تومورهای اعصاب محیطی

تومورهای اعصاب محیطی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۳۰ شهریور ۱۳۹۸

تومورهای اعصاب محیطی توده‌هایی هستند که در نزدیکی یا بر روی رشته‌های بافت عصبی که پیام را از مغز به دیگر نقاط بدن منتقل می دهند،رشد می‌کنند.این تومورها دارای انواع مختلفی است.که به کمک جراحی میتوان این تومورها را خارج کرده وعلائم درد بیمار را کاهش داد.

تومورهای عصبی 

تومورهای اعصاب محیطی نوعی ازتومورها هستند که از سلول های عصبی محیطی تشکیل می شوند.این تومورها در نزدیکی بافت عصبی که پیام ها از مغز به سایر نقاط بدن می فرستند رشد می کنند.این تومورها میتواند درهرجای بدن تشکیل شده و سبب بروز آسیب های عصبی و درد واختلال در عملکرد مغز شوند.

تومور عصبی 

انواع تومورهای اعصاب محیطی

تومورهای اعصاب محیطی را براساس محل رشد توموربه دودسته تومورهای درونی و تومورهای بیرونی تقسیم بندی میکنند،که این تومورها عبارتنداز:
-اکوستیک نروما
-تومور دسموئید
-تومور های بدخیم غلاف اعصاب محیطی
-توموهای خوش خیم اعصاب محیطی
-نوروفیبروما
-نوروفیبروماتوز
-شوانوما

دلایل بروزتومورهای اعصاب محیطی

دلایل اصلی بروزاین تومورها هنوز به وضوح روشن نیست اما برخی معتقدند که احتمال دارد این تومورها ناشی از بیماریهای ارثی همچون نوروفیبروماتوز نوع 1و2 وبیماری شوانماتوز باشد و یا در مواردی نیز ممکن است در اثر اختلال در عملکرد ژن ها ویا آسیب دراثرجراحی ایجادشده باشد.قرار گیری در معرض پرتوها خطر ابتلا به تومورهای اعصاب محیطی را تا چندین برابر درفرد افزایش می دهد.

علائم تومورهای اعصاب محیطی

این تومورها تاثیرمستقیمی برروی اعصاب و رگها خونی و بافت های نزدیک به تومور خواهند گذاشت.به همین جهت این تومورها بسته به محل بروزتومور و بافتی که درآن رشد می کند ،به انواع مختلفی تقسیم میکنند که عبارتنداز:
-احساس درد و مورمور شدن ناحیه مورد تاثیر
-احساس ضعف وبی حسی
-ازبین رفتن کارایی ناحیه تحت تاثیر
-تورم وبرآمدگی درزیرپوست
-اختلال در تعادل
-سرگیجه

تومور غلاف عصبی

راههای تشخیص تومورهای اعصاب محیطی

تشخیص تومورهای اعصاب محیطی از طریق روش های :
-بررسی و معاینه عصبی
-عکس برداری به کمک آزمایشات تصویربرداری همچون ام آرآی،سی تی اسکن وتوموگرافی
-نمونه برداری از بافت تومور

درمان تومورهای عصبی محیطی

درمان این تومورها بستگی به نوع تومورو اینکه کدام عصب ها و بافت ها درگیر کرده است دارند.که از جمله مهم ترین راههای درمان این تومورها عبارتنداز:

بررسی ونظارت همیشگی بر تومور:

درصورتی که تومورهای شما کوچک باشد.وبه آهستگی رشد کند ویا در محلی قرار داشته باشد که جراحی تومور آسیب بیشتری به فرد وارد می کند،دراین صورت نظارت و بررسی تومور،بهترین گزینه درمانی خواهد بود وپزشک بررسی های منظم را انجام می دهید و ممکن است هر چند ماه یکبار CT یا MRI را تکرارکنید تا ببینید آیا تومور شما رشد می کند یا خیر.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

جراحی تومورهای عصبی

عمل جراحی

هدف جراحی حذف کامل تومور بدون آسیب رساندن به بافت سالم و اعصاب است. جراحان تا حد ممکن هر چه بتوانند از تومور خارج می کنند.عمل جراحی به محل و اندازه تومور بستگی دارد که جراح با بررسی چنین عواملی بهترین نوع جراحی را بکار میبرد.این جراحی به کمک میکروسکوپ های با قدرت بالا انجام میگرد،تا بدین وسیله بتوان تومور را از بافت سالم تشخیص داد.

جراحی تابشی استریوتاکتیک

این روش جراحی به کمک چاقوی اشعه گاما،جراح برای انجام این عمل پرتوهای گاما را بدون برش به تومور می‌تاباند.از این روش برای درمان برخی تومورهای عصبی درون یا اطراف مغز پیشنهاد می شود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×