مننژیت مغزی
مننژیت عفونت و التهاب پرده های مغزی و مایع مغزی - نخاعی می باشد که دور مغز و نخاع را احاطه کرده اند. ویروسها، باکتریها و قارچها همگی می توانند باعث ایجاد مننژیت شوند. شدت عفونت بستگی به عامل عفونتزا دارد. مننژیتها باکتریائی که در کل شدیدتر از سایر مننژیتها می باشند.
تشخیص بیماری مننژیت مغزی
از مهم ترین آزمایشات جهت تشخیص یا رد کردن مننژیت، بررسی مایع مغزی–نخاعی می باشد. برای انجام این آزمایش با ایجاد سوراخ کوچکی در ناحیه کمر به مایع مغزی نخاعی دست پیدا می کنند. علاوه براین روش انجام آزمایش خون وانجام اسکن و ام آر آی قبل از انجام سوراخ کمری نیز توصیه می شود.
درمان مننژیت مغزی
پزشک معمولا جهت درمان و کاهش تورم مغز در انواع بیماری مننژیت، داروهای کورتیکواستروئید و داروی ضد صرع جهت کنترل تشنج تجویز می کند. اما معمولا بسته به نوع مننژیت روش درمان آن متفاوت خواهد بود.
مننژیت باکتریایی:
رای اینگونه افراد آنتی بیوتیک درون وریدی تجویز می شود و نوع آنتی بیوتیک بستگی به باکتری دارد که سبب عفونت می شود. و همچنین ممکن است پزشک سینوس های عفونی شده را نیز تخلیه کند
مننژیت ویروسی :
با مصرف آنتی بیوتیک ها قابل درمان نبوده این بیماری اغلب پس از 7 الی 10روز با استراحت و مصرف مایعات فراوان به خودی خود بهبود می یابند.
مننژیت قارچی:
پزشک جهت درمان اینگونه بیماری ها از داروهای ضد قارچی با دوز بالا استفاده می کند. و دوره درمان اینگونه بیماری طولانی تر می باشد.
مننژیت مزمن:
مننژیت مزمن با توجه به علت زمینهای آن وتایید نوع علت مننژیت درمان میشود. برای مثال، از داروهای ضدقارچ برای درمان مننژیت قارچی و از ترکیب برخی آنتیبیوتیکها برای درمان مننژیت سلی استفاده میشود.
مننژیت غیر عفونی:
مننژیتهای غیرعفونی که ناشی از واکنشهای آلرژیک یا بیماریهای خودایمنی هستند را میتوان با کورتیکواستروئیدها درمان کرد. البته، گاهی اوقات به درمان نیاز نیست، زیرا بیماری میتواند خودبخود بهبود یابد. درمان مننژیتهای ناشی از سرطان نیز، به نوع سرطان بیمار بستگی دارد.
راههای پیشگیری از مننژیت مغزی
ایمن سازی بدن
با تکمیل واکیسناسیون میتوان از بروز بسیاری از بیماری های باکتریایی جلوگیری کرد.
جدیدترین مقالات:
رعایت بهداشت فردی
همان طور که می دانید از مهم ترین علت های بیماری مننژیت ویروس ها و باکتری ها می باشند که با رعایت برخی نکات ساده و رعایت بهداشت فردی همچون، شستن دستها به طور منظم خصوصا قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از دستشویی، و رعایت بهداشت فردی همچون داشتن حوله، مسواک و قاشق و چنگال مجزا مواردی هستند که خطر ابتلا به مننژیت را به حداقل می رسانند.
مراقبت بیشتر از خانم های باردار
زیرا بارداری خطر ابتلا به انواع بیماری های عفونی را بالا می برد، اگر باردار هستید حتما مراقب رعایت بهداشت فردی و غذاهایی که می خورید باشید.
تقویت سیستم ایمنی بدن
با مصرف موادغذایی مفید و تقویت بدن خود از بروز انوع بیماری های عفونی در امان خواهید بود زیرا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند همچون افراد دیابتی، افراد مبتلا به ایدز و... در مقابل انواع میکروب ها و باکتری ها ضعیف می باشند.
حدالامکان دوری از مکان های شلوغ
مکان هایی همچون خوابگاه های دانشجویی، مدارس شبانه روزی، مهد کودک ها همگی مکان های مناسبی برای ابتلا به انواع مننژیت می باشند. اگر مجبور به بودن یا سکونت در این محل را دارید حتما بهداشت فردی را رعایت کنید.
آیا بیماری مننژیت مسری است؟
بعضی از انواع مننژيت باکتريايی مسری هستند. اين باکتريی ها عمدتا از طريق تبادل ترشحات تنفسی و گلو از شخصی به شخص ديگر انتقال مييابند. اين ميیتواند از طريق سرفه، عطسه و بوسه اتفاق بيفتد