راههای درمان و علت لرزش خوش خیم دست هابیماری های دستگاه عصبی مرکزیبیماری های دستگاه عصبی محیطی

راههای درمان و علت لرزش خوش خیم دست ها

لرزش خوش خیم دست ها

لرزش دست ها نوعی اختلال سیستم عصبی است که شایع ترین اختلال حرکتی است که از آن به عنوان لرزش اساسی،لرزش خانوادگی یا لرزش خوش خیم نیز یاد می شود.افراد مبتلا به این لرزش،لرزش غیرقابل کنترل دردست،سر و صدا تجربه می کنند.این وضعیت عموما با افزایش سن بدتر می گردد.لرزش عموما درهنگام انجام حرکات ظریف دست،و کشیدن دستها به جلو بیشتر می شود.

لرزش دست

علائم لرزش خوش خیم دست ها

شروع تدریجی لرزش در یک سمت بدن
شدیدشدن لرزش هنگام حرکت دادن
شدید شدن لرزش در هنگام استرس
لرزش غیر قابل کنترل
لرزش صدا
تکان خوردن سر
اختلال در تعادل

علت لرزش  خوش خیم دست ها

علت لرزش خوش خیم ناشناخته است،ومحققان هنوز نتوانسته اند ژن یا ژن هایی که باعث لرزش خوش خیم می شوند را کشف کنند . در بیماران با سابقه خانوادگی لرزش خوش خیم نشانه ها و ممکن است در سنین پایین تر ظاهر شوند.ودر صورتی که یکی از والدین به دلیل جهش ژنتیک به رعشه مبتلا شود، به احتمال زیاد فرزندان نیز به این عارضه مبتلا خواهند شد. یکی دیگر از دلایل این عارضه،افزایش سن می باشد که با افزایش سن شیوع ابتلا به این عارضه بیشتر خواهد بود.

لرزش دست

تشخیص لرزش خوش خیم دست ها

هیچ آزمون تشخیصی برای لرزش خوش خیم وجود ندارد. با این حال پزشک ممکن است خون بیمار را برای عللی که می تواندلرزش را تشدید کنند، مثل بیماریهای تیرویید بررسی کند.در مواردی نیز ممکن است پزشک جهت بررسی لرزش ها برخی تست ها همچون ،کشیدن مارپیچ و نوشتن و بالانگه داشتن بازوان را نیز بکار ببرد.

درمان لرزش اساسی یا لرزش خوش خیم

درمواری که لرزش شدید نباشد،رعایت روش های ساده ای همچون :
-پرهیز از مصرف کافئین
-خووداری از مصرف الکل
-حفظ آرامش و دوری از استرس واضطراب
-میتوان تا حدودی به درمان این اختلال کمک کند.

مصرف دارو

مصرف داروهای ضدتشنج و داروهای صرع، مانند پریمیدون (میسولین) واستفاده از داروهایی مانند گاباپنتین (گرالیس، نورونتین) و توپیرامات (توپاماکس، کودکسی ایکس آر) برای درمان لرزش ورعشه تجویز می‌شود.
تزریق بوتاکس یا سم بوتولینوم نیز از دیگر روش های درمان لرزش و رعشه می باشد.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

لرزش دست

جراحی لرزش خوش خیم دست ها

هنگامی که بیماران کنترل رضایت‌بخش لرزش خود را با درمان‌های دارویی و دیگر روش های درمانی به دست نیاورد،دراین صورت انجام عمل جراحی برای بیمار ارائه می شود که از مهم ترین عمل های جراحی عبارتنداز:

تحریک عمقی مغز

اگر رعشه شدید باشد و مصرف دارو تاثیری بر کاهش آن نداشته باشد، تحریک عمقی مغز توصیه می‌شود.تحریک عمقی مغز نوعی عمل جراحی تالاموس می باشد که در آن یک سیم نازک یا الکترود در تالاموس قرار گرفته و بهیک دستگاه تحریک کننده که در زیر پوست قفسه سینه جای می گیرد وصل می شود.

تالاموتومی

نوعی عمل جراحی مغز است که درآن یک بخش از مغز یا تالاموس جهت از بین رفتن رعشه ها و لرزش ها تخریب می شود. 


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس