آنسفالیت مغزی چیست ؟

آنسفالیت مغزی چیست ؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۸

بیماری آنسفالیت مغزی نوعی التهاب یا ورم مغزی است که عوامل مختلفی ویروسی همچون حشرات و عفونت های انگلی سبب بروز این بیماری خواهند شد.

آنسفالیت مغزی

آنسفالیت نوعی التهاب مغزی است که بواسطه نوعی ویروس ایجاد می شود. این بیماری عموما در افراد مسن و کودکان و افراد مبتلا به بیماری ایذر، اتفاق می افتد که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

انواع بیماری آنسفالیت

آنسفالیت را به گروه های زیر تقسیم بندی می کنند:

نوع اولیه آنسفالیت:

نوع اولیه این بیماری، با تظاهرات وسیع همراه است كه مربوط به تهاجم مستقیم عفونت به سیستم عصبی مركزی است.

آنسفالیت

نوع دوم آنسفالیت :

در نوع بعد از عفونت‌ها یا پارا اینفكشن، آنسفالیت به دنبال بیماری‌های دیگر یا بعد از واكسیناسیون تظاهر می‌نماید. زمانی كه نشانه‌های عصبی آنسفالی وجود داشته باشد اما التهاب مغزی صورت نگیرد در این صورت گفته می شود بیماری آنسفالوپاتی ایجاد شده است.

علائم بیماری آنسفالیت مغزی

بیماری آنسفالیت عموما بدون هشدار قبلی اتفاق می افتد. بسته به خفیف بودن و شدت این بیماری، علائم این بیماری متفاوت خواهد بود.

علائم این بیماری در انواع خفیف تر شامل:

  • تب
  • سردرد
  • کمبود اشتها
  • کمبود انرژی

علائم این بیماری در موارد شدیدتر شامل:

  • سردردهای پی در پی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • حملات تشنجی
  • خواب آلودگی
  • خشکی گردن
  • از دست رفتن حافظه و ایجاد توهم در فرد بیمار

آنسفالیت

علائم بیماری در کودکان شامل:

  • گریه بدون وقفه
  • برآمدگی ملاج سر
  • استفراغ پی در پی
  • علل تشکیل بیماری آنسفالیت

همان طور که در قسمت بالا به آن اشاره کردم آنسفالیت یک بیماری ویروسی است و بخاطر وجود میکروب ها و ویروس های مختلفی ایجاد می شود و علت های مختلفی ممکن است سبب بروز این بیماری شود که این عوامل و علت ها عبارتند از:

جدیدترین مقالات:

جراحی تومورهای مغز

1- بیماری تبخال یا HSV، یکی از شایعترین علت های این بیماری وجود همین ویروس می باشد، این ویروس اغلب در اطراف دهان زخم هایی را ایجاد می کند که اگر در مغز ایجاد شود می تواند کشنده باشد. ابته این نکته را باید اشاره کرد که این بیماری هیچ ارتباطی به تبخال ناحیه صورت ندارد.
2- انتقال ویروس از انواع ساس و کنه یا گزیدگی حیوانات هار
3- بیماری سرخک، گوشک، آبله مرغان، سرخجه سبب بروز آنسفالیت خفیف خواهد شد.
4- وجود عفونت باکتریایی همچون مننژیت باکتریایی
5- وجود برخی انگل های خاص همچون عفونت انگلی پستانداران و پرندگان و انسان که توکسوپلاسموسیس می نامند.

چه کسانی مستعد ابتلا به بیماری آنسفالیت می باشند؟

به طور کلی افراد که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند همچون کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به ایدز در معرض خطر این ویروس می باشد. همچنین افرادی که در مناقطی پشه خیز سکونت دارند نیز درصدد ابتلا به بیماری می باشند.

آنسفالیت

راههای پیشگیری از بیماری آنسفالیت مغزی

رعایت بهداشت :

چون این بیماری یک بیماری ویروسی است شستن مرتب دست ها با استفاده از صابون و آب مخصوصا بعد از رفتن به توالت و قبل و بعد وعده های غذایی بسیار اهمیت دارد.

واکسیناسیون و ایمن سازی کودکان:

آنسفالیت با بیماری متداول کودکان همچون سرخک و سرخچه ایجاد می شود با واکسینه کردن به موقع کودکان میتوان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

دور نگه داشتن کودکان از افراد مبتلا به آنسفالیت مغزی:

آنسفالیت مغزی به نوبه خود مسری نیست اما هرکدام از ویروس هایی که آنسفالیت را ایجاد کرده اند، می توانند مسری باشند، اما باز هم باید کودکان را از افراد مبتلا به آنسفالیت دور نگه داشت.

دور نگهداشتن کودکان از گزش پشه ها و پرندگان:

برای صورت قرارگیری کودکان در معرض پشه ها و کنه ها حتما به کودکان خود لباس آستین بلند و شلوارهای با پاچه بلند بپوشانید و جهت دورکردن حشرات نیز میتوان از ترکیبات دافع حشرات همچون حشره کش ها نیز استفاده نمایید.

مراجعه سریع به پزشک:

اگر کودکتان دچار تب شدید شد، به خصوص اگر یک بیماری خاص مخصوص دوران کودکی مثل سرخک، گوشک یا آبله مرغان هم داشت یا در دوره بهبودی از آن بود، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید:

جراحی مغز و همه چیز در مورد آن


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×