شش علامت تنگی کانال نخاعی

شش علامت تنگی کانال نخاعی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۹

تنگی کانال نخاع هنگامی اتفاق می‌افتد که دهانه استخوانی اعصاب نخاعی (روزن) و یا نخاع (کانال مرکزی) تنگ شود. این باریک شدن ممکن است نخاع و یا اعصاب نخاعی شما را فشرده کند و در نقاط مختلف ستون فقرات ایجاد شود. تنگی کانال نخاعی نوعی بیماری است که بیشتر در افراد بالای 60 سال اتفاق می‌افتد و با افزایش سن بدتر می شود.

در اینجا 6 علامت و نشانه معمول وجود دارد که باید در صورت داشتن درد ناشی از تنگی کانال نخاعی مراقب آنها باشید. بسته به نوع و محل تنگی، ممکن است یک یا چند علامت وجود داشته باشد که عبارتند از:

 

 لنگی عصبی یا نوروژنیک

وقتی عصب های کمر فشرده می شوند، ممکن است لنگی نوروژنیک را در پاها احساس کنید. لنگی عصبی معمولاً دارای مشخصات زیر است:

  • درد و یا بی حسی مداوم در پاها هنگام ایستادن
  • افزایش درد و یا بی حسی پاها هنگام راه رفتن در فواصل متغیر و یا خم شدن ستون فقرات به عقب
  • مشکل در انجام تمرینات یا فعالیت های ایستاده
  • بهبود یا کاهش درد و یا بی حسی بعد از استراحت

درد لنگی عصبی معمولاً هنگامی که ستون فقرات را به سمت جلو خم می کنید، تسکین می یابد.

پزشک احتمالاً باید این درد را از لنگی متناوب که می تواند علائم مشابه لنگی عصبی داشته باشد، تشخیص دهد.

 

 درد سیاتیک

فشرده شدن ریشه های عصبی در قسمت پایین کمر ممکن است منجر به رادیکولوپاتی کمر یا سیاتیک شود (بستگی به ریشه های عصبی آسیب دیده دارد). سیاتیک به عنوان درد عصبی و ضعف به طور معمول هر بار در یک پا احساس می شود.

بسته به ریشه (های) عصبی آسیب دیده، ممکن است درد در ناحیه کمر، باسن، ران، ساق پا و یا پا ایجاد شود. احساس سوزش، سوزن سوزن شدن، ضعف و یا بی حسی نیز ممکن است در نواحی تحت تأثیر درد ایجاد شود.

 

افتادگی پا

فشرده سازی ریشه های عصبی L4 و L5 در قسمت پایین ستون فقرات ممکن است باعث ضعف حرکتی در پا شود، در نتیجه باعث افتادگی پا می شود. این حالت به طور معمول باعث احساس ضعف در هنگام تلاش برای بالا بردن پا و یا انگشتان پا می شود. در نتیجه، فرد ممکن است هنگام تلاش برای راه رفتن به طور غیر ارادی پای خود را روی زمین بکشد.

فشرده سازی ریشه عصب S1 ممکن است باعث ضعف هنگام راه رفتن روی نوک انگشتان شود.

 

مشکلات راه رفتن

تنگی کانال نخاعی بسته به محل قرارگیری آن در ستون فقرات می تواند از روش های مختلف راه رفتن را تحت تأثیر قرار دهد، به عنوان مثال:

  • تنگی کانال نخاعی کمری ممکن است به دلیل افتادگی پا باعث مشکلات راه رفتن شود. این وضعیت همچنین ممکن است باعث ضعف در عضلات ران و پا مانند عضلات چهار سر ران و ساق پا شود.
  • تنگی کانال نخاع گردنی با فشرده سازی نخاع ممکن است در حفظ تعادل هنگام راه رفتن، به ویژه در تاریکی، مشکل ایجاد کند.

تغییرات در راه رفتن ممکن است خیلی ظریف باشد که در ابتدا متوجه آن نشوید. با گذشت زمان، این شرایط ممکن است با افت تدریجی افزایش یابد.

 

درد بازو

تنگی نخاع گردنی ممکن است باعث سوزش خفیف تا متوسط یا شوک مانند در گردن، شانه و یا بازوها شود. احساس غیرعادی مانند سوزن سوزن شدن و یا بی حسی ممکن است در هر دو دست احساس شود. بازوها و دست ها ممکن است احساس ضعف کنند.

 

از دست دادن مهارت های حرکتی

تنگی ستون فقرات در ستون فقرات گردنی ممکن است در انجام کارهایی که شامل مهارت های حرکتی دست مانند بسته دکمه پیراهن است، مشکل ایجاد کند. در مراحل پیشرفته، ممکن است نوشتن دچار مشکل شود، در نهایت نگه داشتن قلم غیرممکن می شود.

اگر این علائم آشنا به نظر می رسد، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است تنگی کانال نخاعی در صورت عدم درمان بدتر شود.

 

علائم و نشانه های هشدار دهنده تنگی کانال نخاعی

در موارد نادر، تنگی شدید کانال نخاعی ممکن است علائم هشدار دهنده، مانند بی اختیاری روده و یا مثانه، بی حسی در ران و ناحیه تناسلی و یا ضعف شدید در هر دو پا ایجاد کند.

این علائم نشان دهنده یک بیماری جدی مانند سندرم دم اسب است که برای جلوگیری از از دست دادن عملکرد دائمی پاها باید فوراً درمان شود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×