تومورهای مغزی در کودکان

تومورهای مغزی در کودکان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۸

تومورهای مغزی یکی از شایع ترین سرطان های کودکان میباشد که با علائمی همچون افزایش سن و حملات تشنجی رخ میدهد.از جمله مهم ترین تومورهای مغزی کودکان میتوان به آستروسیتوما و آپاندیموم می باشد که با روش های درمانی زیادی همچون جراحی میتوان به درمان این تومورها پرداخت.

تومور مغزی

رشد یک توده غیرطبیعی سلولی در داخل مغزوکانال نخاعی را تومورهای مغزی می نامند.تومورمغزی ،سرطانی رایج در بین کودکان می باشند.منظور از تومور مغزی، توده های کوچک و بزرگی است که بدنبال رشد غیرطبیعی سلولهای مغزی یا متاستاتیک در مغز بوجود می آید.

تومور مغزی در کودکان

علائم تومورهای مغزی در کودکان

افزایش اندازه دور سر:

کودکان به این دلیل که جمجمه نرم دارند و مغزشان در حال رشد می باشد.به همین دلیل درزهای جمجمه سر آنها باز بوده و با تجمع مایع مغزی ونخاعی و توده غیرطبیعی در سر به سرعت اندازه دور سر آنها افزایش خواهد یافت.

تشنج یا صرع :

یکی از مهم ترین نشانه تومورهای مغزی درهر فردی بروز تشنج می باشد که فرد مبتلا به تومور ممکن است برای چند دقیقه در طول روز این حملات را تجربه کند.

بی قراری و گریه مداوم :

این بی قراری و گریه در نوزادنی رخ می دهند که قادربه صحبت کردن نیستند و به دلیل دردی که سر خود احساس می کنند ممکن است به طور مکرر گریه کنند و ناآرام باشند.

از دیگر علائم کودکان مبتلا به تومور میتوان به :
-اختلال در شنوایی وتکلم
-استفراغ وحالت تهوع
-بی حسی وضعف در بازوها وپاها
-عدم تعادل
-اختلال در ایستادن و راه رفتن
-برجسته شدن ملاج سر

تومور

انواع تومورهای مغزی درکودکان

تومورهای مغزی کودکان را براساس سرطانی بودن یا سرطانی نبودن (به این معنی که امکان انتشار به دیگر نواحی را دارند یا خیر تقسیم بندی میکنند) وبراساس محل ،نوع سلولهای درگیرو سرعت رشدشان تقسیم بندی می کنند.

تومورهای کم تر تهاجمی و غیر سرطانی

این تومورها جزو تومورهای درجه پایین شناخته می شوند،به کندی رشد کرده و امکان حمله به دیگر نواحی بدن را ندارند. وپس از درمان امکان عود مجدد این تومورها وجود ندارد.از جمله تومورهای کم تهاجمی میتوان به تومورهای اولیه مغز اشاره کرد.

تومورهای سرطانی و تهاجمی

تومورهای سرطانی میتواند به دیگر نواحی بدن گسترش پیداکرده و احتمال عود مجدد این تومورها بعد ازعمل وجود دارد.از جمله تومورهای سرطانی و تهاجمی میتوان تومورهای متاستاز مغز یا تومورهای ثانویه را نام برد که از دیگر نقاط بدن به مغز حمله ور شده اند.

رایج ترین تومورهای مغزی در کودکان

آستروسیتوما
آپاندیموم
گلیوم ساقه مغز
تومورمدولوبلاستوما
تومور کرانیو فارنژیوما
تومور ژرم سل
تومور عصب بینایی یا تومورگلیوم عصب چشمی

جراحی تومورهای مغزی در کودکان

درمان تومورهای مغزی در کودکان

از مهم ترین عواملی که دردرمان تومورهای مغزی درکودکان تاثیرگذار است میتوان به سن بیمار،محل بروز تومور،علائم بالینی بیمار،سلامت عمومی بیمار و انتخاب بهترین روش درمانی اشاره کرد.

جراحی تومورهای مغزی در کودکان

اگر تومور مغزی در جایی واقع باشد که بتوان عمل شود، جراح مغز تلاش خواهد کرد تا هر چه بیشتر تومور مغزی را از بین ببرد. جراحی شامل کرانیوتومی و تخلیه میکروسکوپی تومور با هدف کاهش فشار مغز و ارسال نمونه برای تشخیص قطعی نوع تومور مغزی می باشد. بعد از تخلیه تومور مغزی با جراحی ، استخوان جمجمه در محل فیکس می شود و پوست بخیه می گردد.در بسیاری از موارد بیمار خیلی زود به زندگی خود بر می گردد. در موارد دیگر، تومورها می توانند از بافت اطراف جدا شوند و یا در نزدیکی مناطق حساس در مغز کودک قرار بگیرند و جراحی را خطرناک و سخت می کند در این شرایط، پزشک بیش ترین میزان تومور را که ایمن است برمی دارد. حتی برداشتن بخشی از تومور مغزی می تواند به کاهش علائم و نشانه های کودک کمک کند.

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز

رادیوتراپی وپرتودرمانی

رادیوتراپی دردرمان بسیاری از تومورهای مغزی کودکان بسیار مؤثر است. با این‌حال، از آنجایی‌که مغز در حال رشد در کودکان زیر 10 سال (و به‌ویژه كودكان زیر 5 سال) به عوارض این درمان بسیار حساس است، پرتودرمانی می‌تواند عواقب جدی درازمدت داشته باشد.

شیمی درمانی

شیمی‌درمانی استفاده از داروها به‌ منظور کشتن سلول‌های سرطانی است. شیمی درمانی برای درمان تومورهای مغزی در کودکان به‌ طورمعمول نتایجی مثبت به دست می‌دهد. اگرچه شیمی ‌درمانی دارای بسیاری از عوارض جانبی کوتاه‌مدت (مانند خستگی، تهوع، استفراغ و ریزش مو) است، اثرات جانبی طولانی‌مدت آن کمتر از پرتودرمانی می‌باشد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×