آرتروز گردن چیست ؟ و چگونه درمان می شود ؟

آرتروز گردن چیست ؟ و چگونه درمان می شود ؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۸

آرتروز گردن اختلالی است که عموما در افراد مسن و به دنبال ساییدگی در غضروف های بین مفصلی رخ می دهد.راههای درمان زیادی برای مقابله با این عارضه گردنی وجود دارد که در این مقاله به معرفی علائم و راههای درمان آن پرداخته ایم.

آتروز گردن چیست؟

ستون مهره های گردن متحرک ترین قسمت ستون فقرات است که حرکات سر کاملا به این مهره ها وابسته هستند. یکی از دلایل بروز گردن درد، عارضه آرتروز گردن می باشد که عموما در اثر کهولت سن و در افراد بالای 50 سال بروز می یابد. آرتروز گردن یک بیماری تخریبی(دژانراتیو) مفصلی است که به تغیراتی اطلاق می شود که به دنبال ساییدگی غضروف های بین مفصلی رخ می دهد و از بین رفتن غضروف بین مفصل ها باعث سوار شدن و حرکت کردن استخوان ها بروی یگدیگر می شود که همین امر باعث بروز بیماری آتروزگردن می شود که باعث اعمال فشار به اعصاب می شود.

آرتروز گردن

دلایل بروز آرتروز گردن

افزایش سن
حرکت های نامناسب و شدت بالا
ضربه و آسیب به گردن در هنگام حوادث رانندگی
وارد شدن فشار بیش از حد به گردن
اختلالات مادرزادی
خم و نگه داشتن طولانی مدت سر وگردن
عوامل ژنتیکی
استعمال دخانیات

علائم آرتروز گردن

بروز سردردهای میگرنی
صدای تق وخردشدگی در هنگام چرخش سر
اختلال در راه رفتن و حفظ تعادل یا ضعف در دست و پا
گرفتگی عضلات گردن و شانه
بی حسی و ضعف در دست ها و انگشتان

آرتروز گردن

درمان آرتروز گردن

درصورتی که عارضه آرتروز گردن به موقع درمان نشود با گذشت زمان مایع که بین دو مهره ها واقع شده است به بیرون می ریزد و این مایع سبب بروز فشار بر نخاع و ریشه های عصبی گردن خواهد شد. درمان عارضه آتروز گردن عموما به وسیله روش های غیر جراحی انجام می شود که این درمان ها عبارتنداز:

دارو درمانی

در مراحل اولیه بیماری، پزشک داروهای مختلفی را جهت از بین بردن درد و التهاب مفصل تجویز می کند. که این داروها شامل:
داروهای ضد درد خیفف همچون استامینوفن
داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی
داروهای شل کننده عضلات

فیزیوتراپی

درمان به وسیله فیزیوتراپی بین 6 تا 8 هفته به طول می انجامد و فرد بایستی بین 2 تا 3 جلسه در هفته به فیزیوتراپ مراجعه کند. فیزیوتراپیست با ارائه تمریناتی جهت کاهش درد و تقویت عضلات ضعیف شده کمک زیادی به درمان آتروز می کند.

استفاده از بریس ها یا گردنبد های طبی

گردبند های طبی، که به عنوان آتل گردن نیز شناخته می شود، یک وسیله طبی است که به عنوان حمایت کننده گردن مورد استفاده قرار می گیرد.گردنبد طبی یک وسیله جهت ثابت نگه داشتن گردن و کاهش درد مورد استفاده قرار می گیرد.از این روش عموما برای مدت زمان کوتاهی استفاده می شود، در صورتی که در بلند مدت استفاده شود باعث ضعف عضلات گردن و ایجاد درد بیشتر در فرد خواهد شد.

گردن درد و آتروز گردن

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراح مغز

درمان های استروئیدی

استروئید ها از جمله داروهای ضد التهاب هستند که برای کاهش ورم یا التهاب و درمان برخی بیماری ها استفاده می شود.این داروها عموما به دو صورت تزریق می شود که شامل:

-تزریق در فضای مفصلی مهرها
-در این روش، استروئید به همراه مسکن را در کپسول مفصلی تزریق می کنند.
-تزریق در داخل اعصاب
-این نوع درمان با هدف تخریب موقت عصبی که درد را ایجاد می کند، انجام می شود از این روش هم برای درمان و -تشخیص دردهای مزمن گردن بکار گرفته می شود.

جراحی آرتروز گردن

انجام عمل جراحی برای درمان آرتروز بسیار نادراست و بیشتر روش های غیر جراحی صورت می گیرد؛ به این صورت که روش جراحی برای درمان آتروز در صورت بروز موارد زیر، به فرد پیشنهاد می شود:
-درد بیمار به کمک روش های غیر جراحی تسکین نیابد
-تحت فشار قرار گرفتن نخاع به دلیل تخریب مفصل
-بروز دردهای تیرکشنده و شدید
-بروز علائم عصبی پیش رونده همچون ضعف دردست وپا، بی حسی یا اخلالات حرکتی


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×