جراحی تنگی کانال نخاعیبیماری های نخاعی

جراحی تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی ،به باریک شدن بخش تحتانی مسیرعبور نخاع در ستون فقرات گفته می شود. اين تنگي مي تواند نسبي و يا كاملباشد. اغلب مبتلايان به نوع اختلال در سنين بالاي پنجاه سال هسـتند وبر اثر تغييرات پير شدن ستون فقرات به اين بيماري مبتلا شده اند.اما مواردي هم از تنگي كانال نخاعي از بدو تولـد وجـود دارند.

تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی چگونه ایجاد می گردد؟

بیماری تنگی کانال نخاعی با افزایش سن وپیر شدن دیسک بین مهره ای آغاز می گردد .با افزایش سن ، دیسک بین مهره ای محتوای آب خود را از دست داده و چروکیده و کوچک میشود.کاهش ارتفاع دیسک سبب نزدیک شدن مهره ها به یکدیگرمی شود.و این نزدیک شدن مهره ها دو مشکل را ایجاد میکند. یکی اینکه سوراخ یا دهانه ای که بین دو مهره مجاور هم و در دو طرف آنها قرار دارد تنگ میشود. این دهانه ها محل خروج ریشه های عصبی از نخاع هستند. پس به این اعصاب فشار وارد میشود. مشکل دیگر اینست که با نزدیکتر شدن مهره ها به هم فشار بیشتری به مفاصل بین مهره ها وارد میشود که آن هم به نوبه خود موجب آرتروز و سائیدگی مفصل میگردد.هر مفصلی که سائیده میشود شروع به ساختن استخوان های اضافه در اطراف خود میکند. همچنین لیگامان های اطراف مفصل هم کلفت تر میشوند. مفاصل بین مهره ای هم همین کار را میکنند. این استخوان های اضافی و لیگامان های کلفت شده هم دهانه بین مهره ای و هم کانال نخاع را تنگ تر میکند. مجموعه این عوامل موجب افزایش فشار بر روی ریشه های عصبی میشوند که در حال خروج از نخاع هستند.

جراحی تنگی کانال نخاعی

اغلب مبتلایان به تنگی نسبی کانال نخاعی،درصورتی که زود تشخیص داده شوند به وسيله روش هـاي غيـرجراحي قابل درمانند اما در مـواردي كـه علائـم پيشـرفته ایوجود داشته باشد، امكان نياز به جراحي بيشتر خواهـد بـود .

این اختلال به دوروش جراحی باز و بسته انجام می گیرد.

تنگی کانال نخاعی

جراحی بسته تنگی کانال نخاعی

این روش بوسیله تزریق کورتون به فضای خارج یا اپیدورال انجام می گیرد وسبب کاهش درد وعلائم تنگی کانال نخاعی می شود.
از مزیت های این روش میتوان به بدون نیازبه برش و خونریزی وبیهوشی وبستری شدن در بیمارستان اشاره کرد که فقط با تزریق در منطقه دارای التهاب انجام می گردد.

جراحی بازتنگی کانال نخاعی

اکثر موارد ابتلا به تنگی کانال نخاعی مادرزادی و اکتسابی با روش های غیر جراحی و فیزیوتراپی تخصصی موفق به کاهش ورفع علائم بیماری می شوند و تنها تعداد کمی ازبیماران با توجه به شدت تنگی کانال نخاع و علایم شدید بیماری ازهمان ابتدا توصیه به اقدامات جراحی می شوند.

جدیدترین مقالات:

جراحی تومورهای مغز

اقدامات لازم پس از جراحی تنگی کانال نخاعی

دوره نقاهت پس از این جراحی به مدت6 هفته می باشد.تا گذراندن این دوران و بهبودی کامل ازانجام فعالیت زیاد خودداری کنید.
-داروها را طبق دستورپزشک مصرف نمایید.
-محل بخیه را خشک و تمیز نگه دارید.
-اگر پزشک کمربند طبی را برای شما تجویز کرده است استفاده از آن جهت محدود کردن حرکات اضافی کمر الزامیست.
-در صورت مشاهده موارد زیر حتما با پزشک خود تماس بگیرید؛بروز علائم همچون قرمزی،تورم ،تشدید درد و حساسیت،تب بالای و احساس ضعف و بی حسی و مورمور شدن عضلات.
-در این دوران فقط مجاز به استفاده از توالت فرنگی هستید.
-از کفش های مناسب و در صورت امکان از کفش های طبی یا کفی های طبی استفاده کنید.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس