تخریب دیسک چگونه صورت می گیرد؟
دیسک، غضروفی است که بین دو مهره قرار گرفته است و مانند فنر فشارهای وارده به ستون فقرات را دریافت کرده و از وارد شدن ضربه به ستون فقرات پیشگیری می کند.اما دربرخی مواقع به دلیل عواملی از قبیل، چاقی، ورزشهای سنگین ، مشاغل سنگین، وارد شدن ضربه به ستون فقرات در اثر مشکلات مادرزادی و شیوه زندگی نامناسب محتویات دیسک به بیرون ریخته می شود و به اصطلاح بیرون زدگی دیسک رخ می دهد.
جراحی دیسک در چه مواقعی ضرورت میابد؟
باور غلطی که بین مردم رواج دارد این است که بیرون زدگی دیسک مساوی است با جراحی ، اما این تصور کاملا اشتباه است و فقط جراحی در موارد خاص صورت می گیرد که در بیشتر مواقع کمردرد های ناشی از دیسک کمر را از طریق دارو درمانی، فیزیوتراپی ، لیزر و تزریق داخل نخاع به درمان آن پرداخت. اما در مواردی که کمردرد فرد با هیچ از روش های درمانی تسکین نیابد در این صورت جراحی دیسک با هدف کاهش علائم و درد بیمار وپیشگیری از آسیب به نخاع صورت می گیرد.
جراحی آندوسکوپی دیسک چیست ؟ و چگونه انجام می گیرد؟
جراحی آندوسکوپی یکی از نوین ترین و پیشرفته ترین روش های جراحی است که این جراحی جزو جراحی های کم تهاجمی دیسک کمر محسوب می شود که توسط دستگاهی به نام آندوسکوپ صورت می گیرد که آندوسکوپ وسیله ای است که می توان با آن مهره ها و بافت های اطراف دیسک را مشاهده نمود وبا ایجاد کمترین شکاف در ناحیه کمر اختلال ایجاد شده را درناحیه کمر درمان کرد.برای انجام این جراحی، جراح برش کوچکی را به اندازه 8تا10میلی متر در ستون فقرات ایجاد خواهدکرد. پس از آن با استفاده از سی تی اسکن محل دقیق ورود آندوسکوپ تعیین شده ، دستگاه آندوسکوپ را وارد سوراخ بین مهره ای وارد کرده و با دید مستقیم در مانتیور قسمتی از دیسک که به ریشه عصب فشار آورده ، خارج می شود.
مزایای جراحی آندوسکوپی دیسک کمر
عدم نیاز به بستری شدن در بیمارستان
کوتاه شدن زمان طول عمر
عدم نیاز به برش و شکاف عمیق در ستون فقرات و ایجاد شکاف کوچک بین
عفونت و عوارض کمتر بعد از جراحی دیسک کمر
کاهش خونریزی و دردهای مزمن بعد از عمل جراحی
میزان چسبندگی کمتر بعد از جراحی دیسک کمر
بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:
اقدامات پس از جراحی آندوسکوپی دیسک کمر
فردی که مورد جراحی آندوسکوپی دیسک کمر قرار گرفته است 24 ساعت پس از عمل میتواند مرخص شده و به خانه بازگردد. بیمار بلافاصله پس از عمل اجازه برخاستن دارد و دردهای پس از عمل به نحو قابل توجهی کمتر و خفیف تر هستند. مدت استراحت بعد از عمل آندوسکوپی به مراتب کمتر از عمل جراحی باز است و حدود دو هفته کافی است. بیماران عمل شده در اکثر موارد میتوانند در مدت کوتاهی پس از عمل به سر کار خود بازگردند و فعالیتهای ورزشی خویش را پس از دوره کوتاه یک تا دو هفته بعد از عمل جراحی از سر بگیرند.