درد سیاتیک
عصب سیاتیک یکی ازبزرگترین عصب ها دربدن است. علائم سیاتیک زمانی اتفاق می افتدکه عصب بزرگ سیاتیک دچارآسیب دیدگی شود. علائم سیاتیک براساس ناحیه ای که عصب دچارفشارشده باشد متفاوت است وشامل دردساق پا، بی حسی، سوزش، ضعف است که می تواند در پا هم منتشر شود.
درد سیاتیک چه عوارضی میتواند ایجاد کند؟
اگر درد های سیاتیکی بطور اساسی و زیر نظر پزشک متخصص درمان نشود ميتواند مزمن شده و روز بـه روز بدتر گردد. توجه داشته باشيد که اگر عصبي بـراي دراز مـدت زير فشار باشد به مرور ضعيف تر شده و لايه هاي سطح خود را از دست ميدهد .درد سياتيک بسيار جدي است، و نبايد صبر کرد تـا بـه مـرور زمـان وخود به خود از بین برود.
تشخیص درد سیاتیک
یک پزشک با انجام یک معاینه دقیق می تواند انواع ودلایل مشکلات ستون مهره ها و روش های درمان آن ها را تشخیص دهد.پس از انجام معاینه فیزیکی بیمار و دریافت اطاعاتی در مورد علائم و سوابق پزشکی بیمار جهت تشخیص دقیق علت درد و نوع درد انجام آزمایشات تصویربرداری از قبیل ام آر آی،سی تی اسکن نیز بکار گرفته می شود.
روش های غیرجراحی درمان درد سیاتیک
دارودرمانی
تجویز داروهای تسکین دهنده درد همانند استامینوفن،ایبوپروفن و داروهای شل کننده عضلات جهت کاهش درد و کاهش گرفتگی عضلات بکار می رود.
فیزیوتراپی
تمرینات و انجام حرکات کششی که توسط فیزیوتراپیست آموزش داده می شود کمک بسیاری به درمان و کاهش درد سیاتیکی خواهد کرد.
ورزش
انجام ورزش های ساده ای همچون پیاده روی و انجام نرمش های کششی آرام علاوه بر تسکین درد به تقویت عضلات نگهدارنده کمر کمک بسیاری به بهبودی سریع بیماری خواهد کرد.
آب درمانی
پیاده روی و راه رفتن آرام داخل آب گرم کمک بسیاری هم به پیشگیری و هم به درمان درد های عصب سیاتیک خواهدکرد.
ازون تراپی
در این روش از دستگاه هایی که مولد اکسیژن است جهت تولید مولکول اوزون استفاده می شود.این مولکول های اوزون به دو صورت تزریق داخل ورید یا مستقیما از طریق تزریق پوستی به داخل بدن فرستاده می شود و بدین سبب موجب افزایش گردش خون و افزایش اکسیژن رسانی به بافت های آسیب دیده می شوند.
ماساژ درمانی
انواع مختلفی ازماساژدرمانی میتواندبرای کاهش دردناحیه کمرمفیدباشد ماساژباعث افزایش جریان خون دربدن،شل کردن عضلات،وآزادکردن ایندورفین (ماده ای که به صورت طبیعی دربدن ساخته میشود وباعث کاهش درددربدن میشود)دربدن میشود.البته این نکته را باید توجه کرد زمانی میتوان درد سیاتیک را بوسیله ماساژ کاهش داد که علت دردحتما گرفتگی عضلات باشد در غیر این صورت ممکن است سبب بروز آسیب های دیگری خواهد شد.
جدیدترین مقالات:
درمان بوسیله روش های تهاجمی
در صورتی که هیچ کدام از راههکاری که در بالا به آن اشاره شد برای بیمار کارساز نباشد.پزشک متخصص بیمار را به انجام برخی اقدامات از قبیل تزریق در ستون مهره ها ودرموارد شدیدتر انجام عمل جراحی عصب سیاتیک هدایت می کند.
تزریق در ستون مهره
این روش معمولا زمانی انجام می گیرد که فرد با انجام روش های غیر تهاجمی از قبیل،ورزش و دارو ،آب درمانی و فیزیوتراپی کاهش دردی ملاحضه نکند.در این صورت با تزریق مستقیم مسکن ها و ضدالتهاب قوی در ستون فقرات،از فشار برروی عصب سیاتیک می کاهند.
درمواردی هم طبق نظر پزشک ممکن است این تزریق از طریق ایپدورال انجام گیرند.
جراحی عصب سیاتیک
انجام عمل جراحی برای درمان سیاتیک به ندرت ضرورت می یابد .در صورتی عمل جراحی انجام می شود که این دردها بیشتر از 3 ماه در بدن باقی بماند وهمیشه همراه بیمار هستند و با انجام فعالیت های شدید تر می شوند.و معمولا از عللی همچون فتق دیسک کمر یا تنگی کانال نخاعی شدید نشات گرفته باشد در این صورت انجام عمل جراحی ضرورت می یابد.