آپراکسی چیست ؟

آپراکسی چیست ؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۸

آپراکسی نوعی اختلال حرکتی و گفتاری در فرد می باشد.که در اثر آسیب به مغز رخ می دهد در این اختلال فرد توانایی برنامه ریزی و هماهنگی برای حرکت عضله را ندارند و افراد مبتلا نمی توانند حرکات ارادی و خاص را انجام دهند.

آپراکسی مغز

پراکسی نوعی اختلال حرکتی و گفتاری است افراد مبتلا به آپراکسی توانایی برنامه ریزی وهماهنگی برای حرکت عضله را ندارند وحتی با وجود این که ماهیچه ها یا عضلاتشان سالم است افراد نمی توانند حرکات ارادی و خاص انجام دهند. ویا در نوعی دیگر از آپراکسی فرد توانایی حرکت دادن زبان خود را برای تولید صدا ندارد.

آپراکسی درمغز

انواع اپراکسی مغز

آپراکسی اندام :

این افراد در حرکات دادن اندام های خود دچار اختلال هستند و با وجود قدرت نمی توانند اندامی را به صورت ارادی و عمدی حرکت دهند.

آپراکسی دهانی :

افراد مبتلا به این نوع اپراکسی قادر نیستند حرکات مربوط به عضلات صورت از قبیل بالا و پایین بردن زبان، فوت کردن ، عقب وجلو بردن صورت ، انجام دهند.

آپراکسی گفتاری:

افراد مبتلا به آپراکسی گفتاری می دانند که چه واژه ای میخواهند بیان کنند، اما مغز آنها در هماهنگی حرکات عضلات دخیل درتولید صداهای آن واژه دچار اختلال است.

انواع آپراکسی گفتاری

آپراکسی مادرزادی

اغلب کودکان در صبحت کردن با مشکل مواجه هستند و نمی توانند برخی کلمات را به خوبی بیان کنند که این موضوع کاملا طبیعی است و بعد از مدتی و با شنیدن طرز صحیح کلمات، ضعیف این کودکان برطرف می شود اما در برخی مواقع کودک بعد از گذشت زمان و باتلاش فراوان برای صحبت کردن قادر نیستند که حرف بزند و بعد تلاش بسیار برای گفتن تنها یک کلمه فریاد میز ند و از صداهای ناهنجاری در می آورند.پس از مراجعه به پزشک ممکن است علت اختلال کودک شما را بیماری آپراکسی گفتاری تشخیص دهد. آپراکسی گفتاری که با عنوان CAS معروف است که کودکان مبتلا به این اختلال شرایط لازم برای صحبت کردن را ندارند وبرای گفتگوی با دیگران ممکن است مشکلاتی را داشته باشند.

آپراکسی در سالمندان

آپراکسی اکتسابی

این نوع آپراکسی ممکن است در تمام سنین رخ می دهد ولی به طور معمول در بزرگسالان و افراد مسن رخ می دهد. از شایع ترین علتی که سبب بروز این نوع آپراکسی می شود میتوان به سکته مغزی اشاره کرد که در این حالت فردمبتلا، چیزی را که میخواهد بگوید میداند ولی مغز فرد توانایی مهارت های گفتاری را از دست داده است.

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز

علل آپراکسی گفتاری

آسیب به مغز یکی از مهم ترین علتهای آپراکسی مادرزادی گفتاری می باشد که در اثر آسیب به مغز بخش هایی از مغز که مسئول هماهنگی حرکات عضلات صورت وزبان می باشد دچار اخلال می شود علاوه بر ان عواملی همچون عوامل ژنتیکی و سندرومی از دیگر دلایل بروز آپراکسی گفتاری می باشند.علل ایجاد کننده آپراکسی اکتسابی میتوان به سکته مغزی و تومور مغزی اشاره کرد که این اختلالات احتمال ابتلا به آپراکسی را بالا می برد.

علائم آپراکسی گفتاری

کم حرف بودن در دوران شیرخوارگی
این کودکان مشکل در یادگیری و هجی کردن کلمات دارند.
تلاش هایی بسیاری برای تلفظ کلمات انجام می دهند اما قادر نیستند کلمات طولانی و پیچیده را به سختی تلفظ کنند.
مدت زمان طولانی بین کلمات و صداها مکث می کنند.
زبان و کلمات شما را میفهمند اما قادر نخواهند بود به زبان بیاورند.

درمان آپراکسی

درمان آپراکسی گفتاری

برای اینکه کودک و بزرگسالان مبتلا به آپراکسی قادر به سخن گفتن باشند و بتوانند به درستی صحبت کنند مغز انها نیاز به یک برنامه ریزی دقیق دارد تا بتوانند عضلات از قبیل لبها و فک کودک را باهم هماهنگ کنند.ب همین جهت گفتار درمان کمک زیادی در این زمینه خواهد کرد تا با تمرین و تکرار، فرد مبتلا به آپراکسی بتواند به طور کامل صحبت کند.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×