چگونه بفهمیم دیسک کمر داریم ؟

چگونه بفهمیم دیسک کمر داریم ؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۸

شاید شما هم با خود فکر کنید که چگونه می شود فردی دچار دیسک کمر شود.یا علائم دیسک کمر شامل چه مواردی است و یا اینکه به دیسک کمر مبتلا هستید اما نمیدانید برای درمان این مشکل به چه متخصصی مراجعه کنید، شما را به خواندن این مقاله دعوت می نمایم تا به پاسخ تمام سوالات خود دست یابید.

دیسک کمر چگونه ظاهر می شود؟

مهره های ستون فقرات بوسیله دیسک هایی بین مهره ای از یکدیگر جدا می شوند. دیسک ها همچون بالشتی هستند که ضربه های وارد به ستون فقرات را جذب و سبب افزایش انعطاف ستون فقرات می شوند. عارضه دیسک کمر زمانی رخ می دهد که قسمت نرم و ژلاتینی دیسک برآمدگی پیدا کرده و به کانال نخاع نفوذ می کند. این برآمدگی به عنوان دیسک پاره شده یا دیسک بیرون زده شناخته می شود که میتواند ریشه عصب را فشرده سازد و به آن آسیب برساند.

دیسک کمر

چرا دیسک کمر می گیریم؟

دیسک های بین مهره ای با از دست دادن آب خود در اثر وارد شدن یک فشارطولانی مدت، کیفیت طبیعی عملکرد خود را از دست می دهند. عوامل مختلفی در بروز دیسک کمر دخیل هستند که عبارتنداز: زندگی ماشینی، بی تحرکی ، ورزش نکردن ، نشستن طولانی مدت پشت میز یا رانندگی طولانی از جمله عواملی هستند که سبب افزایش بروز کمردرد در فرد خواهد شد.

برای درمان دیسک کمر به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

شاید همه با خود فکر کنند ریشه یابی و تشخیص علت کمردرد و دیگر دردهای ستون فقرات از طریق پزشک و متخصص ارتوپد صورت می گیرد، اما بهتر است این را بدانید که در کنار متخصصین ارتوپد، جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات هستند که در زمینه مشکلات ستون فقرات فعالیت می کنند و دوره های تخصصی برای درمان و جراحی انواع دیسک ها گذارنده اند.

انواع دیسک کمر

دیسک کمر چه علائمی دارد؟ و چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

دیسک کمر از جمله معضلاتی که به سراغ هرکسی می تواند برود و پیر وجوان نمی شناسد.و اغلب افرادی که دچار دیسک کمر می شوند در مراحل اولیه بیماری خود دردی را احساس نمی کنند و کم کم با گذشت زمان وتشدید بیرون زدگی دیسک کمر ، کم کم دردهایی را درهنگام نشستن های طولانی مدت و ایستادن ملاحظه می کنند. این افراد اغلب پس از راه رفتن درد شدید را در اندام های خود احساس می کنند.درد این افراد اغلب مداوم است و بیش از شش هفته طول می کشد. در صورتی که درد در دیسک کمر پیشرفت کند ممکن است درد به باسن و ران پا نیز انتقال یابد. در صورت بروز این علائم هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید تا از پیشرفت بیماری پیشگیری کنید. اگر بیماری دیسک کمر پیشرفت کند و بیمار به موقع به پزشک مراجعه نکند فرد دچار بیرون زدگی و پارگی شدیدی می شوند که به ریشه های عصبی فشار وارد می کند.

تشخیص فتق دیسک به چه صورتی انجام می شود؟

فرآیند تشخیص دیسک کمر شامل طیف وسیعی از روش هاست که پزشک پس از بررسی نوع درد و نحوه بروز درد به کمک معاینات فیزیکی و روش های تصویربرداری اقدام به تشخیص دقیق دیسک کمر خواهد نمود. از جمله مهم ترین آزمایشات تصویربرداری شامل:

سی تی اسکن:

در این روش به وسیله اشعه ایکس از بدن یک تصویر ثبت شده و کامپیوتر این تصویر را به نمایی چند مقطعی از ستون فقرات تبدیل می کند.

تصویربرداری MRI:

تصویربرداری ام آرآی یک ارزیابی دقیق و حساس از ساختار و اعصاب ستون فقرات را در اختیار پزشک قرار می دهد که در این روش نمای کلی از دیسک مشخص است.

جراحی دیسک کمر

میلوگرافی :

در صورتی که فردی بنا به هردلیل قادر به انجام تصویربرداری ام آرآی نباشد. در این صورت پزشک روش تشخیص میلوگرافی را تجویز می نماید.این روش برای رادیوگرافی از ساختمان مغز ونخاع که در داخل کانال نخاعی واقع شده است، بکار می رود.

دیسکوگرام:

دیسکوگرام یک آزمایش غیرتهاجمی است که معمولاً برای بررسی اولیه کمر درد به کار برده نمی‌شود. در صورتی که کمر درد علیرغم انجام اقدامات درمانی اولیه نظیر مصرف دارو و درمان‌های فیزیکی همچنان ادامه یابد ممکن است پزشک انجام آزمایش دیسکوگرام را به شما پیشنهاد دهد. برخی پزشکان قبل از انجام عمل جراحی فیوژن ستون فقرات و به منظور تشخیص این که کدام دیسک باید برداشته شود از دیسکوگرام استفاده می‌کنند.

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراح مغز

چه زمانی بیمار نیاز به عمل جراحی خواهد داشت؟

خوشبختانه اکثر بیماران مبتلا به دیسک کمر نیاز به جراحی پیدا نمی کنند و درد آن به کمک روش های فیزیوتراپی ، آب درمانی و ورزش تسکین می یابد.اما در برخی مواقع درد بیمار بسیار شدید باشد و به درمان های طبی و ورزشی جواب ندهد؛ دراین صورت عمل جراحی ضرورت می یابد و درمان دیسک کمر به کمک جراحی، بسته به شدت و نوع بیرون زدگی متفاوت می شود و در مورادی که میزان بیرون زدگی دیسک خفیف باشد، به کارگیری روش های جراحی بسته مانند لیزردرمانی بسیار کاربردی است.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×