آنسفالیت مغزی(راههای تشخیص و درمان بیماری)

آنسفالیت مغزی(راههای تشخیص و درمان بیماری)

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۸

بیماری آنسفالیت از بیماری های نادر مغزی است که به دو نوع حاد و خفیف تقسیم می شود.راههای درمان بسیاری برای مقابله با این بیماری از قبیل مصرف دارو و ...وجود دارد که در این مقاله به شناسایی روش درمان و مقابله با این بیماری ویروسی پرداخته ایم.

آنسفالیت یا ورم مغزی

آنسفالیت ویروسی عبارت است از التهاب حاد مغز در اثر عفونت ویروسی می باشد.ویروس خود را از طریق خون به مغز می رساند و عملکرد مغز را با مشکلاتی روبرو می کند.علائم این بیماری نظیر تشنج ،سفت شدن گردن،سردرد های پی در پی ،کاهش سطح هوشیاری همراه است که این بیماری اغلب در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف همچون کودکان و سالمندان ایجاد می شود.این بیماری جزءبیماری های نادر مغز محسوب می شود، تقریباً 0٫5 از هر 100،000 نفر به آن مبتلا می شوند.

تشخیص بیماری آنسفالیت مغزی

پزشکان برای تشخیص این نوع بیماری اغلب از آزمایشات مختلفی استفاده می کنند که عبارتند از:
-انجام آزمایش خون برای بررسی وچود ویروس یا باکتری در خون فرد بیمار
-انجام آزمایشات تصویر برداری همچون سی تی اسکن یا ام آر آی
-ثبت پیام های الکتریکی مغز جهت تشخیص امواج غیر عادی مغزی توسط دستگاه الکتروسفالوگرام
-سنجش مایع مغزی و نخاعی به منظور یافتن علائم عفونت ویروسی
-دریافت نوار مغزی

آنسفالیت

درمان بیماری آنسفالیت

مهم ترین راه درمان این بیماری مراجعه سریع به پزشک ،و انجام گرفتن سریع درمان های پزشکی می باشد در این صورت عوارض کمتری را در پی خواهد داشت.

درمان آنسفالیت خفیف

این افراد با تقویت سیستم ایمنی و با کمی استراحت و نوشیدن مایعات فراوان و رژیم غذایی سالم ومصرف داروهای ضد ویروس و داروهای آنتی ویرال ،به زودی سلامتی خود را بدست می آورند.

درمان آنسفالیت

درمان آنسفالیت حاد

موارد شدید در صورت درمان به موقع می توانند سبب بروز آسیب های دائمی و یا حتی مرگ شود. فاز حاد انسفالیت 1 تا 2 هفته طول می‌کشد، و در این مدت تب و علائم عصبی به تدریج یا به شکل ناگهانی بروز می‌کنند. معمولاً علائم عصبی برای بهبود کامل به چند ماه زمان نیاز دارند. با تشخیص زود هنگام و درمان سریع، اکثر بیماران از مننژیت بهبود می‌یابند.
این افراد برای درمان بیماری خود حتما باید در بیمارستان بستری شوند و اقدامات درمانی در بیمارستان انجام گیرد.از جمله این اقدامات   عبارتند از:

-استفاده از داروهای ضد تشنج جهت کنترل حملات تشنجی
-استفاده از داروهای ضد التهاب همچون کورتیکو استروئید ها جهت کنترل فشار داخل جمجمه و کاهش علائم بیماری
-تنظیم دقیق تنفس و عملکرد قلب

آنسفالیت

جدیدترین مقالات:

جراحی تومورهای مغز

 

اقدامات پس از درمان بیماری آنسفالیت

اکثر افراد مبتلا به آنسفالیت بهبودی کامل از بیماری پیدا می کنند. اما در یک درصد پایین از مبتلایان این بیماری، التهاب مغز می تواند منجر به تخریب دائمی مغز و مشکلات ماندگاری مثل ناتوانی های یادگیری، مشکلات گفتار، از دست رفتن حافظه، یا فقدان کنترل عضلانی شود. گفتار درمانی، ورزش درمانی یا کار درمانی در این موارد مورد نیاز است.
در این بیماری ممکن است فرد دچار اختلالات شخصیتی گردد که برای این گونه افراد پس از درمان انجام سایکوتراپی جهت یادگیری استراتژی و مهارت های جدید به منظوربهبود اختلالات خلقی نیز توصیه می شود.

عوارض بیماری آنسفالیت

اگر بیماری آنسفالیت به موقع درمان نشود ممکن است عوارضی از قبیل فلج دائمی ،معلولیت شنوایی و بینایی در کودکان و از دست دادن حافظه در فرد ایجاد شود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×