بیمارهای مغزی در کودکان

بیمارهای مغزی در کودکان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۸

یکی از مشکلات اساسی در کودکان بیماری های مغز و اعصاب است که از مهم ترین بیمارهای مغزی میتوان به تومورهای مغزی،صرع، آنسفالیت وهیدروسفالی اشاره کرد که هر چه سریعتر باید به درمان این اختلالات پرداخت تا از بروز عوارض جبران ناپذیر در کودک پیشگیری کرد.

اختلالات مغزی 

مغز انسان مرکز کنترل بدن محسوب می شود و هنگامی که مغز آسیب ببیند می تواند بسیاری از عملکرد های بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد که این مشکلی زمانی جدیتر خواهد بود که این اختلالات مغز کودک را درگیر کند زیرا سیستم عصبی کودکان در برابر انواع بیماری های مغزی آسیب پذیر است و در برابر آسیب هایی از قبیل، ضربه ، تومور، اختلال در جریان خون ، قرارگیری در معرض مواد سمی و مشکلات ژنتیکی کمترین مقاومت را دارد.

بیمارهای مغزی

علائم بیمارهای مغزی در کودکان

اختلال در رشد کودک
بروز تشنج
تغییر در فعالیت کودکان
کاهش حجم عضلات و لکنت زبان در کودکان
اختلال در میزان هوشیاری
بروز تغیرات خلفی در کودکان

شایع ترین انواع اختلالات مغزی در کودکان

تومورهای مغزی :

از شایع ترین سرطان هایی که ممکن است در کودکان رخ دهد بروز تومورهای مغزی است. از مهم ترین علائم تومورهای مغزی در کودکان میتوان به ، افزایش اندازه سایز سر،بی قرارهای غیرعادی و تاخیر در تکامل کودک اشاره کرد که با تشخیص به موقع این اختلالات در کودکان میتوان به درمان آنها پرداخت.

تشنج :

در صورتی که بنا به دلایل همچون افزایش و کاهش مواد در خون ، تب ، ضربه به سر، عفونت و تومورهای مغزی تغییراتی در فعالیت مغز ایجاد شود تشنج رخ می دهد. به طور کلی میتوان گفت تشنج به فعاليت غيرطبيعي مغز گفته می شود كه مي تواند خود را به صورت لرزش بدن ،سفت شدن بدن ،خيرگي چشمها،پرش اندام نمایان کند.

صرع:

صرع به معنای تکرار تشنج بدون وجود عامل محرک و اولیه است. مثلا در فردی که دچار تومور مغزی می شود، امکان دارد دچار تشنج تکرار شونده شود ولی در این حالت صرع کودکان نامیده نمی شود. تعریف دقیق از بیماری صرع اینکه وقتی تشنج در کودکان بدون علت خاص (تب، مننژیت، افت قند خون، کاهش کلسیم خون، ضربه به سر، تومور مغزی و عفونت مغزی) بروز کند و دو بار یا بیشتر تکرار شود، به آن صرع گفته می شود.

صرع در کودکان

فلج مغزی:

فلج مغزی یک بیماری نیست بلکه دسته‌ای از بیماری‌ها است که به علت آسیب به مغز به وجود می‌آید. این آسیب‌ها ممکن است در زمان جنینی یعنی قبل از تولد، به مغز بچه وارد شود. ممکن است در حین زایمان و یا حتی ممکن است در یک سال اول زندگی بچه که مغز وی بسرعت در حال رشد است ایجاد شوند.

بروز ویروس و باکتری در مغز کودک:

اختلالاتی از قبیل مننژیت و آنسفالیت عموما ناشی از باکتری ها و یا ویروس ها می باشد. هر دو این نوع اختلالات به عنوان التهاب در پوشش وبافت مغز شناخته می شود که در صورتی که به موقع درمان نشوند موجب آسیب دائمی به مغز خواهند شد.

وارد شدن ضربه به مغز کودک:

ضربه مغزی زمانی رخ می دهد که مغزی که داخل جمجمه قرار دارد به سرعت حرکت کرده و این حرکت موجب بروز اختلال در عملکرد مغز خواهد شد که مغز کودک چون در حال رشد می باشد بیشتر در معرض خطر انواع ها آسیب ها می باشد.

اختلالات نورولوژی در کودکان:

اختلالات نورولوژی کودکان که به آن اختلالات عصبی نیز گفته می شود، شرایطی است که ناشی از اختلال در بخشی از مغز یا سیستم عصبی باشد و منجر به علائم جسمی و یا روانی یا هردو شود.

بیماری هیدروسفالی در کودکان

هیدروسفالی :

هیدروسفالی به معنای آب در مغز است. هر فردی در درون مغز و یا ستون فقرات خود دارای مایع مغزی نخاعی می باشد که به آرامی در حال گردش است تا مواد غذایی را به این اندام ها رسانده و مواد زاید را از مغز و نخاع دور کند. اگر این جریان مسدود گردد، کیسه ای که حاوی این مایع مغزی نخاعی می باشد ممکن است بیش از حد بزرگ شده و فشاری را به سر وارد کند که منجر به ایجاد وضعیتی به نام هیدروسفالی گردد. شیوع این اختلال بیشتر در کودکان می باشد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×