علائم و راههای درمان هماتوم مغزیعمل مغز - brain surgeryبیماری های مغزیبیماری های دستگاه عصبی مرکزیدستگاه عصبی مرکزی

علائم و راههای درمان هماتوم مغزی

هماتوم مغزی چیست؟

تجمع خون بین مغز و جمجمه را هماتوم مغز می گویند.درهماتوم مغزی،خونریزی در زیراستخوان جمجمه وبخش بیرونی جمجمه رخ میدهد که این خونریزی سبب جمع شدن خون بین لایه های بافت اطراف مغز می شود هماتوم عموما دراثروارد شدن ضربه شدید به مغزبوجود می آید.

هماتوم مغزی

دلایل وعلل هماتوم مغزی

یکی از مهم ترین دلایل بروز هماتوم مغزی،ضربه ناگهانی به سر وآسیب و ضربه به مغزاست که دراثراتفاقاتی همچون افتادن ازارتفاع،تصادفات رانندگی،دعوا وضرب وشتم بروز می یابد.همچنین افرادی نیز هستند که بیشتراز مابقی افراد درمعرض ابتلا به این عارضه می باشد که این افراد شامل :
-افراد مبتلا به بیماری هایی همچون هموفیلی
-افرادی که داروهای رقیق کننده خون همچون وارفارین مصرف می کنند.
-افراد پیرومسن ،زیرا مغز این افراد دچار چروکی و جمع شدگی است و درمعرض خطرابتلا به هماتوم مغزی مزمن می باشند.
-افراد مبتلا به آسیب های نخاعی

علائم هماتوم مغزی

درموارد خونریزی شدید و ضربه ناگهانی به مغز،فرد مبتلا ممکن است دچار بیهوشی و درموارد شدیتر به حالت کما رود. اگر هماتوم مغزی خیلی کند وآهسته تشکیل شود علائم فرد تا بعد از خونریزی بروزخواهد کرد که این علائم بستگی به شدت ،سن بیمار و سلامت عمومی بیمار متفاوت خواهد بود از مهم ترین علائم این عارضه میتوان به:
-سردردهای ناگهانی
-گیجی
-اختلال در خلق و خو
-سرگیجه
-تهوع واستفراغ
-خواب آلودگی شدید
-بی حسی وکرختی بدن
-تشنج

هماتوم مغزی

 

تشخیص هماتوم مغزی

درصورتی که فرد دچار آسیب شدید به مغز وجمجمه شده باشد،پس از مراجعه به پزشک ممکن است تست های تصویربرداری همچون سی تی اسکن و ام آرآی را برا بیمار تجویز می کند که بوسیله این آزمایشات میتوان تصاویرداخل جمجمه و مغز را مشاهده نمود.
درمواردی نیز ممکن است پزشک انجام آنژیوگرافی جهت مشاهده جریان خون درداخل سیاهرگ و سرخرگ را نشان دهد.

راههای درمان هماتوم مغزی

درمان هماتوم مغزی بستگی زیادی به شدت و علائم هماتوم مغزی دارد که در هماتوم مغزی خفیف،ممکن است با تجویز برخی داروها وبستری شدن در بیمارستان به مدت کوتاه میتوان به درمان این اختلال پرداخت.اما درصورتی که ضربه وارد شده به سر شدید ترباشد و هماتوم مغزی شدیدی رخ دهد،دراین صورت انجام عمل جراحی ضرورت می یابد.تابدین سبب فشار روی مغز کاهش یابد.

هماتوم مغزی

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

جراحی هماتوم مغزی

سوراخ کردن کاسه سر

پس از تشخیص ناحیه که دچار هماتوم شده است ،جراح جهت اصلاح و از بین بردن خونریزی سوراخ کوچکی را در داخل جمجمه ایجاد می کند،تا بدین وسیله خون جمع شده در آنجا را، ازطریق این سوراخ بیرون بکشد.

جراحی کرانیوتومی 

جهت دسترسی به هماتوم مغزی بخش بزرگتری از جمجمه برداشته می شود تا بدین وسیله فشار وارد شده به مغز را کاهش دهد.پس از پایان کار قسمت از جمجمه که برداشته شده،دوباره سرجایش قرار می گیرد.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس