روش های درمان و تشخیص بیماری صرع

روش های درمان و تشخیص بیماری صرع

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۸

صرع یکی از شایع ترین بیمارهای مغز و اعصاب است که در اثر اختلالت عصبی ایجاد می شود.خوشبخانه امروزه با پیشرفت علم پزشکی ،روش های درمان زیادی از جمله جراحی و...برای معالجه این بیماری وجود دارد.ما در این مقاله به توضیح و تفسیر این بیماری و روش های درمان آن پرداخته ایم که توجه شما را به خواندن آن جلب می کنیم.

صرع رایجترین بیماری عصبی جهان

بیماری صرع یکی از چهار بیماری عصبی رایج دنیا محسوب میشود.که طی تحقیقات به عمل آمده،یک درصد ازجمعیت جهان نزدیک به 65میلیون نفر در جهان مبتلا به این بیماری هستند.بیشترین آمار نشان دهنده این بیماری در کشورهای در حال توسعه می باشد.

صرع

تشخیص بیماری صرع

بیماری صرع علایم و نشانه های کامل مشخصی دارد.پزشک پس از تشخیص کامل بیماری صرع،به دنبال پیدا کردن نوع بیماری صرع و اینکه کدام قسمت مغز را درگیر کرده است میپردازد.

در ابتدا با پرسیدن برخی سوالات مربوط بیمار، بیماررا به انجام یکسری آزمایشات راهنمایی می کند. از جمله آزمایشات برای تشخیص بیماری صرع،آزمایش خون که بوسیله آن شمارش کامل خون انجام می گیرد.

سپس پزشک شما را به انجام آزمایشاتی از قبیل الکتروانسفالوگرافی،(که بوسیله آن میتوان فعالیت مغز را مشاهده کرد.که یک از متداول ترین آزمایشها برای تشخیص صرع است) یا تصویربرداری از سیستم عصبی( بوسیله ام آر ای و سی تی اسکن )ویا انجام نوار مغزی طولانی مدت همراه ویدیو هدایت میکند تا هرچه سریعتر به تشخیص بیماری صرع دست پیدا کنید.

کنترل حملات تشنجی به کمک دارو درمانی

هدف از دارو درمانی قطع و یا به حداقل رساندن دفعات حملات تشنج است از جمله این داروها که به داروهای ضدصرع معروف هستند.همان طور که از اسم این دارو ها مشخص است این داروها از تعدا تشنجات می کاهند و یا ممکن است در برخی موارد افراد حملات تشنجشان کاملا از بین برود.ازجمله این داروها میتوان به قرص توپیرامات (Topiramate) ولاموتیریژن یکی از انواع داروهای ضد صرع است که برای کنترل تشنج و میگرن تجویز می گرد

داروی ضد صرع

استفاده از محرک های امواج عصبی

درمان بوسیله تحریک عصب واگ،پزشک متخصص وسیله ای به نام تحریک کننده عصب واگ را در زیر پوست قفسه سینه قرار داده و سیم هایی از تحریک کننده به عصب واگ در گردن وصل می کند. این وسیله توسط باتری کار کرده و ترکش های از انرژی الکتریکی را به عصب واگ و مغز ارسال می کند. پس از انجام این عمل، فرد به دوز کمتری از دارو نیاز خواهد داشت

جراحی تشنج های مقاوم به دارو

از 65میلیون نفر افراد مبتلا به صرع حدود یک سوم از این افراد به درمان های دارویی پاسخ مثبتی نداده اندونسبت به درمان های دارویی مقاوم هستند ممکن است همچنان دچار تشنج های غیر قابل کنترل شوند.پزشک متخصص برای اینگونه افراد روش انجام جراحی را تجویز می کنند.

روش انجام جراحی تشنج های مقاوم به دارو

جراحی صرع میتواندگزینه مناسبی برای افرادی که به داروها واکنش مناسبی نشان نداده اندوهمچنان دچار حملات صرعی میشوند،باشد.هدف از انجام جراحی کنترل کامل حمله هاست .به کمک این جراحی میتوان،بخش هایی از مغز که دچار تشنج شده اند را برداشت و یا اصلاح کرد. به این عمل جراحی لوبکتومی گفته می شود.

در این روش جراح با ایجاد برش هایی در مغز،مسیرهای عصبی را دچار وقفه می کند.با انجام این عمل باعث توقف گسترش تشنج به سایر بخش های مغز میشود.در بسیاری از موارد می توان پس از جراحی ،مصرف دارو را متوقف کرد.

صرع وبارداری

صرع و بارداری

در گذشته تصور براین بود که با وجود بیماری صرع  نمیتوان باردار شد.خوشبختانه امروزه با پیشرفت روش های درمانی ،بیش از 90درصد از زنان مبتلا به صرع میتوانند باردار شده وفزرندانی سالم به دنیا بیاورند. البته این نکته را نیز باید گفت که خانم هایی که قصد باردار شدن را دارند،باید قبل و درحین بارداری تحت نظر پزشک متخصص مغز و اعصاب قرار گرفته و مشاوره و راهنمایی کامل را از پزشک خود دریافت کنند.

مقالات خواندنی:

جراحی بیرون زدگی دیسک کمر

صرع و شیردهی

تمام داروهایی مورد استفاده در درمان صرع از شیرمادر عبور می کنند و به همین جهت ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد ،اما با همه این تفاسیر شیردهی دراین دوران ممنوعیتی نخواهد داشت و این مادران میتوانندهمچون دیگر مادران به نوزادن خود شیردهند.

نکاتی که بهتر است در مورد صرع بدانید.

تشنج ها به طورناگهانی اتفاق می افتد تشنج ها در افراد مختلف متفاوت است.تشنج ممکن است در حین خواب رخ دهد که به این نوع تشنج،تشنج شبانه گفته می شود. وهمچنین ممکن است تشنج در حالت بیداری در حین انجام کارها روی دهد که به این نوع تشنج ،تشنج بیداری می گویند.ممکن است فرد مبتلا به بیماری به هر دو نوع حملات مبتلا شوند.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×