جراحی ناهنجاری کیاری (ناهنجاری فتق مخچه )

جراحی ناهنجاری کیاری (ناهنجاری فتق مخچه )

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۶ شهریور ۱۳۹۸

در ناهنجاری کیاری به دلیل بدشکلی جمجمه ویا کوچکی جمجمه بخشی از مغز خصوصا مخچه به سمت کانال نخاعی کشیده می شود . وسبب بروزاختلال در عملکرد مغز و نخاع خواهد شد.یکی از مهم ترین راههای درمان این ناهنجاری انجام عمل جراحی است که دراین مقاله به معرفی این نوع عمل جراحی ودیگر راههای درمان آن پرداخته ایم.

سندروم کیاری 

سندروم کیاری یا ناهنجاری کیاری در مواردی فتق مخچه نیز شناخته می شود این ناهنجاری  نوعی اختلال در ساختار مخچه می باشد که سبب بروز مشکلاتی درعملکرد مخچه ،ساقه مغزونخاع خواهد شد.این ناهنجاری مربوط به شکل ناقص و پایین آمده بخش مهمی از مخچه به درون سوراخ فورامن مگنوم گردن می شود و سبب فشار بر این نواحی خواهد شد.

ناهنجاری کیاری مخچه

دلایل بروز سندروم کیاری

این ناهنجاری سبب تورفتگی فضای استخوان در انتهای جمجمه می باشد که عموما دراثر نقایص ساختاری در مغز وطناب نخاعی در دوران جنینی ظاهر می شود.این نقاص عموما درطی دوران رشد جنینی رخ می دهد ومعمولا به خاطر جهش های ژنتیکی یا کمبود برخی مواد غذایی دررژیم غذایی مادر دردوران بارداری می باشد.این بیماری به ندرت دردوران زندگی و بعداز تولد رخ می دهد،اما دربرخی از تیپ هااین عارضه در کودکان نیز ظاهر می شود وهنگامی ظاهر می شود که مایع مغزی ونخاعی به دلایلی همچون صدمه وعفونت بیش از حد معمول تخلیه شود.

راههای تشخیص ناهنجاری کیاری

معمولا افراد مبتلا به این ناهنجاری علائم آشکاری ندارند و اکثر افراد حتی نمی دانند که به این ناهنجاری مبتلا هستند تاوقتی که به طوراتفاقی در یک عکس برداری این اختلال مشخص می شود.اما درمواردی نیز ممکن است فرد با بروز برخی علائم مشکوک به بیماری کیاری باشد،پزشک یک معاینه ی فیزیکی جهت دست یابی کامل به علت علائم انجام خواهد داد.به کمک معاینه میتوان پزشک میتواند عملکرد برخی موارد همچون ،تعادل ،لامسه و حواس را بررسی کند.
انجام برخی آزمایشات تصویربرداری جهت دستیابی وتشخیص دقیق بیماری بکار می رود.این آزمایشات شامل:
-عکس برداری رادیولوژی
-انجام سی تی اسکن و ام آرآی می باشد.

ناهنجاری کیاری

راههای درمان سندروم کیاری

درصورتی که این عارضه هیچ گونه اختلالی را در عملکرد وانجام فعالیت های روزانه وارد نکند،روش درمانی خاصی برای درمان این عارضه بکار نمی رود.وفقط داروهای مسکن جهت درمان برخی سردردها بکار می رود.درمواردی داروهای شل کننده عضلات وگردنبند نیزاستفاده می شود.
اما درصورتی که این بیماری درعملکرد و فعالیت های روزمره اختلال ایجاد کند .انجام عمل جراحی تنها درمانی است میتوان جهت برطرف نمودن علائم این اختلال بکاربرد.جراحی برای هردو تیپ ناهنجاری بکار گرفته می شود.

جراحی ناهنجاری کیاری یا فتق مخچه

هدف از جراحی برطرف کردن فشار از روی مغز و طناب نخاعی وبازگرداندن جریان طبیعی مایع مغزی نخاعی در اطراف و یا در میان آن ناحیه می باشد. که قبل از انجام عمل جراحی بیمار از نظر انواع بیماری ها از قبیل هیدروسفالی و ناپایداری گردن بررسی می گردد.درصورتی که یکی ازبیماری های نامبرده وجود داشته باشد.به احتمال زیاد با درمان این اختلالات دیگر نیاز به درمان این سندرم نخواهیم داشت.

انواع جراحی های ناهنجاری کیاری

جراحی لامینوکتومی نخاع

دراین جراحی،بخشی ازپوشش بالایی استخوان وبخش قوس دارکانال نخاعی برداشته شده و سبب کاهش فشار روی طناب نخاعی و ریشه های عصبی می شود.

الکتروکوتر

دراین جراحی از جریان های الکتریکی با فرکانس استفاده می شود که سبب جمع کردن قسمت پایینی مخچه خواهد شد.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

جراحی ناهنجاری کیاری

جراحی رفع فشار حفره خلفی

در این نوع جراحی،بخش کوچکی از انتهای جمجمه و بخش هایی از ستون فقرات برداشته می شود.همچنین ممکن است جراح بخش هایی از سخت شامه را جهت فراهم کردن جریان مایع مغزی ونخاعی بازتر وعریض ترکند.

جراحی هیدروسفالی

درصورتی که بیماری هیدروسفالی کودک تشخیص داده شود با انجام عمل جراحی هیدروسفالی همچون شانت گذاری مغزی میتوان برای اصلاح مشکلات مرتبط با کیاری بکاربرد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×