درمان بیماری پارکینسونبیماری های مغزیبیماری های حرکتیمغز

درمان بیماری پارکینسون

 بیماری پارکینسون

 بیماری پارکینسون بر اثر از بین رفتن سلول‌های ترشح کننده ماده‌ای به نام دوپامین که یک انتقال دهنده عصبی است رخ می‌دهد. افزایش نسبت استیل کولین به دوپامین در غده‌های قاعده‌ای مغز موجب علائم ترمور، سفتی عضلات و کندی حرکات می‌شود.
همان طور که اشاره شد ماده شیمیایی اصلی که در بیماري پارکینسون کاهش می یابد ”دوپامین“ نام دارد. درمان بیماري پارکینسون براساس جایگزینی آن مواد شیمیایی در مغز که در این بیماري کاهش می یابد، صورت می پذیرد.

درمان پارکینسون بوسیله مصرف دارو

لوودوپا یک اسید آمینه است که در مغز تبدیل به دوپامین می شود.دوپامین ،ماده شیمیایی است که به ارتباط بین سلول های عصبی کمک می کند.به بیماران مبتلا به پارکینسون دارویی به نام لوودوپا تجویز می شود تا سبب کاهش کندی حرکات و سفتی عضلات گردد. بسته به نظر پزشک ممکن است داروهای دیگری ازقبیل آپوکین ،میراپکس،پارلودل و ... نیز تجویز شود.

درمان پارکینسون

درمان پارکینسون بوسیله تحریک عمیق مغز

برای انجام این کار الکترود ها را در مناطق جلویی مغز،تالاموس و مولد پالس را درناحیه سینه و نزدیک ترقوه کارمی گذارند.پالس های الکترودی سبب تحریک مغز و کاهش سفتی و کندی حرکات می گردد.

جراحی

جراحی با استفاده از فرکانس رادیویی به تخریب مناطقی در ناحیه جلویی و تالاموس مغز قرار دارد،انجام می گیرد.بیمار پس انجام عمل جراحی و با مصرف داروی دوپامین علائم لرزش و کندی حرکاتش به آرامی کم می شود.

جراحی پارکینسون


دیگر روش های کمک کننده به درمان بیماری پارکینسون

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی داراي منافع ویژه اي براي بعضی از مشکلات این بیماران می باشد. همچنین می تواند در تقویت روحیه بیمار و در قانع کردن اینکه یک کار فعالانه انجام می دهد و در درمان خودش نقش مهمی بازي می کند، اثرات مفیدي داشته باشد.البته این نکته را باید اشاره کرد که فیزیوتراپی به همراه مصرف دارونتیجه مطلوبی به همراه خواهد داشت.

تمرینات ورزشی

انجام فعالیتها و حرکات ورزشی از اهمیت زیادي برخوردار است زیرا مفصل ها و عضلات حرکت نموده، سفتی بیمار کم شده و وضعیت بدنی او بهتر می شود حرکت نموده، سفتی بیمار کم شده و وضعیت بدنی او بهتر می شود.

پارکینسون

گفتار درمانی

بسیاري از بیماران از اینکه نحوه صحبت کردنشان فرق کرده است ناامید و خجالت زده می شوند. به تدریج متوجه می شوید که صحبت هاي بیمار آرام و آهسته شده و قادر به بلند صحبت کردن نمی باشد و شما مدام باید از او بخواهید که حرفش راتکرار کند یا بلندتر صحبت کند. جملات وي ممکن است بصورت بریده بریده و با شک گفته شوند و هیچ گونه تغییري در زیر و بمی شدت صداها ایجاد نشود یک متخصص گفتاردرمانی می تواند با انجام آموزشهایی در صحبت کردن تا حد زیادي به بیمار کمک کند تا ارتباط کلامی آسانتر برقرار کند.

جدیدترین مقالات:

جراحی تومورهای مغز

رژیم غذایی

بسیاري از بیماران مبتلا به پارکینسون دچار کاهش وزن می شوند ، زیرا کم اشتها بوده و غذاي کمتري مصرف می کنند. این بیماران باید از یک رژیم غذایی که حاوي تمام نیازهاي غذایی آنها باشد استفاده نمایند. خوردن میوه ها و سبزیهاي تازه باعث می شود. که فیبر موجود در آنها از بروز یبوست در این بیماران جلوگیري نماید بعضی از بیمارانی که از داروهاي لوودوپا استفاده می کنند متوجه می شوند که خوردن پروتئین ها می تواند با اثر این دارو تداخل نماید. محدود کردن مصرف پروتئین ها و یا عدم مصرف همزمان داروها باغذاها می تواند به برطرف شدن این مشکل کمک نماید. براي اینکه دارو به خوبی اثر نماید باید آن را قبل از غذا و با معده خالی مصرف نمود براي بیمارانی که مشکل بلع دارند، استفاده از یک رژیم غذایی که حاوي غذاهاي نرم می باشد مفید خواهد بود. مصرف مقادیر زیاد مایعات در طی روز اهمیت زیادي دارد زیرا باعث می شود که بیمار دچار بی آبی نشود و از بروز یبوست نیز جلوگیري می کند.

 


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس