راههای درمان فلج مغزی

راههای درمان فلج مغزی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۴ شهریور ۱۳۹۸

فلج مغزی نوعی اختلال ناتوان کننده در کودک است که به گروهی از اختلالات حرکتی ومغزی گفته می شود که به دلیل ناهنجاری‌های مادرزادی و یا آسیب‌های وارده بر مغز در حین زایمان یا پس از تولد ظاهر می شود.خوشبختانه امروز با پیشرفت علم پزشکی روش های زیادی برای درمان این اختلال ارائه شده است که دراین مقاله به معرفی این روش ها و راههای درمان آن پرداخته ایم.

فلج مغزی

فلج مغزی به دسته ای از بیماری های ناتوان کننده گفته می شود که سبب بروز ناتوانی های حرکتی و مغزی در کودک خواهد شد عوامل مختلفی سبب بروز این عارضه می شودکه شایع ترین نوع فلج مغزی به فلج اسپاستیک معروف است که حدود 70تا80درصد کودکان مبتلا به این عارضه از این نوع می باشند.علائم اولیه فلج مغزی قبل از سه سالگی ظاهر شده و نوزاد مبتلا به فلج مغزی در مقایسه با کودکان معمولی ،کندتر به مراحل رشدی خویش از قبیل غلتیدن، نشستن، چهار دست‌وپا رفتن، لبخند زدن و … دست پیدا می‌کند.

فلج مغزی

عوارض فلج مغزی

ناتوانی دائمی حرکتی
نقص در هماهنگی و تعادل بدن
حرکت غیرارداری
اختلال در مهارت های ادراکی و حسی
سفتی و انقباض عضلات
ناتوانی در برقراری ارتباط

تشخیص فلج مغزی

اغلب کودکان مبتلا به فلج مغزی در همان سال های اول زندگی اختلال ایجاد شده تشخیص داده می شود.اما درمورادی نیز ممکن است علائم کودک بسیار خفیف و نامشخص باشد،دراین صورت تشخیص کمی با مشکل همراه خواهد بود که در این مواقع استفاده ازتست ها و آزمایشات کمک زیادی به درمان این اختلال خواهد کرد.این تست ها عبارتند از:
-سونوگرافی از جمجمه (مشاهده ساختار درونی مغز)
-انجام سی تی اسکن (جهت مشاهده ساختار مغز و نواحی آسیب دیده)
-ام آرآی (بوسیله آن میتوان محل آسیب را به طور کامل مشخص کرد)

تشخیص فلج مغزی در زمان بارداری

درمان فلج مغزی

درمان فلج مغزی برحسب شدت بیماری متفاوت خواهد بود وبا همکاری پزشکان مختلف انجام میگیرد از جمله مهمترین راههای درمان این اختلال عبارتند از:

کنترل فلج مغزی با دارو

جهت کنترل انقباض عضلات از داروهای خوراکی همچون دیازپام ،دانترولن سدیم،تیزانیدین استفاده می شود که اولین اقدام جهت درمان فلج مغزی در کودکان می باشد.برخی داروهای تزریقی همچون تزریق بوتاکس (سم بوتولونیومم توکسین )نیزاز دیگر داروها منقبض کننده عضلات می باشد.

کمک های حمایتی به کوک مبتلا به فلج مغزی

استفاده از وسایل کمکی همچون کامپیوتر ،برخی نرم افزارها و کتابهای تصویری و صوتی کمک زیادی در افزایش توانایی ارتباطی و یادگیری بیماری دارد.

فیزیوتراپی

یکی از اصلی ترین و مهم ترین بخش های درمان بیماری فلج مغزی مراجعه به فیزیوتراپ وانجام تمرینات مقاوتی و قدرتی خاص که توسط فیزیوتراپ انجام میگرید.این تمرینات علاوه برافزایش قدرت عضلانی کودک از بروز انقباضات عضلانی جلوگیری خواهد کرد.

بریس های طبی

استفاده از بریس های مخصوصی که جهت بهبودی و کشش عضلات و انقباض عضلات بکار میرود.

برنامه توانبخشی درکودکان مبتلا به فلج مغزی

 تحریک الکتریکی

استفاده از تحریک الکتریکی یا الکتروتراپی می تواند کمک زیادی به انجام حرکات خاص در طول روز بکند.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

کاردرمانی وگفتاردرمانی

کاردرمانی کودک با انجام کارهای هنری و انجام فعالیت های ورزشی سعی می شود بیماری فعالیت هایی را انجام دهد تا توانایی های فیزیکی شناختی او افزایش یابد.
در گفتار درمانی به کودک کمک می شود که به نحوه صحیحی و واضحی صحبت کند و به راحتی بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند.

جراحی فلج مغزی

جراحی به منظورکاهش اثر سفتی عضلانی برای ستون فقرات، لگن و پاهای کودک مبتلا به فلج مغزی یکسری جراحی های ستون فقرات و بافت نرم برای او انجام شود. زمانی که رشد کودک متوقف شود از روش درمانی جراحی استخوانی به منظور وضعیت دهی صحیح به استخوانهای فرد مبتلا به فلج مغزی نیز ممکن است استفاده شود.گاهی اوقات متخصصین مغز و اعصاب ممکن است ریشه های عصبی که کنترل انقباض عضلانی را بعهده دارند را نیز جراحی نماید. در این روش که ریزوتومی انتخاب پشتی نامیده می شود هدف کاهش سفتی عضلانی می باشد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×