راههای درمان دیسک کمر

راههای درمان دیسک کمر

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۸

فتق دیسک کمر عارضه ای است که به دلیل بیرون زدگی دیسک کمر حاصل می گرددو به موجب آن سبب فشار آمدن به ستون فقرات و ایجاد علائم مختلفی در فرد خواهد شد .که خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی جهت درمان این اختلال راههکار های زیادی ارائه شده که در این مقاله به توضیح این موضوع پرداخته ایم.

دیسک بین مهره ای کمر

ستون فقرات از استخوان های مهره تشکیل شده است که نخاع و ریشه های عصب را در برگرفته است.این مهره ها توسط دیسک های بین مهره ای ازهم جدا شده اند.دیسک سبب افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات و از ایجاد ضربه به ستون فقرات نیز جلوگیری می کند.

فتق دیسک کمر چگونه ایجاد می گردد؟

فتق یا دیسک کمر زمانی اتفاق می افتد که هسته تشکیل دهنده دیسک که همان نوکلئوس پولپوزیس است دچار برآمدگی شده و از کانال نخاعی خارج می گردد. بیرون زدگی دیسک سبب پارگی دیسک و فشارآمدن به عصب های ستون فقرات خواهد شد واین فشارگی باعث بروز درد در ناحیه کمرمی شود.

چه عواملی سبب بروزعارضه دیسک کمر می شود؟

مبتلایان به دیسک کمر معمولا با ایستادن یا راه رفتن دچار درد می‌شوند و با استراحت، درد شان کاهش می یابد. امروزه ثابت شده است که بسیاری از بیماران، دارای زمینه ارثی این بیماری در خانواده خود هستند.
البته سبک زندگی امروزه، همه ما را در معرض آسیب‌های ستون فقرات قرار می‌دهد. به بیان دیگر، نشستن‌های طولانی و بویژه به شیوه نامناسب، رانندگی طولانی،نداشتن فعالیت ورزشی صحیح و محیط کار نامناسب و غیراستاندارد ما را در معرض صدمه به ستون فقرات قرار می‌دهد. علاوه براین موارد عواملی دیگر نیز هستند که به این عارضه دامن می زند این عوامل عبارتند از:
-بالا رفتن سن(با بالارفتن سن دیسک بین مهره ای سبب ایجاد فرآیندی به نام دیژنراسون می گردد که این فرآیند سبب باریک شدن و بیرون زدگی دیسک خواهد شد)
-ضربه به ناحیه کمر
-چاقی واضافه وزن
-بلند کردن نادرست اشیاء
-پوکی استخوان

دیسک کمر

انواع دیسک کمر

دیسک کمر را برحسب شدت بیرون زدگی دیسک می سنجند و آن را به دو دسته دیسک کمر خفیف و دیسک کمر شدید تقسیم بندی می کند.

دیسک کمر خفیف

دراین نوع اختلال معمولا دیسک کمر سالم و بیرون نزده است فقط یک ترک جزئی درلایه بیرونی دیسک ایجاد شده است. دراین حالت پالپوس که هسته دیسک بین مهره‌ای است و از مواد ژل‌مانند تشکیل ‌شده است از موقعیت طبیعی خود خارج می‌شود، اما هنوز به لایه بیرونی متصل است.برای درمان این گونه دیسک ها معمولا مصرف داروهای ضدالتهابی وانجام فیزیوتراپی تجویز می شود.

دیسک کمر شدید

در این مرحله مواد داخلی دیسک بین مهره‌ای (هسته پالپوس) از طریق یک پارگی در دیواره بیرونی دیسک نشت می‌کنند و از دیسک جدا می‌شوند.برای درمان این نوع دیسک ها ،که بیماربه شدت از درد ناشی از بیماری دیسک کمر رنج می برد، انجام عمل جراحی ضروری خواهد بود.

علائم فتق دیسک کمر

درد در ناحیه تحتانی کمر
کشیدگی درد درناحیه باسن ویا ساق پا
اختلال حرکتی و ضعیف شدن در یک یا هر دو پا
بی حس شدن و مومور شدن باسن یا ساق پا

فتق دیسک کمر

انواع درمان دیسک کمر

بسته به نوع دیسک روش درمان متفاوت خواهد بود.به دو دسته درمان های طبی و درمان جراحی و انجام لیزردرمانی انجام می گیرد.

درمان طبی:

اولین وساده ترین راه درمان انواع کمردرد ها ازجمله دیسک کمرانجام درمان طبی و حمایتی می باشد.تجویز داروهای ضد درد و ضد التهاب استراحت در بستر وانجام کشش های کمری،انجام حرکات ورزشی و جلسات فیزیوتراپی جزء ساده ترین و کاربردی ترین روش های درمان دیسک کمر خفیف می باشد.

مقالات خواندنی:

جراحی بیرون زدگی دیسک کمر

جراحی دیسک کمر:

بیش از80درصد افراد مبتلا به دیسک با انجام درمان های طبی و لیزر درمانی بیماریشان بهبود خواهد یافت.اما بیمارانی که دچار دیسک کمر از نوع شدید شده اند.انجام عمل جراحی برای این افراد ضروری می باشد.که بسته به نظر پزشک این جراحی از نوع جراحی باز باشد یا بسته متفاوت است.

لیزر درمانی دیسک کمر

یکی از درمان های کم تهاجم برای درمان بیرون زدگی های دیسک می باشد که در پی آن اشعه لیزررا دراتاق عمل تحت کنترل دستگاه رادیولوژی وارد دیسک کمری می کنند و اشعه لیزر با ایجاد واکنش مولکولی سبب سفت شدن دیسک و کاهش ترک های وارد شده به آن می شود. به این نوع عمل جراحی ،جراحی بسته ستون فقرات نیزمی گویند.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×