علل درد قسمت تحتانی کمر در زنان

علل درد قسمت تحتانی کمر در زنان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

درد قسمت تحتانی کمر در زنان می‌تواند از آناتومی سیستم تولید مثل زن یا ستون فقرات ناشی شود. عواملی که می‌تواند باعث کمردرد در زنان شود و مردان نباید نگران آن باشند را بشناسید.

ما انسانها از اشاره دقیق به درد افتضاح هستیم. ممکن است از خود بپرسید که چگونه می توانید گرفتگی های ناشی از قاعدگی را با کمردرد اشتباه کنید ... و سپس دقیقا همین اتفاق برای تان بیفتد، هر دو در یک ناحیه هستند و بیماری های خاصی وجود دارد که موجب درد کمر می شوند و زنان ممکن است از انچه تصور می شود حساس تر باشند.

تحقیقات نشان می دهد که 60 تا 80٪ از افراد در طول زندگی خود کمردرد را تجربه می کنند که شیوع آن در زنان کمی بیشتر از مردان در تمام گروه های سنی است. کمر درد در زنان با افزایش سن به طور قابل توجهی افزایش می یابد. علاوه بر این، یک تحقیق مقایسه ای در مورد افراد میانسال افزایش شیوع کمردرد در زنان در مقایسه مردان در سن یائسگی را گزارش کرد.

در اینجا برخی از دلایل احتمالی کمردرد در زنان آورده شده است که مردان ممکن است کمتر نگران (اصلاً) در مورد آنها باشند.

 

یائسگی و مشکلات هورمونی

تحقیقات نشان می دهد کمردرد مزمن (LBP) یکی از رایج ترین چالش های اسکلتی- عضلانی است که زنان در دوران یائسگی با آن روبرو هستند. حدود 70٪ از زنان در دوران یائسگی علائم مربوط به کمبود استروژن را تجربه می کنند، در حالی که در بیش از نیمی از زنان در دوران یائسگی درد عضلانی-اسکلتی گزارش شده است. بیشتر مطالعات نشان می دهد که افزایش علائم یائسگی با علائم مزمن کمردرد ارتباط دارد.

 

قاعدگی یا اختلال در عملکرد رحم

قاعدگی دردناک یا دیسمنوره، اختلال در عملکرد رحم که منشأ گرفتگی های مکرر و شدید زنان در دوران قاعدگی است، زنان را مستعد کمر درد نیز می کند. این بیماری به دو صورت اولیه یا ثانویه طبقه بندی می شود و در هر دو نوع کمردرد یکی از علائم رایج است.

  • دیسمنوره اولیه از زمانی شروع می شود که یک زن پریود می شود و در طول زندگی ماندگار است. انقباضات شدید و غیرمعمول رحمی می‌تواند منجر به گرفتگی مکرر و شدید شود.
  • دیسمنوره ثانویه معمولاً در اواخر زندگی آغاز می شود و به دلیل بیماری دیگری مانند اندومتریوز یا بیماری التهابی لگن ایجاد می شود.

 

اندومتریوز

اندومتریوز یک بیماری مزمن است که می‌تواند یکی از دلایل کمردرد در زنان باشد. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که بافتی که مانند بافت آندومتر رفتار می کند در خارج از رحم، در حفره لگن یا مناطق دیگر رشد می کند. بافت جابجا شده به تغییرات هورمونی بدن پاسخ می دهد و می‌تواند باعث تورم، درد، لکه بینی بین پریود ها و خونریزی شود.

از آنجا که رشد آندومتریوز ماهانه مانند پوشش رحم خونریزی می کند، بدون اینکه خون جایی برای رفتن داشته باشد، مایعات اضافی باعث تحریک و التهاب بافت اطراف می شود. در نتیجه، این شرایط می‌تواند منجر به پریود های سنگین، درد مزمن و تجمع بافت اسکار شود.

علائم آندومتریوز ممکن است در هر مرحله از چرخه قاعدگی وجود داشته باشد. درد لگن که به پایین پاها گسترش می کند شایع است و برخی از خانم ها با درد و سوزش روبرو می شوند که می‌تواند از خفیف تا خیلی شدید بروز کند.

علائم عبارتند از:

  • درد شکم یا کمر
  • درد هنگام راه رفتن یا ایستادن
  • درد هنگام تخمک گذاری
  • درد در هنگام دفع مدفوع و ادرار
  • التهاب حفره لگن
  • یبوست
  • درد هنگام رابطه جنسی
  • درد هنگام حرکات روده و درد مقعدی
  • درد ناشی از چسبندگی (تجمع بافت اسکار) درون مثانه، لوله های رحمی و تخمدان ها
  • حالت خستگی مزمن

در ابتدا ممکن است آندومتریوز توسط پزشک تشخیص داده شود که رشد اندومتر را در معاینه لگن پیدا کرده و آزمایشات تصویربرداری را برای کمک به شناسایی کیست های آندومتر انجام دهد.

 

مشکلات کمر که ممکن است زنان را بیشتر درگیر کند

همانطور که دیدیم، آناتومی سیستم تولید مثل یک زن گاهی می‌تواند در کمر درد او نقش داشته باشد. با این حال، زنان همچنین ممکن است در معرض بیماری دژنراتیو که بر ساختار ستون فقرات تأثیر می گذارد، باشند.

کمردرد کاملاً رایج است و به طور متوسط بیمار سالانه یک تا دو کمردرد را تجربه می کند. کمردرد می‌تواند از 20 سالگی شروع شود و می‌تواند به یک مشکل مکرر تبدیل شود که می‌تواند در اثر وقایع مختلف زندگی ایجاد شود."بیشتر کمر درد ها تا شش هفته برطرف می شوند و کمردرد حاد محسوب می شوند. وقتی درد بیش از 12 هفته طول بکشد، درد مزمن کمر محسوب می شود. "

 

شکستگی های فشاری پس از یائسگی

مطالعات تحقیقاتی نشان می دهد که در ایالات متحده، حدود 25٪ از زنان در طول زندگی خود دچار شکستگی فشاری مهره (VCF) از مهره های میانی تا پایین ستون فقرات می شوند. این بیماری با افزایش سن بیشتر اتفاق می افتد و در 80 سالگی به 40 درصد می رسد.

این ترک های کوچک مهره ها می توانند باعث ناتوانی قابل توجه و محدودیت عملکرد شوند.

پوکی استخوان شایعترین علت ایجاد VCF است. زنان یائسه به دلیل تغییرات هورمونی که باعث کاهش تراکم مواد معدنی استخوان و مستعد شکستگی می شود، در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند. تخمین زده می شود که پوکی استخوان در 44 میلیون آمریکایی رخ دهد و تراکم استخوانی پایین در 34 میلیون آمریکایی دیگر وجود دارد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×