شایع ترین علائم و نشانه های دیسک گردن

شایع ترین علائم و نشانه های دیسک گردن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۸

گردن انسان شامل ۷ مهره است که بعد از کمر، شایع ترین مفاصل مستعد ابتلا به فتق دیسک می باشد.علائم دیسک گردن بسته به شدت و نوع دیسک گردن متفاوت می باشد که شما را به خواندن ادامه این مقاله دعوت می نمایم تا با شایع ترین علائم دیسک گردن آشنا شوید.

آسیب های گردنی

مهره های گردن از مهره هایی تشکیل شده است که از جمجمه تا قسمت بالا تنه را در بر می گیرد. بسیاری از مردم، گردن درد یا گرفتگی گردن را تجربه کرده اند؛ در بسیاری از موارد این درد ها ناشی از قرار گیری وضعیت نامناسب عضلات گردن می باشد.در برخی مواقع، علت گردن درد می تواند ناشی از آسیب به دیسک های بین مهره ای باشد که این عارضه به دیسک گردن معروف است و ممکن است به دلایل مختلفی همچون فشار وارد به مهره های گردن و حرکات نامناسب و چرخشی شدید و... بوجود بیاید.

آسیب های گردن

بیرون زدگی دیسک گردن

فتق (بیرون زدگی) دیسک گردن زمانی اتفاق می‌افتد که ماده ژله مانند موجود در مرکز دیسک گردن از منطقه‌ای که در دیواره سخت خارجی، ضعیف و شکننده شده، بیرون بزند. ممکن است زمانی که ماده ژله‌ای موجود در دیسک گردن، عصب ستون فقرات را لمس یا فشرده کند باعث ایجاد درد گردن یا بازو، بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن ‌شود. استراحت، داروهای ضد درد، تزریق در ستون فقرات و فیزیوتراپی اولین گام برای بهبودی دیسک گردن است. اکثر مردم طی 6 هفته بهبود می‌یابند و به فعالیت عادی باز می‌گردند. اما اگر علائم ادامه پیدا کند، ممکن است جراحی دیسک گردن توصیه شود.

علت و دلیل بروز دیسک گردن

اگر شما هم جزو افرادی هستید که ساعت های طولانی سر میز کار می کنید و یا مدت زمان طولانی با کامپیوتر و لب تاپ سرکار دارید، با این وجود جرو افرادی هستید که بی تحرک هستید و ورزش نمی کنید؛ باید این خبر را به شما بدهم که شما در معرض خطر ابتلا به دیسک گردن می باشد. علاوه بر این موارد عوامل مختلف دیگری وجود دارد که ریسک ابتلا به دیسک گردن را در شما افزایش می دهد.که شامل:

افزایش سن و تحلیل دیسک
صدمه دیدن گردن و پشت بدن
پیچ خوردگی و رگ به رگ شدن گردن
بلندکردن نامناسب اجسام
چاقی و اضافه وزن
استعمال دخانیات

علائم دیسک گردن

 

علائم شایع دیسک گردن

دیسک گردن را می توان به دو دوره حاد و مزمن تقسیم کرد.

در دوره حاد: هسته پالپوس دیسک به طور کامل به بیرون می ریزد و آزادانه برروی مهره های ستون فقرات گردن حرکت می کند، در دوره مزمن: در دوره مزمن بیرون زدگی به طور کامل اتفاق نیافتاده است اما دیواره دیسک دچار ترک خوردگی های شده و با کمترین فشار محتویات دیسک به طور کامل به بیرون میریزد. در دیسک گردن حاد، درد یک طرفه در کتف و اندام فوقانی قفسه سینه احساس می شود. درد ممکن است با سرفه، فشار و عطسه افزایش یابد.
علائم دیسک گردن بسته به مدت زمان و شدت بیماری در هر فردی متفاوت می باشد؛ این علائم شامل:
دردی که به نوک انگشتان گسترش می یابد
بی حسی و ضعف در اندام های گردن
احساس سوزش بین دو کتف
کاهش قدرت دست ها و افتادن اجسام از دست
درد در طول یک بازو
سردرد و سرگیجه
اختلال در راه رفتن و تعادل

دیسک گردن

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراح مغز

راههای پیشگیری از دیسک گردن

-همیشه گردن خود را چه در حالت ایستاده، نشسته، یا راه رفتن، صاف و عمود بر بدن نگهدارید به طوری که هیچ زاویه ای با بدن نسازد.

-هرگز گردن خود را خم نکنید بلکه اگر لازم است صندلی خود را کوتاه تر کنید یا ارتفاع میز خود را بالاتر ببرید؛تا مجبور به خم کردن گردن خود نباشید. چرا که بسیاری از بیماری های گردنی ناشی از خم بودن گردن به مدت طولانی است.
بنابراین حتی الامکان گردن خود را خم نکنید و اگر مجبور به این کارهستید، هر از چند گاهی گردن خود را صاف کنید
از نرمش ها و حرکاتی که در آنها مجبور به خم کردن گردن هستید دوری کنید

-اگر کارتان نشسته است و مجبور به خم کردن گردن خود هستید حتماً با یکی از دستانتان از وزن سرتان و فشار آن بر روی مهره های گردنی بکاهید تا کمتر دچار صدمات گردنی شوید.

-شانه ها و عضلات اطراف را تقویت نمایید ؛چرا که با افزایش قدرت و تحمل این عضلات، فشار کمتری روی مهره و دیسک های بین مهره ای وارد می شود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×