برای درمان کمردرد به کدام متخصص مراجعه کنیم؟

برای درمان کمردرد به کدام متخصص مراجعه کنیم؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۸

شاید شما هم جزو افراد هستید به کمردرد مبتلا هستید و تردید دارید که برای درمان کمردرد خود به چه متخصصی مراجعه کنید.

چه زمانی برای کمردرد به متخصص مراجعه کنیم؟

کمردرد ممکن است به دلایل مختلفی همچون بروز یابد به همین جهت تشخیص این بیماری کمی با مشکل همراه است. قدم اول در تشخیص علت کمردرد، مراجعه به پزشک عمومی است و در بیشتر مواقع کمردرد به کمک استراحت و درمان های ساده و محافظه کارانه تسکین می یابد. درصورتی‌ که اقدامات محافظه‌کارانه نتوانند کمردرد را تسکین دهند، علائم بهبود نیابند و بدتر شوند یا احتمالا نیاز به جراحی وجود داشته باشد، در این صورت باید به متخصص ارجاع شوید.

جراح دیسک کمر

در صورتی که کمردرد با علائم زیر همراه باشد، هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید

احساس بی حسی و سوزش در دستها و پاها (اغلب در موارد آسیب نخاعی مشاهده می شود)
دردی که به ناحیه ساق پا و به سمت اندام های انتهایی گسترش یابد(درد سیاتیک)
تشدید درد درهنگام سرفه کردن و خم شدن رو به جلو(فتق دیسک)
کمردردی که همراه با تب و سوزش در ادرار (کمردردهای التهابی)
فرد در کنترل ادرار و مدفوع مشکل داشته باشد.

در برخی موارد ممکن است علت کمردرد تومورهای نخاعی باشد با علائمی همچون:

دردی که صبح ها تشدید می یابد. کمردردی که با استراحت و مصرف دارو تسکین نیابد. بی حسی و ضعف شدید در اندام ها و اختلال در راه رفتن و اختلال در عملکرد مثانه و روده همراه است. در صورت مشاهده چنین علائمی حتما با پزشک متخصص ستون فقرات مراجعه نمایید. زیرا در صورت درمان نشدن این اختلالات عوارض جبران ناشدنی همچون، فلج ومعلولیت دائمی در فرد ایجاد خواهد شد. در ادامه شما را با پزشکان متخصصی آشنا می کنیم که تخصص کافی در درمان انواع کمردردها دارند و شما را در درمان این اختلالات یاری می دهند.

کمردرد و تشخیص آن

پزشکانی که در درمان بیماریهای ستون فقرات و کمردرد تخصص دارند

جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات

جراحان مغز و اعصاب پزشکانی هستند که در تشخیص و درمان تومورهای مغزی، ضربه ها و آسیب های وارده به مغز و همچنین درمان اختلالات ستون فقرات از جمله جراحی های دیسک و شکستگی مهره های ستون فقرات تخصص دارند. جراحی مغز واعصاب یا تخصص مغز و اعصاب دو تخصص جدا از هم هستند به همین دلیل متخصصین مغز و اعصاب در حوزه جراحی تخصصی نداشته و برای درمان بیماریهای همچون ام اس، تشنج و دیگر اختلالات مغزی باید به متخصصین مغز و اعصاب مراجعه نمود.

متخصصین طب فیزیکی

متخصصین طب فیزیکی و یا پزشکان توانبخش، پزشکانی هستند که در درمان اختلالات عضلانی اسکلتی تخصص دارند. متخصصین طب فیزیک با تمرکز بر روش های غیرجراحی همچون، اوزون تراپی، لیزردرمانی و مگنت تراپی و... اقدام به درمان این مشکلات عضلانی اسکلتی خواهد کرد. همچنین برای درمان ناتوانی ها و معلولیت های فیزیکی، گرفتگی های عضلانی میتوانید از این متخصصین کمک بگیرید.

روماتولوژیست

روماتولوژیست یا متخصص روماتیسم یک پزشک فوق متخصص بیماری های داخلی است که در زمینه بیمارهای روماتیسم تخصص دارد. متخصص روماتیسم معمولابه تشخیص و درمان بیماری های مفاصل، عضلات و استخوان ها می پردازد. در صورتی که شخصی مبتلا به کمردردهای باشد که از روماتیسم ستون فقرات منشا بگیرد، روماتولوژیست کمک بسیاری به بیماران می کند.

جراح ارتوپد

اصلاح شكستگی‌ها و بیماری‌های مربوط به استخوان‌ها، ستون فقرات و مفاصل، دررفتگی‌ها، فلج‌های مادرزادی و اكتسابی، ترمیم زردپی‌ها و اعصاب محیطی، درمان تومورهای استخوانی، كشیدگی و رگ به رگ شدن، پاره شدن تاندون‌ها و رباط‌ها، آسیب‌های ورزشی، آرتروز، ساییدگی مفصل و. . . به این گروه از جراحان ارتباط دارد. این تخصص خود به شاخه‌های فوق تخصصی مختلفی تقسیم می‌شود از جمله ارتوپدی اطفال، جراحی تومورهای استخوانی و نسج نرم، جراحی دست، شانه و آرنج، زانو، لگن و مفصل ران، ستون فقرات، پا و مچ پا و...

متخصص ستون فقرات

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراح مغز

برای تشخیص و درمان دیسک کمر به کدام متخصص مراجعه کنم؟

دیسک ها به شکل کاملا محکم بین ستون فقرات قرار گرفته اند و به وسیله رباط هایی استخوان های نخاع را به هم پیوست می دهند و به حفظ ثبات ستون مهره های کمر کمک بسیاری می کنند. اما در برخی مواقع علائمی هستند که شکل صحیح دیسک های کمر را برهم زده و دیسک ها بین مهره ای ضعیف و آسیب پذیر می کند که این اختلال سبب بروز عوارض دردناک همچون کمردرد خواهد شد. دراین صورت شما نیاز به یک جراح و متخصص ستون فقرات حاذق نیاز خواهد داشت تا با انتخاب بهترین روش درمانی شما را از این کمردردها خلاص کند. تشخیص و درمان دیسک کمر هم توسط جراح مغز و اعصاب و هم توسط جراحان ارتوپد صورت می گیرد. اما در صورتی که دیسک کمر نیاز به جراحی داشته باشد پیشنهاد ما به شما پیدا کردن یک جراح مغز و اعصاب با تجربه و با مهارت بالاست. زیرا جراحان مغز و اعصاب با گذاراندن دوره های تخصصی جراحی کم تهاجی و آندوسکوپی دیسک جراحی دیسک شما را با کمترین تهاجم و عوارض انجام می دهند.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×