بیماری عصبی میاستنی گراویس

بیماری عصبی میاستنی گراویس

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۷ شهریور ۱۳۹۸

میاستنی گراویس یک بیماری عصبی ماهیچه ای هست که درجات مختلفی از ضعف ماهیچه های اسکلتی را باعث می شود.عضلات اصلی درگیر شامل عضلات چشمی، عضلات صورت و عضلات دخیل در بلع می باشند.دراین مقاله به معرفی این عارضه ،راههای تشخیص و درمان آن پرداخته ایم.

بیماری میاستنی گراویس چیست؟

میاستنی گراویس نوعی ضعف یا فلج ماهیچه ای است که به دنبال نقص در انتقال پیام اعصاب به عضلات و زمانی که ارتباط طبیعی بین عصب و عضله قطع می شود، رخ می دهد.دراکثرافراد مبتلا به بیماری گراویس،گیرنده های استیل کولین در محل اتصال بین عصب وعضله تخریب شده و از انقباض عضلانی پیشگیری می کنند.این اختلال مخصوص صفحات انتهایی عضلات مخطط است که سبب اختلات عضلات خصوصا عضلات سروگردن می باشد.و معمولا عضلات اطراف چشم ودهان وگلو را درگیر می کند.

میانستنی گراویس

شیوع بیماری میاستنی گراویس

این بیماری هر دوجنس را مبتلا می سازد اما شیوع آن در خانم بیشتر است و زنان بیشتر گرفتار این عارضه خواهند شد.وبیشتردردهه های سوم وچهارم زندگی رخ می دهد.البته گفتی است شیوع این بیماری در بین آقایون در دهه های هفتم وهشتم زندگی افزایش می یابد.

علائم بیماری میاستنی گراویس

-دو بینی و تاری دید
-به هم خوردن حالت طبیعی چهره
-افتادگی شدید پلک
-اختلال در بلع
-اختلال در تکلم
-ضعف عضلانی
-ناتوانی در انجام فعالیت هایی که به کمک عضلات پا وبازو انجام می گیرد.
-اختلال در تنفس و نفس کشیدن
-خستگی شدید
-فلج دو طرف عضلات صورت
-افتادگی سر به جلو دراثر ضعف عضلات
-گرفتاری عضلات خارج چشمی

غده تیموس

غده تیموس ارتباط آن با بیماری میاستنی گراویس

غده تیموس،غده ای است که نقش مهمی در رشد سیستم ایمنی برعهده دارد.این غده در بالای قفسه سینه قرار گرفته وسلول های آن بخشی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل می دهد.این غده در نوزادان بزرگ است وتا سن بلوغ رشد کرده وسپس کوچک می شود.در بزرگسالان مبتلا به میاستنی گراویس،غده تیموس بزرگتراز حد معمول می باشد وشامل خوشه های خاصی ازسلول های ایمنی که نشان دهنده هیپرپلازی لنفاوی است. در برخی افراد مبتلا به میاستنی گراویس ، غده تیموس رشد کرده و یا تومور غده تیموس ایجاد می شود. این تومورها خوش خیم هستند، اما می توانند تبدیل به بدخیم شوند. ارتباط بین غده تیموس و میاستنی گراویس هنوز مشخص نیست. دانشمندان بر این باورند که غده تیموس ممکن است به سلول های در حال رشد ایمنی، دستورالعمل های نادرست را بدهد و موجب بیماری خودایمنی شوند و زمینه را برای حمله به انتقال دهنده های عصبی-عضلانی ایجاد کند.

عوامل تشدید کننده علائم بیماری میاستنی گراویس

-استرس واضطراب
-خستگی
-گرما ورطوبت زیاد
-مصرف برخی داروها همچون آنتی بیوتیک ،بتابلوکرها
-داروهای بلوک کننده کلسیم همچون آنتولول ،ایندرال وسوتالول

راههای تشخیص بیماری میاستنی گراویس

جهت تشخیص این اختلال از روش های زیادی استفاده می شودکه از جمله مهم ترین آن ها عبارتنداز:
-اندازه گیری آنتی بادی ها درخون
-انجام تست نوار عصب وعضله
-انجام سی تی اسکن از تیموس
-انجام تست تنسیلون

 دارو درمانی برای بیماری میاسنتی گراویس

راههای درمان  بیماری میاستنی گراویس

خوشبختانه بیماری میاستنی گراویس را میتوان به وسیله روش های درمانی نوین کنترل و درمان کرد.و متخصص مغز و اعصاب بر اساس سن، مشکلات پزشکی و شدت ضعف، مشخص می کند که کدام یک از این روش های درمانی برای بیمار باید در نظر گرفته شود. این روش ها عبارتنداز:

دارودرمانی

داروهای مورد استفاده دردرمان این عارضه عبارتند از:

-استفاده از داروهایی مهار کننده استیل کولین می باشد که این داروها شامل pyridostgmine , neostigmine

-تجویزداروهایی همچون پردنیزون و آزاتیوپرین جهت کاهش التهاب

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

-تجویزی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی جهت تقویت قدرت عضلانی

انجام عمل جراحی

عمل جراحی تیموکتومی جهت برداشتن غده تیموس از دیگر راههای درمان این عارضه می باشد.

پالسمافرز

پالسمافرز، روشی است که در آن آنتی بادی های غیرطبیعی خون را از خون برمی دارند و گلوبولین های ایمنی بدن را از طریق ورید داخل بدن می کنند.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×