جراحی پیوند اعصاب

جراحی پیوند اعصاب

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۸

درصورتی که اعصاب محیطی در اثر وارد شدن ضربه یا دیگر عوامل دچار آسیب دیدگ شدید شود.دراین صورت انجام عمل جراحی جهت ترمیم اعصاب تجویز می شود .یکی از پرکاربردترین جراحی ترمیم اعصاب پیوند اعصاب می باشد که دراین روش جراح دو طرف عصب پاره شده را به یگدیگر متصل می کند.

آسیب دستگاه عصبی محیطی

دستگاه عصبی محیطی یا پیرامونی رابط بین مغز ونخاع با سایر نقاط بدن می باشد.و پیام های مربوط به فشار،درد و دما را بین مغز و دیگر اعضای بدن رد وبدل می کند. اعصاب تشکیل دهنده دستگاه عصبی محیطی بسیارکوچک وحساس بوده و کوچکترین آسیبی به این اعصاب درنحوه عملکرد آنها تاثیر گذاشته وسبب بروز آسیب دستگاه عصبی پیرامونی می شود.

آسیب دستگاه عصبی

دلایل آسیب به دستگاه اعصاب محیطی

آسیب به دستگاه عصبی محیطی از جمله صدماتی هستند که ممکن است به دلایل مختلفی همچون :
ورود اجسام تیز به اندام
پارگی عصب
شکستگی استخوان ها و فشار لبه تیزشکستگی به اعصاب
کشیدگی اعصاب
فشار به عصب به علت سندروم کمپارتمان
فشرده شدن عصب براثر چسبندگی در بافت های اطراف آن

جراحی پیوند یا گرافت عصب

آسیب دستگاه محیطی که بسته به شدت و محل آسیب درجه بندی میکنند.وقتی عصبی دچار پارگی شده باشد دراین صورت نیاز به ترمیم خواهیم داشت تا بتواند کارکرد طبیعی خود را بدست بیاورد.وقتی عصبی پاره می شود بهترین وکاربردی ترین راه جهت ترمیم آن دوختن دوسر پاره اعصاب به یگدیگر می باشد.
از این روش زمانی استفاده می شود که به علت له شدگی های عصب پاره شده و جراح مجبور می شود قسمتی از عصب را در محل پارگی خارج کند. در این موارد یا هر مورد دیگری که دو انتهای عصبی که باید به هم دوخته شوند در کنار هم قرار نمیگیرند از پیوند عصب استفاده می شود. در این روش قسمتی از یک عصب حسی بدن برداشته شده و از آن به عنوان پیوند استفاده میشود. جراح این قسمت پیوندی را در وسط دو سر عصب آسیب دیده قرار داده و سپس دوسر پیوند را به دوسر عصب میدوزد.از این روش در مورد اعصاب حرکتی استفاده شده و عصبی که برای پیوند به این عصب حرکتی آسیب دیده مورد استفاده قرار میگیرد یک عصب حسی است.معمولا عصب حسی که به عنوان دهنده استفاده میکنند عصب سورال می باشد که در ناحیه پایین ساق ،عصب حسی سطحی رادیال درناحیه ساعد وعصب پوستی آنته براکیال داخلی می باشد.

جراحی پیوند اعصاب

اقدامات پس از جراحی پیوند اعصاب

بعد از ترمیم عصب ، بافت های عصبی از محل ترمیم شده باید رشد کرده و خود را به بافت هدف برساند. سرعت رشد بافت عصبی روزی یک میلیمتر است. پس بلافاصله بعد از ترمیم عصب ، حس یا حرکت درست نمی شود.و باید مدتی صبر کرد. در این مدت صبر کردن عضلاتی که بدون عصب مانده اند ضعیف می شود و ممکن است آنقدر ضعیف شود که حتی بعد از رسیدن عصب جدید به آن دیگر نتواند به حالت قبل بازگردند. بنابراین در این مدتی که بعد از جراحی بیمار صبر میکند باید عضلات را به فعالیت وادار کند. این کار با تحریک الکتریکی عضلات به توسط فیریوتراپ و به صورت روزانه انجام می شود. مشکل دیگر این است که در مواردی که به علت بسته بودن آسیب عصبی مفاصل اندام به علت فلج بودن عصب حرکت نمی کنند و این حرکت نکردن می تواند موجب خشکی مفصل شود. بنابراین در مواردی که پزشک معالج در درمان یک ضایعه عصبی بسته ترجیح میدهد مدتی صبر کند باید مفاصل اندام فلج به طور مکرر با کمک دست سالم بیمار در تمام جهات حرکت داده شود تا دچار خشکی نشود.

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز

جراحی ترمیم اعصاب

کاربرد جراحی  پیوند اعصاب

ترمیم و پیوند اعصاب حسی و حرکتی دست و شانه در بیمارانی که دچار بی حرکتی دست ناشی از تصادفات و اصابت اجسام برنده شده اند.
ترمیم و پیوند اعصاب حسی و حرکتی پا در بیمارانی که به علت تصادفات دچار اختلال در حرکت شده اند
ترمیم و پیوند اعصاب حسی و حرکتی صورت در بیمارانی که به علل مختلف دچار اختلال در حرکت عضلات صورت شده اند
ترمیم و پیوند اعصاب حسی و حرکتی در نوزادان تازه متولد شده که بر اثر زایمان طبیعی نوزاد دچار بی حرکتی دست از مفصل شانه شده است (این نوزادان فقط تا 6 ماهه اول زندگی فرصت برای جراحی دارند)


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×