کیفوز چیست؟
کیفوز یک انحنای رو به جلو در قسمت فوقانی پشت است. این عارضه می تواند گردن را به جلو پیش ببرد و به پشت شما حالت گردی بدهد.
دو نوع کیفوز وجود دارد و هر دو می تواند نوزادان، کودکان، نوجوانان و بزرگسالان را تحت تأثیر قرار دهند. نوع اول، کیفوز وضعیتی که در اثر وضعیت بد بدنی ایجاد می شود و توسط فرد قابل اصلاح است. نوع دوم ناشی از اختلال ساختاری است و بدون درمان پزشکی قابل رفع نیست.
تمام ستون فقرات باید در قسمت فوقانی پشت انحنای طبیعی داشته باشند و به آن کیفوز نامیده می شود. این انحنای طبیعی چه تفاوتی با کیفوز دارد که باعث درد و سایر علائم می شود؟
درست است: وقتی از پهلو مشاهده می کنید، ستون فقرات دارای انحنای داخلی و خارجی است. این انحنا به کمر ما کمک می کنند تا وزن را تحمل کنند و همچنین برای انعطاف پذیری مهم هستند. کیفوز به معنی انحنای ستون فقرات به سمت داخل است. لوردوز به معنی انحنای ستون فقرات به سمت خارج است. در ستون فقرات طبیعی دو انحنای به سمت داخل و دو انحنای به سمت خارج وجود دارد. گردن (ستون فقرات گردنی) و کمر (ستون فقرات کمری) دارای انحنای خارجی است. قسمت میانی کمر (ستون فقرات توراسیک) و لگن (استخوان خاجی) شما دارای یک انحنای داخلی است.
بنابراین ستون فقرات توراسیک باید دارای یک انحنای داخلی طبیعی باشد. با این حال، اگر ستون فقرات بیش از حد خم شود، آن منحنی شدید کیفوز می تواند باعث درد و سایر علائم شود.
به یاد داشته باشید، کیفوز یک اختلال نیست. بلکه یک انحنا است.
چه عواملی باعث کیفوز یا قوژپشتی می شود؟
کیفوز وضعیتی از وضعیت بد بدن ناشی می شود (جای تعجب نیست).
با این حال، در نوع دوم کیفوز، کیفوز ساختاری، علل پیچیده تر است. بیماری یا شکستگی می تواند به مهره های شما آسیب برساند، در نتیجه آنها روی یکدیگر قرار می گیرند و در ستون فقرات انحنا ایجاد می کنند. برخی از بیماری ها یا اختلالات مرتبط با کیفوز عبارتند از:
- آرتروز
- اختلالات بافت همبند
- انحطاط دیسک
- دیستروفی عضلانی
- اسپینا بیفیدا
- تومور
اگرچه بسیار نادر است، برخی از افراد از بدو تولد مبتلا به کیفوز هستند که به آن کیفوز مادرزادی گفته می شود و در اثر از بین رفتن یا تشکیل ناقص قسمتهایی از ستون فقرات ایجاد می شود.
سرانجام، برخی از نوجوانان به بیماری شویرمان مبتلا می شوند که یک کیفوز ساختاری محسوب می شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که قسمت جلوی ستون فقرات به سرعت پشت ستون فقرات رشد نکند. پزشکان دریافته اند که برخی از کودکان در سنین 12 تا 15 سالگی به این نوع کیفوز مبتلا می شوند - به طور کلی دوره رشد استخوان. با این حال، پزشکان نمی دانند چرا برخی کودکان به این بیماری مبتلا می شوند.
برخی از روش های غیر جراحی برای مقابله با کیفوز چیست؟
نوع درمانی که دریافت می کنید به علت ابتلا به کیفوز بستگی دارد.
اگر کیفوز شما ناشی از شکستگی ستون فقرات باشد، می توانید موارد زیر را امتحان کنید:
- استراحت در رختخواب
- داروهای بدون نسخه
- داروهای تجویزی
اگر کیفوز شما ناشی از وضعیت بد بدن است، می توانید موارد زیر را امتحان کنید:
- فیزیوتراپی تا بتوانید تمریناتی را یاد بگیرید که ستون فقرات شما را تقویت کنند
- اصلاح حالت بدن (یک فیزیوتراپیست نیز می تواند در این زمینه کمک کند)
اگر کیفوز شما به دلیل مشکل ساختاری ایجاد شده باشد، می توانید موارد زیر را امتحان کنید:
- کمر بند مخصوص
آیا نیاز به جراحی خواهم داشت؟
اگر کیفوز شدید باشد - انحنای بیشتر از 70 درجه - پزشک شما ممکن است جراحی را توصیه کند. اگر انحنای شما به سرعت در حال پیشرفت باشد، تعادل شما تحت تأثیر قرار گیرد، سیستم عصبی شما تحت تأثیر قرار گیرد یا درد مداوم داشته باشید، ممکن است او جراحی را به شما پیشنهاد کند.
برای اصلاح انحنای غیرطبیعی، جراحان سعی می کنند ستون فقرات را در یک انحنای طبیعی تر قرار دهند. همجوشی ستون فقرات شامل قرار دادن قطعات کوچک استخوان در بین مهره ها است. با گذشت زمان این تکه های استخوان رشد کرده و به مهره های دو طرف با هم متصل می شوند یا "فیوز" می شوند. با این وجود وقوع چنین همجوشی زمان بر است. برای نگه داشتن ستون فقرات در وضعیت صحیح طی ماههایی که جوش خوردن اتفاق می افتد، جراح از ابزارهای ویژه نخاعی استفاده می کند. این ابزارها شامل میله های کوچک استیل یا تیتانیوم، سیم، صفحات و پیچ است. این ابزارها به ستون فقرات متصل هستند و به منحنی طبیعی تر نگه داشتن ستون فقرات کمک می کنند. پس از جراحی، ابزارها نمی توانند دیده شوند چرا که کوچک هستند در داخل بدن قرار دارند.
یکی دیگر از گزینه های جراحی، کیفوپلاستی است. این یک روش کم تهاجمی است که می تواند به شما کمک کند تا ارتفاع مهره ای که شکسته است را بازیابی کنید و بنابراین به کاهش کیفوز کمک می کند.