درمان اختلال دو قطبی بوسیله تحریک مغز

درمان اختلال دو قطبی بوسیله تحریک مغز

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۸

اختلال قطبی نوعی بیماری ذهنی است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو ، انرژی و رفتار می شود.و فرد حالتی بین شیدایی و افسردگی را در دوره های مختلف تجربه خواهد کرد.شیوع این اختلالات بیشتر در سنین نوجوانی و بزرگسالی می باشد که در این مقاله به طور کامل به بررسی علائم و راههای درمان ان پرداخته ایم.

اختلال دو قطبی چیست؟

اختلال دو قطبی یا افسردگی شیدایی نوعی بیماری خلقی و بیماری روانی است که در آن حالت فرد بیمار میان شیدایی و افسردگی در نوسان است.که افراد مبتلا به این بیماری در طی این دوره ها دچار تغییرات شدید خلقی می شوند. شیوع این عارضه اغلب دراواخر دوران نوجوانی ویا اوایل دوران جوانی می باشد که تغییرات غیرمنتظره و ناگهانی در رفتار آنها ملاحظه می شود.اختلال دو قطبی تمام نواحی زندگی را همچون حس و حال ، سطح انرژِی ، توجه و رفتار را تحت تاثیر قرار می دهد.

اختلال دو قطبی

انواع اختلالات دو قطبی

دوقطبی نوع یک

این افراد در بیشتر مواقع دوره شیدایی را تجربه می کنند و دوره افسردگی در این افراد بسیار کوتاهتر می باشد.

دو قطبی نوع دو

در این نوع دو قطبی فرد بیش از یک دوره افسردگی شدید را تجربه می کند.و دوره شیدایی در این نوع اختلال بسیار کمتر است و فرد بیشتر دوره افسردگی را تجربه می کند.

سیکلوتایمی

در سیکلوتامی یا اختلال خلق ادواری،خلق خوی فرد بین دو حالت افسردگی (موود پایین)خفیف و هیپومانیا (موود بالا) در حال نوسان است.این اختلال شکل خفیف تر شده اختلال دو قطبی است.

علائم اختلال دو قطبی - دوره افسردگی

احساس افسردگی شدید
احساس ناامیدی
انزوا طلبی
عدم تمایل برای برقرای ووارتباط با دیگران
ضعف و بیحالی
افزایش زمان خواب
تحریک پذیری و خشم

علائم دو قطبی

علائم دو قطبی - دوره شیدایی

هیجان ، شور و شوق و شادابی
افزایش انرژی
بی قراری
فعالیت بیش از حد
احساس خود بزرگ بینی
اختلال در خواب و کم خوابی
افزایش تمایلات جنسی

علل اختلالات دو قطبی

تحقیقات نشان دهنده آن است که اختلالاقات دو قطبی منشا ارثی دارد و افرادی که در خانواده خود فردی به مبتلا به این عارضه دارند در معرض ابتلا به انواع این اختلالات قرار دارند.علاوه بر این برخی عوامل از قبیل، اختلال در قسمتی از مغز که کنترل حالات روحی را برعهده دارد نیز از عامل مهم این اختلالات می باشد.

درمان اختلال دو قطبی

در صورتی که بیمار هر چه سریعتر به درمان این اختلال اقدام کند به همان میزان از شانس بیشتری برای بهبود برخوردار خواهید بود و میتواند جلوی رشد این اختلال را بگیرید.

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز

درمان های دارویی: تجویز داروهای ضد تشنج، داروهای ضد صرع و ضد جنون
روان درمانی :روان درمانی میتواند برای فرد مبتلا به اختلال دو قطبی بسیار موثر باشد روش ها و تمریناتی را به فرد ارائه می دهد تا بوسیله آنها بتواند علائم اختلال را از بین برده و با آن به درستی مقابله کند.
تحریک مغز : تحریک الکترومغناطیسی مغز با کمک دستگاه RTMS، به طور مستقیم در مناطق آسیب دیده مغز به کار می رود و به عنوان یک درمان غیر تهاجمی شناخته می شود.

درمان دو قطبی

RTMSچیست ؟

Rtms نوعی روش غیرتهاجمی جهت تحریک مغز اطلاق می شود که واژه Rtms خود به معنای تحریک مغناطیسی فرا جمجمه می باشد که به کمک سیم های عایق و براساس القای الکترومغناطیسی صورت می گیرد.این سیم ها روی اسکالپ یا پوست سر ودر نقطه ای منطبق بر ناحیه ای از مغز در ایجاد علائم روانی و خلق و خو تاثیر گذار است قرار می گیرد. کویل، پالس های مغناطیسی کوتاه مدتی ایجاد می کند و هر پالس مغناطیسی بدون درد و به سهولت ، از پوست سر و استخوان و پرده های مغز می گذارد و به نورون های حرکتی می رسد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×