دارد، استفاده شود.
پرتو درمانی ممکن عوارضی به همراه داشته باشد که برای کاهش عوارض پرتودرمانی مثل حالت تهوع و استفراغ از داروها استفاده می شود.

جدیدترین مقالات:

جراحی تومورهای مغز

شیمی درمانی تومورهای نخاع

از شیمی درمانی یکی از کاربردی ترین روش ها برای درمان بسیاری از انواع سرطان هاست. در روش شیمی درمانی از داروهای خاصی برای از بین بردن سلول های سرطانی یا توقف رشد آن ها استفاده می شود.
بسته به نوع تومور و نظر پزشک ممکن است شیمی درمانی به تنهایی و یا توسط دیگر روش درمانی بکار رود.
شیمی درمانی نیز با عوارضی همراه است که از عوارض جانبی شیمی درمانی میتوان به خستگی، حالت تهوع، استفراغ، افزایش خطر ابتلا به عفونت و ریزش مو اشاره کرد .که پس از پایان دوره جلسات شیمی درمانی همه علائم ناپدید می شوند.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس