راههای درمان نورالژی عصب سه قلو

راههای درمان نورالژی عصب سه قلو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۸

بیماری نورالژی عصب سوم نوعی بیماری درد عصب است که بر عصب سه قلو که حس را از صورت به مغز منتقل می‌کند، تاًثیر می‌گذارد.جهت درمان این اختلال راههای درمان زیادی ارائه شده است که دراین مقاله به معرفی این روش های درمانی پرداخته ایم.

نورالژی عصب سه قلو

عصب سه قلو،نوعی عصب سه شاخه است که مرکز کنترل حواس صورت،جمجمه ،دندان ها ،دهان و بینی می باشد.نورالژی عصب سه قلو نوعی بیماری عصبی است که عصب سه قلو را درگیر کرده و سبب بروز درد شدید در ناحیه صورت خواهد شد.این اختلال عموما در اثر فشار برعصب از طریق عروق خونی ایجاد می شود.

نورالژی عصب سه قلو

راههای درمان نورالژی عصب سه قلو

برخی ازاین بیماران نیاز به درمان خاصی ندارد فقط با دوری از محرک هایی همچون باد و گرما میتوانند از بروز علائم پیشگیری کنند.اما برخی افراد دیگر که بیماریشان عود کرد و قابل کنترل نمی باشد اولین راه برای چنین افرادی،مصرف دارو می باشد پس از آن تزریق و انجام جراحی از دیگر راههای درمان این عارضه می باشند که به شرح زیر میباشد.

دارو درمانی نورالژی عصب سه قلو

جهت کاهش درد و علائم بیماری،پزشک ممکن است برخی داروها از قبیل :
درد بیشتر این بیماران با دارو های ضد تشنج همچون،کاربامازپین کاهش می یابد. از این دارو جهت درمان سردرد های نورالژی عصب سه قلو نیز بکار می رود.از دیگر داروهای ضد تشنجی که برای درمان این اختلال بکار می رود شامل:
-اگزکاربازپین (تریلپتال)
-لاموتریژین (لامیکتال)
-فنی توئین (دیلانتین،فنی تک)
-کلونازپام(کلونوپین)
-گاباپنتین(نورونتین،گرالیس)
-همچنین افرادی که از دچار اسپاسم شدید هستند؛ممکن است پزشک برخی داروهای شل کننده عضلات همچون،باکلوفن را نیزتجویز نماید .

درمان نورالژی

انجام تزریق برای درمان نورالژی عصب سه قلو 

با گذشت زمان در صورتی که بدن فرد به درمان با دارو پاسخ مثبتی ندهد تزریق بوتاکس یا همان تزریق سم بوتولونیوم ممکن است جهت کاهش درد عصب سه قلو نیز تجویز شود.

جراحی نورالژی عصب سه قلو

درصورتی که فرد با هیچ کدام از روش هایی که دربالا به آن اشاره شد،علائم بیماریش تسکین نیابد دراین حالت انجام عمل جراحی جهت برداشتن عاملی که سبب فشار بر عصب خواهد شد،صورت می گیرد.گزینه های درمانی جراحی شامل :

جراحی میکرو و سمولار دکمپرشن 

جراحی دکمپرشن در اکثر موراد سبب کاهش درد بیمار خواهد شد این عمل به منظور جابجایی یا برداشتن رگ های خونی است که در تماس با ریشه عصب سه قلو هستند وجهت توقف عملکرد نامناسب عصب به کار می رود.
نحوه انجام این عمل به این صورت می باشد جراح یک برش در پشت گوش در سمتی از صورت که درد دارید ایجاد می کند. سپس جراح توسط یک سوراخ کوچک در جمجمه، همه رگ های خونی که در تماس با عصب سه قلو هستند را از عصب دور می کند و یک لایه نرم بین عصب و رگ های خونی قرار می دهد. اگر یک رگ به عصب فشار وارد کند، جراح ممکن است رگ را خارج کند. جراح همچنین می تواند به واسطه این عمل رگ های خونی که به عصب فشار وارد نمی کنند، بخشی ازعصب سه قلو را بریده و حذف کند.

جراحی چاقوی گاما یا رادیوجراحی استریوتاکتیک مغزی

برای انجام این عمل از اشعه استفاده می کنند تا بدین وسیله به عصب سه قلو آسیب بزنند و درد وعلائم بیمار را کاهش دهند.
نحوه عمل این جراحی به این صورت می باشد که جراح یک دوز متمرکز اشعه را به ریشه عصب سه قلو هدایت می‌کند. تسکین درد به تدریج اتفاق افتاده و حدود یک ماه زمان نیاز دارد.درصورتی که درد بیمار دوباره شروع شود،میتوان این عمل را دوباره تکرار کرد.

جراحی جهت درمان نورالژی

جراحی جهت از بین بردن بافت عصب 

این جراحی که به جراحی ریزوتومی معروف است دراین روش جراح جهت کاهش درد،بافت های عصب را ازبین می برد.انواع این جراحی ها شامل :

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز

رادیو فرکانس حرارتی ضایعات :

جهت انجام این عمل جراح یک سوزن توخالی را از طریق صورت وارد کرده و آن را به سمت بخشی از عصب سه قلو هدایت می کند که به سوراخی در پایه جمجمه بیمار می رسد. هنگامی که سوزن در محل مورد نظر قرار گرفت، جراح بیمار را از حالت بیهوشی خارج می کند. جراح یک الکترود را از طریق سوزن وارد می کند و یک جریان الکتریکی خفیفی را از طریق نوک الکترود به بدن وارد می کند و از بیمار خواهدمی پرسد که چه زمان و در کدام قسمت سوزش را احساس می کند. وقتی که جراح مغز و اعصاب قسمتی از عصب را که باعث ایجاد درد می شود پیدا می کند، دراین زمان دوباره بیماررا به حالت بیهوشی برمی گردید. سپس الکترود گرم شده تا زمانی که بافت‌های عصب را از بین ببرد و به آن ناحیه آسیب وارد کند. اگر درد بیماربرطرف نشود، پزشک ممکن است جراحت بیشتری را به عصب وارد کند.از مزیت های این عمل میتوان به انتخابی بودن آن اشاره کرد که بدین وسیله بافت های عصب مرتبط با درد را از بین می برند.

فشرده سازی بالن :

برای انجام این عمل جراح یک سوزن توخالی را وارد عضلات کرده و بدین وسیله سوزن را به سمت عصب سه قلو که به سمت پایه جمجمه می رود هدایت می کند.سپس بوسیله سوزن یک لوله نازک که بالنی به انتهای آن متصل است به سمت عصب سه قلو هدایت خواهد کرد . پزشک بالن را با فشار کافی باد می کند تا به عصب سه قلو آسیب بزند و سیگنال های درد را متوقف کند.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×