چه زمانی برای کمردرد به متخصص مراجعه کنیم؟
کمردرد ممکن است به دلایل مختلفی همچون بروز یابد به همین جهت تشخیص این بیماری کمی با مشکل همراه است. قدم اول در تشخیص علت کمردرد، مراجعه به پزشک عمومی است و در بیشتر مواقع کمردرد به کمک استراحت و درمان های ساده و محافظه کارانه تسکین می یابد. درصورتی که اقدامات محافظهکارانه نتوانند کمردرد را تسکین دهند، علائم بهبود نیابند و بدتر شوند یا احتمالا نیاز به جراحی وجود داشته باشد، در این صورت باید به متخصص ارجاع شوید.
در صورتی که کمردرد با علائم زیر همراه باشد، هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید
احساس بی حسی و سوزش در دستها و پاها (اغلب در موارد آسیب نخاعی مشاهده می شود)
دردی که به ناحیه ساق پا و به سمت اندام های انتهایی گسترش یابد(درد سیاتیک)
تشدید درد درهنگام سرفه کردن و خم شدن رو به جلو(فتق دیسک)
کمردردی که همراه با تب و سوزش در ادرار (کمردردهای التهابی)
فرد در کنترل ادرار و مدفوع مشکل داشته باشد.
در برخی موارد ممکن است علت کمردرد تومورهای نخاعی باشد با علائمی همچون:
دردی که صبح ها تشدید می یابد. کمردردی که با استراحت و مصرف دارو تسکین نیابد. بی حسی و ضعف شدید در اندام ها و اختلال در راه رفتن و اختلال در عملکرد مثانه و روده همراه است. در صورت مشاهده چنین علائمی حتما با پزشک متخصص ستون فقرات مراجعه نمایید. زیرا در صورت درمان نشدن این اختلالات عوارض جبران ناشدنی همچون، فلج ومعلولیت دائمی در فرد ایجاد خواهد شد. در ادامه شما را با پزشکان متخصصی آشنا می کنیم که تخصص کافی در درمان انواع کمردردها دارند و شما را در درمان این اختلالات یاری می دهند.
پزشکانی که در درمان بیماریهای ستون فقرات و کمردرد تخصص دارند
جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات
جراحان مغز و اعصاب پزشکانی هستند که در تشخیص و درمان تومورهای مغزی، ضربه ها و آسیب های وارده به مغز و همچنین درمان اختلالات ستون فقرات از جمله جراحی های دیسک و شکستگی مهره های ستون فقرات تخصص دارند. جراحی مغز واعصاب یا تخصص مغز و اعصاب دو تخصص جدا از هم هستند به همین دلیل متخصصین مغز و اعصاب در حوزه جراحی تخصصی نداشته و برای درمان بیماریهای همچون ام اس، تشنج و دیگر اختلالات مغزی باید به متخصصین مغز و اعصاب مراجعه نمود.
متخصصین طب فیزیکی
متخصصین طب فیزیکی و یا پزشکان توانبخش، پزشکانی هستند که در درمان اختلالات عضلانی اسکلتی تخصص دارند. متخصصین طب فیزیک با تمرکز بر روش های غیرجراحی همچون، اوزون تراپی، لیزردرمانی و مگنت تراپی و... اقدام به درمان این مشکلات عضلانی اسکلتی خواهد کرد. همچنین برای درمان ناتوانی ها و معلولیت های فیزیکی، گرفتگی های عضلانی میتوانید از این متخصصین کمک بگیرید.
روماتولوژیست
روماتولوژیست یا متخصص روماتیسم یک پزشک فوق متخصص بیماری های داخلی است که در زمینه بیمارهای روماتیسم تخصص دارد. متخصص روماتیسم معمولابه تشخیص و درمان بیماری های مفاصل، عضلات و استخوان ها می پردازد. در صورتی که شخصی مبتلا به کمردردهای باشد که از روماتیسم ستون فقرات منشا بگیرد، روماتولوژیست کمک بسیاری به بیماران می کند.
جراح ارتوپد
اصلاح شكستگیها و بیماریهای مربوط به استخوانها، ستون فقرات و مفاصل، دررفتگیها، فلجهای مادرزادی و اكتسابی، ترمیم زردپیها و اعصاب محیطی، درمان تومورهای استخوانی، كشیدگی و رگ به رگ شدن، پاره شدن تاندونها و رباطها، آسیبهای ورزشی، آرتروز، ساییدگی مفصل و. . . به این گروه از جراحان ارتباط دارد. این تخصص خود به شاخههای فوق تخصصی مختلفی تقسیم میشود از جمله ارتوپدی اطفال، جراحی تومورهای استخوانی و نسج نرم، جراحی دست، شانه و آرنج، زانو، لگن و مفصل ران، ستون فقرات، پا و مچ پا و...
بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:
برای تشخیص و درمان دیسک کمر به کدام متخصص مراجعه کنم؟
دیسک ها به شکل کاملا محکم بین ستون فقرات قرار گرفته اند و به وسیله رباط هایی استخوان های نخاع را به هم پیوست می دهند و به حفظ ثبات ستون مهره های کمر کمک بسیاری می کنند. اما در برخی مواقع علائمی هستند که شکل صحیح دیسک های کمر را برهم زده و دیسک ها بین مهره ای ضعیف و آسیب پذیر می کند که این اختلال سبب بروز عوارض دردناک همچون کمردرد خواهد شد. دراین صورت شما نیاز به یک جراح و متخصص ستون فقرات حاذق نیاز خواهد داشت تا با انتخاب بهترین روش درمانی شما را از این کمردردها خلاص کند. تشخیص و درمان دیسک کمر هم توسط جراح مغز و اعصاب و هم توسط جراحان ارتوپد صورت می گیرد. اما در صورتی که دیسک کمر نیاز به جراحی داشته باشد پیشنهاد ما به شما پیدا کردن یک جراح مغز و اعصاب با تجربه و با مهارت بالاست. زیرا جراحان مغز و اعصاب با گذاراندن دوره های تخصصی جراحی کم تهاجی و آندوسکوپی دیسک جراحی دیسک شما را با کمترین تهاجم و عوارض انجام می دهند.