جراحی ونتریکولوستومی اندوسکوپیک بطن سوم

جراحی ونتریکولوستومی اندوسکوپیک بطن سوم

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۱ شهریور ۱۳۹۸

جراحی ونتریکولوستومی اندوسکوپیک اغلب جهت درمان بیماری هیدروسفالی انجام میگیرد. که این جراحی با تجهیزات مخصوص وبا حداقل تهاجم انجام می گیرد.و سبب خروج مایع مغزی و نخاعی از بطن های مغز می گردد.

جراحی ونتریکولوستومی یا ETV

ونتریکولوستومی بطن سوم نوعی جراحی کم تهاجمی است که معمولا برای درمان کودکان و بزرگسالان مبتلا به هیدروسفالی میباشد که جراح مغزواعصاب به وسیله این عمل مسیرجدیدی را برای خروج مایع مغزی و نخاعی فراهم می کند.

آندوسکوپیک چیست؟

منظوراز آندوسکوپ عمل جراحی است که به کمک آندوسکوپ انجام می شود.آندوسکوپ یک لوله نازک است که دارای یک لنز قدرتمند و یک نوع مجرای کوچک که بوسیله آن میتوان تجهیزات مخصوص را جهت ملاحظه بطن های مغز وارد بدن کرد.

جراحی بطن سوم

ونتریکولوستومی چیست؟

منظورازونتریکولوستومی بطن سوم قسمتی از مغزاست که مسیرجانبی برای تخلیه مایع مغزی ونخاعی را فراهم می کند.درصورتی که این مسیر باریک بین بطن سوم وچهارم مسدود شودخروج مایع مغزی ونخاعی با مشکل همراه بود که از طریق این عمل جراحی مسیرجدیدی را درقسمت تحتانی بطن سوم ایجاد می کنند.

کاربرد جراحی ونتریکولوستومی

بوسیله این جراحی میتوان بیماری هیدروسفالی را درمان کرد که در این میان برخی از بیماران مبتلا به هیدروسفالی بیشتر از گروه های دیگر ،این جراحی برایشان موفقیت آمیزتراست که عبارتند از:
افراد مبتلا به هیدروسفالی مبتلا به تومورهای مغزی
افراد مبتلا به هیدروسفالی مبتلا به بیرون زدگی نخاع
افراد مبتلا به هیدروسفالی انسدادی

نحوه انجام جراحی ونتریکولوستومی

برای انجام این عمل بیماررا تحت بیهوشی عمومی قرار می دهند.پس از آن جراح با ایجاد برش کوچکی بروی سر،دوربین کوچکی را وارد بطن مغز می کند.بوسلیه دوربین میتوان قسمت هایی از بطن که نیاز به بازشدن دارند را ملاحظه می کنند.پس از آن جراح میتواند بطن مغز را باز کرده ومسیرجدیدی جهت خروج مایع مغزی ونشت آن به خارج از بطن را ایجاد میکنند.درمواردی نیز ممکن است جهت خارج شدن کامل مایع مغزی ونخاعی جراح اقدام به نصب شانت نماید.

جراحی بطن سوم

اقدامات پس از عمل ونتریکولوستومی

پس از این عمل بیماربه مدت سه تا چهار در بیمارستان بستری می باشد تا بطورکامل تحت نظر پزشک قرارگیرد تا از همه لحاظ سنجیده شود وعلائم اثرگذاری عمل جراحی مشاهده شود.پس از بهبودی نسبی بیمار،پزشک اورا مرخص کرده و ازاومیخواهد که پس از10 روزمجددا بیمار را جهت معاینه توسط پزشک به مطب ببرید.درصورتی که علائم همچون موارد زیر ملاحظه کردید زودتر از موعد تعیین شده به پزشک خود مراجعه کنید.این علائم عبارتنداز:

-سردرد های مکرری که با مصرف مسکن و استراحت درمان نمی شود.
-قرمزی وترشح از محل بخیه
-استفراغ شدید
-گیجی و بیحالی شدید
-تب بالا

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

جراحی بطن سوم

عوارض جراحی ونتریکولوستومی

این جراحی نیز ممکن است همچون دیگر عمل های جراحی با عوارضی همراه باشد که مهارت وتبحربالای جراح تاثیربسزایی در کم شدن این عوارض خواهد داشت.از جمله عوارضی که این جراحی میتواند به دنبال داشته باشد عبارتنداز:
-مسدود شدن ناگهانی مسیری جدیدی که به وسیله عمل جراحی ایجاد شده است.
-عفونت،البته احتمال بروز عفونت دراین بیماران مورد جراحی قرارگرفته بسیار پایین می باشد.
-خونریزی پس ازعمل ،درحالی که این عمل بسیار کم تهاجمی و با کم ترین برش ایجاد می شود اما ممکن است در مواردی که جراح از تبحر کافی برخوردارنیست این عارضه بوجود بیاید.
-بروز اختلالات هورمونی،پس از عمل جراحی و در پی ایجاد یک حفره کوچک در بطن سوم، که وظیفه عملکرد برخی از هورمون‌ها بر عهده دارد، بیمار دچار اختلالات هورمونی شود. معمولا این عوارض موقت هستند و پس از عمل از بین می‌روند..


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×