تشخیص مشکلات مربوط به دیسک

تشخیص مشکلات مربوط به دیسک

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۹

فرایندهای تشخیصی برای بیماری دیسک دژنراتیو و فتق دیسک شامل طیف وسیعی از روش ها است که دیسک را به عنوان منبع درد تأیید می کنند و همچنین مکانیک و آناتومی منشاء درد را نشان می دهد.

مروری بر تاریخچه پزشکی و علائم خاص آن

روند تشخیص به طور معمول با جمع آوری شرح حال پزشکی و بررسی علائم فعلی آغاز می شود. بررسی کامل علائم شامل موارد زیر است:

  • محل درد ، از جمله محدود بودن آن به گردن یا کمر ، یا اینکه شامل درد بازو یا پا است
  • توصیفی از احساس درد ، مانند سوزش ، درد تیز یا خنجر شکل در مقابل درد خفیف یا درد معمولی
  • اینکه برخی فعالیت ها ، موقعیت ها یا روش های درمانی باعث بهتر یا بدتر شدن درد می شود

جمع آوری پیش زمینه پزشکی کامل می تواند سایر بیماری های احتمالی را که ممکن است باعث درد شوند رد یا شناسایی کند. سابقه پزشکی ممکن است شامل اطلاعاتی درباره مشکلات مربوط به سلامتی پیشین ، تشخیص های قبلی و درمان های گذشته و اثربخشی آنها باشد. اطلاعات مربوط به عادات خواب ، رژیم غذایی و ورزش نیز معمولاً جمع آوری می شود.

 

معاینه ی فیزیکی

معاینه فیزیکی برای تشخیص درد دیسک ممکن است شامل یک یا چند آزمایش زیر باشد:

 

لمس کردن

لمس کردن (احساس با دست) قسمت های خاصی می تواند به شناسایی منبع درد کمک کند. به عنوان مثال ، درد شدید هنگام فشار به ستون فقرات ممکن است نشان دهنده حساسیت ناشی از آسیب دیدگی دیسک باشد.

 

تست های حرکتی

تست هایی که دامنه حرکت ستون فقرات را ارزیابی می کنند ممکن است شامل خم کردن گردن یا تنه به سمت جلو ، عقب یا به پهلو باشد. بعلاوه ، اگر بالا بردن یک پا در جلوی بدن درد پا را بدتر می کند ، می تواند فتق دیسک کمر را نشان دهد (آزمایش بالابردن مستقیم پا).

 

قدرت عضلانی

ممکن است یک معاینه عصبی برای ارزیابی قدرت عضلات و تعیین فشرده شدن ریشه عصب توسط فتق دیسک انجام شود. آزمایش قدرت عضلانی ممکن است شامل نگه داشتن بازوها یا پاها به سمت پهلو یا جلوی بدن برای بررسی لرزش ، آتروفی عضله یا سایر حرکات غیرطبیعی باشد.

 

تست رفلکس

تحریک ریشه عصبی می تواند رفلکس را در بازوها یا پاها کاهش دهد. آزمایش رفلکس شامل ضربه زدن به مناطق خاص با چکش رفلکس است. اگر واکنش کمی وجود داشته باشد یا هیچ واکنشی نشان ندهد ، ممکن است ریشه عصب فشرده شده در ستون فقرات را نشان دهد.

برخی آزمایشات معاینه فیزیکی ممکن است برای رد یا تأیید تشخیص همزمان با علائم گزارش شده در تاریخچه پزشکی استفاده شود.

 

تست های تشخیصی

برای تأیید مشکل دیسک و یا به دست آوردن اطلاعات اضافی ، مانند محل فتق دیسک و ریشه های عصبی تحت الشعاع قرار گرفته ، ممکن است آزمایش تشخیصی تجویز شود. آزمایش های تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سی تی اسکن / میلوگرام. اسکن توموگرافی رایانه ای (CT) شامل استفاده از اشعه ایکس برای تصویر برداری از بدن است که رایانه تصویر را به صورت مقطع از ستون فقرات در می آورد. گاهی اوقات در طی سی تی اسکن میلوگرام انجام می شود که در آن رنگ مخصوص به ناحیه تزریق می شود تا جزئیات بیشتری در مورد ساختارهای ستون فقرات ایجاد شود.
  • اسکن ام آرآی. تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) ارزیابی حساس و دقیقی از اعصاب نخاعی و آناتومی ، از جمله ترازبندی دیسک ، قد ، هیدراتاسیون و پیکربندی ارائه می دهد.
  • دیسکوگرام. در صورت در نظر گرفتن درمان جراحی ، ممکن است دیسکوگرام برای تأیید اینکه کدام دیسک دردناک است ، توصیه شود. در این آزمایش ، رنگ رادیوگرافی به دیسک تزریق می شود تا درد دیسک ناشی از فشار اضافه شده رنگ ایجاد شود.

توجه به این نکته مهم است که یافته های آزمایش در MRI یا سایر آزمایش های تشخیصی به خودی خود تشخیص نیست. یافته های معاینه فیزیکی و بررسی علائم باید با MRI یا سایر یافته های آزمایش مطابقت داشته باشد تا علت درد به طور دقیق مشخص شود.

فقط در این صورت است که می تواند یک طرح درمانی موثر تجویز کند ، چه این درمان شامل درمان عصب فشرده ناشی از دیسک فتق ، درد دیسک ناشی از بیماری دیسک دژنراتیو یا بیماری دیگری باشد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×