اختلالات نورولوژیکی در کودکان

اختلالات نورولوژیکی در کودکان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۸

اختلالات نورولوژیکی در کودکان در بازه های زمانی قبل از تولد ، حین تولد و پس از تولد رخ می دهد که این اختلال عموما در اثر آسیب به عصب ها و مغز کودک رخ می دهد . کودکان مبتلا به نورولوژیکی در انجام کارهای روزمره خود با مشکل مواجه هستند.

اختلالات نورولوژیکی 

اختلالات نورولوژیکی به اختلالات عصبی گفته می شود که سبب بروز اختلال در مغز و دیگر سیستم های عصبی می شود که این اختلال در کودکان ممکن در بازهای زمانی قبل از تولد ، حین تولد وبعد از تولد رخ دهد.مهم ترین اختلاف کودکان مبتلا به اختلال نورولوژیکی با کودکان معمولی در این است که احساس درک شده در مغز آنها اشتباه است و باعث می شود که کودکان ناهماهنگ و ناتوان در انجام حرکت به نظر رسیده و ریتم زمان بندی خود را از دست بدهند.

اختلالات نورولوژیکی

شایع ترین اختلالات نورولوژیکی در کودکان

فلج مغزی
صرع
اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز

انواع اختلالات نورولوژیکی کودکان

اختلال نورولوژیکی بسته به اینکه چه زمانی رخ داده باشد به دو دسته :
اختلالات نورولوژیکی مادرزادی(این اختلالات در بدو تولدفرد یا حتی زمان جنینی شکل می گیرند)
اختلالات نورولوژیکی اکتسابی (این اختلالات پس از تولد در نوزاد رخ می دهد)
ایدیوپاتیک(افرادی که علت اختلالات آنها کاملا نامشخص است)

علل اختلالات نورولوژیکی مادرزادی

اختلالات مادرزادی به طور معمول از طریق ژنها و کروموزوم ها از والدین به ارث می رسند که از مهم ترین عوامل ژنتیکی در ایجاد این اختلالات میتوان به، ناهنجاری های وابسته به ژن، ناهنجاری های کرومزومی، تغییر در تعدا کروموزوم ها، تغییر در ساختار کرومزوم ها،اختلالات متابولیکی اشاره کرد. علاوه بر عوامل ژنتیکی فاکتورهای زیادی قبل از تولد سبب بروز این اختلال در کودک خواهد شد که این اختلالات شامل:
توکسین ها و عوامل محیطی
رژیم غذایی نامناسب مادر در هنگام بارداری
عفونت های که از مادر به نوزاد در دوران بارداری منتقل می شوند.
نبود شرایط مناسب برای رشد جنین در رحم مادر همچون کمبود اکسیژن

اختلالات نورولوژیکی ماردزادی

علل اختلالات نورولوژیکی اکتسابی

اختلالات نورولوژیکی اکتسابی خود به دو دسته اختلالات نورولوژیکی قبل از تولد و اختلالات نورولوژیکی بعد از تولد تقسیم می شود که علت هردوی این اختلالات با یکدیگر متفاوت بوده و دلایل مختلفی سبب بروز این عارضه می شود که عبارتنداز:
دلایل اختلالات نورولوژیک هنگام تولد نوزاد
وزن کم و نارس بودن نوزاد هنگام تولد
وجود مشکلاتی همچون کمبود اکسیژن ، ضربه به سر در هنگام زایمان
دلایل اختلالات نورولوژیک پس از تولد نوزاد
ابتلا به انواع عفونت ها و باکتری ها و ویروس ها
اختلالات ایمنی در کودک
آسیب و ضربه به مغز
آسیب و ضربه به نخاع
قرارگیری در معرض سموم

تشخیص اختلالات نورولوژیکی در کودکان

بهترین روش‌های درمانی پس از تشخیص دقیق، قابل انجام هستند و برخی از اختلالات هنگام تولد شناسایی و تشخیص داده می شوند اما برخی دیگر که قابل تشخیص نمی باشد میتوان به کمک آزمایشات تصویری از قبیل:
بررسی آزمایش خون کودک
الکتروانسفالوگرام
ام آرآی یا اسکن مغز
ازریابی روانشناختی و روانشناسی کودک

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز

توانبخشی  اختلالات نورولوژیکی

راههای درمان اختلالات نورولوژیکی درکودکان

دارودرمانی:

معمولا اولین قدم برای درمان انوع اختلالات مصرف دارو می باشد که پزشک متخصص پس از تشخیص دقیق نوع بیماری مناسب ترین دارو را برای درمان آنها تجویز می کند.

عمل جراحی:

جراحی عموما به عنوان آخرین روش برای درمان صرع بکار برده می شود و صرع های مقاوم به درمان را میتوان به کمک جراحی به درمان آنها پرداخت.

توان بخشی کودک:

توان‌بخشی یک بخش اصلی از درمان کودکان مبتلا به برخی اختلال‌های سیستم عصبی مانند فلج مغزی، آرتروفی عضلانی ستون فقرات و اختلالت دیگر که بر توانایی‌های حرکتی تأثیر می‌گذارند. است. کودک شما ممکن است پس از انجام عمل جراحی به طب فیزیکی و طب شغلی نیز نیاز داشته باشد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×