جراحی تومور مدولوبلاستوما
مدولوبلاستوما يك تومور بدخيم (سرطاني) در مغز است که از مخچه كه تعادل بدن را کنترل میکند و وظیفه هماهنگي با ديگر بخشهای پيچيده بدن را به عهده دارد، ايجاد ميشود. این بیماری با علائم سردرد و استفراغ شروع میشود و معمولا با علائم عدم تعادل و مشكل در بينايي تشخيص داده ميشود. حدود 15 تا 20 درصد تومورهاي مغزي در دوران كودكي از این نوع هستند و این تومور بيشتر در كودكان و نوجوانان تشخيص داده ميشود.
تشخیص تومور مدولوبلاستوما
پس از انجام معاینه بالینی،بررسی سابقه پزشکی و انجام معاینه عصبی،جراح جهت بررسی اندازه و نوع تومور آزمایشات تشخیصی رابرای بیمار تجویز می کند که عبارتنداز:
-تصویربرداری ام آرآی مغزی
-نمونه برداری یا بیوپسی از بافت تومور
-بررسی نمونه برداری توسط متخصص آسیب شناسی جهت دستیابی به شدت تومور
درمان تومور مدولوبلاستوما
درمان انواع توموربستگی به عواملی از قبیل:
-وضعیت عمومی و سلامت بیمار
-اندازه و نوع ومحل تومور
-انتشار و گستردگی تومور
-میزان تحمل بیماربه انواع روش های درمانی
دارد.که با جراح با بررسی موارد بالا بهترین روش درمانی با هدف حذف کامل تومور بکار میگرد.
جراحی تومورمدولوبلاستوما
جراحی به منظور برداشتن تومورو درمان هیدروسفالی دراثر تجمع مایع مغزی نخاعی به علت تومورمغزی انجام می شود.جراح هرمقدار که میتواند اقدام به برداشتن تومورخواهد کرد.یکی دیگر از جراحی هایی که برای درمان این توموربکار گرفته می شود شنت گذاری بطنی می باشد که جهت خارج کردن مایع مغزی ونخاعی وکاهش فشاردرون جمجمه انجام می شود.
شیمی درمانی تومور مدولوبلاستوما
پس از جراحی، اکثر کودکان برای از بین بردن سلولهای سرطانی باقی مانده شیمی درمانی میشوند. بیمارستان سرطان کودکان، گزینههای شیمی درمانی جدید و به روز را برای درمان تومورهای مغزی کودکان ارائه میدهد.بعضی از بزرگسالان مبتلا به مدولوبلاستوما میتوانند علاوه بر رادیوتراپی شیمی درمانی را نیز انجام دهند تا سلولهای سرطانی باقی مانده بعد از عمل را نابود کنند. این یک تصمیم مهم است و بسیار حیاتی است که فاکتورهایی مانند سن، میزان تومور باقی مانده پس از عمل جراحی، و اینکه آیا سرطان به سایر قسمتهای سیستم عصبی یا بدن منتقل شده است، بالانس شوند.
پرتودرمانی تومورمدولوبلاستما
روش پرتودرمانی یا رادیوتراپی از پرتوهای پر انرژی برای تخریب سلولهای سرطانی استفاده میکند.تمام بزرگسالان مبتلا به مدولوبلاستوما پس از عمل، پرتودرمانی مغز و ستون فقرات (پرتو درمانی کرانیواسپاینال) را انجام میدهند تا رشد هر گونه تومور باقی مانده را که نمیتوان با عمل جراحی از بین برد و هر گونه سلولهای توموری که ممکن است در مایع مغزی نخاعی گسترش یابند را متوقف کند.بسته به سن و وضعیت بیمار، برخی از کودکان نیز پرتودرمانی خواهند شد. تکنیکهای پرتودرمانی جدید و مهارتهای قابل توجه، به پزشکان دکتر اندرسون در دقیقتر هدف قرار دادن تومورهای مغزی کمک میکند و بیمار حداکثر میزان اشعه را با کمترین آسیب به سلولهای سالم را خواهد داشت.
جدیدترین مقالات:
میزان موفقیت جراحی تومورمدولوبلاستوما
نتایج درمان مدولوبلاستوما در کودکان به عوامل زیادی بستگی دارد. این عوامل به سن کودک، محل تومور، میزان پخششدگی و نوع درمان بستگی دارد. نتایج درمان این تومور در کودکان در گروه خطر متوسط بهتر است. به طور کلی اگر کودک در گروه خطر بالا باشد احتمال برگشت بیماری بیشتر است. خطر بازگشت بیماری در دو سال اول بعد از تشخیص بیشتر است. پنج سال بعد از درمان حدود 60 تا 80 درصد کودکان مبتلا به این تومور درمان میشوند. حدود 20 تا 50 درصد از کودکان زیر 3 سال دچار این تومور، بعد از 5 سال زنده میمانند. شواهد زیادی نشان میدهد که بیولوژی تومور بر روی نتایج درمان بسیار تأثیر دارد. برای مثال مدولوبلاستوما دسموپلاستیک در نوزادان نتایج درمان بهتری نسبت به آناپلاستیک ایجاد میکند.