جراحی ونتریکولوستومی اندوسکوپیک بطن سومعمل های جراحیعمل مغز - brain surgery

جراحی ونتریکولوستومی اندوسکوپیک بطن سوم

جراحی ونتریکولوستومی یا ETV

ونتریکولوستومی بطن سوم نوعی جراحی کم تهاجمی است که معمولا برای درمان کودکان و بزرگسالان مبتلا به هیدروسفالی میباشد که جراح مغزواعصاب به وسیله این عمل مسیرجدیدی را برای خروج مایع مغزی و نخاعی فراهم می کند.

آندوسکوپیک چیست؟

منظوراز آندوسکوپ عمل جراحی است که به کمک آندوسکوپ انجام می شود.آندوسکوپ یک لوله نازک است که دارای یک لنز قدرتمند و یک نوع مجرای کوچک که بوسیله آن میتوان تجهیزات مخصوص را جهت ملاحظه بطن های مغز وارد بدن کرد.

جراحی بطن سوم

ونتریکولوستومی چیست؟

منظورازونتریکولوستومی بطن سوم قسمتی از مغزاست که مسیرجانبی برای تخلیه مایع مغزی ونخاعی را فراهم می کند.درصورتی که این مسیر باریک بین بطن سوم وچهارم مسدود شودخروج مایع مغزی ونخاعی با مشکل همراه بود که از طریق این عمل جراحی مسیرجدیدی را درقسمت تحتانی بطن سوم ایجاد می کنند.

کاربرد جراحی ونتریکولوستومی

بوسیله این جراحی میتوان بیماری هیدروسفالی را درمان کرد که در این میان برخی از بیماران مبتلا به هیدروسفالی بیشتر از گروه های دیگر ،این جراحی برایشان موفقیت آمیزتراست که عبارتند از:
افراد مبتلا به هیدروسفالی مبتلا به تومورهای مغزی
افراد مبتلا به هیدروسفالی مبتلا به بیرون زدگی نخاع
افراد مبتلا به هیدروسفالی انسدادی

نحوه انجام جراحی ونتریکولوستومی

برای انجام این عمل بیماررا تحت بیهوشی عمومی قرار می دهند.پس از آن جراح با ایجاد برش کوچکی بروی سر،دوربین کوچکی را وارد بطن مغز می کند.بوسلیه دوربین میتوان قسمت هایی از بطن که نیاز به بازشدن دارند را ملاحظه می کنند.پس از آن جراح میتواند بطن مغز را باز کرده ومسیرجدیدی جهت خروج مایع مغزی ونشت آن به خارج از بطن را ایجاد میکنند.درمواردی نیز ممکن است جهت خارج شدن کامل مایع مغزی ونخاعی جراح اقدام به نصب شانت نماید.

جراحی بطن سوم

اقدامات پس از عمل ونتریکولوستومی

پس از این عمل بیماربه مدت سه تا چهار در بیمارستان بستری می باشد تا بطورکامل تحت نظر پزشک قرارگیرد تا از همه لحاظ سنجیده شود وعلائم اثرگذاری عمل جراحی مشاهده شود.پس از بهبودی نسبی بیمار،پزشک اورا مرخص کرده و ازاومیخواهد که پس از10 روزمجددا بیمار را جهت معاینه توسط پزشک به مطب ببرید.درصورتی که علائم همچون موارد زیر ملاحظه کردید زودتر از موعد تعیین شده به پزشک خود مراجعه کنید.این علائم عبارتنداز:

-سردرد های مکرری که با مصرف مسکن و استراحت درمان نمی شود.
-قرمزی وترشح از محل بخیه
-استفراغ شدید
-گیجی و بیحالی شدید
-تب بالا

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

جراحی بطن سوم

عوارض جراحی ونتریکولوستومی

این جراحی نیز ممکن است همچون دیگر عمل های جراحی با عوارضی همراه باشد که مهارت وتبحربالای جراح تاثیربسزایی در کم شدن این عوارض خواهد داشت.از جمله عوارضی که این جراحی میتواند به دنبال داشته باشد عبارتنداز:
-مسدود شدن ناگهانی مسیری جدیدی که به وسیله عمل جراحی ایجاد شده است.
-عفونت،البته احتمال بروز عفونت دراین بیماران مورد جراحی قرارگرفته بسیار پایین می باشد.
-خونریزی پس ازعمل ،درحالی که این عمل بسیار کم تهاجمی و با کم ترین برش ایجاد می شود اما ممکن است در مواردی که جراح از تبحر کافی برخوردارنیست این عارضه بوجود بیاید.
-بروز اختلالات هورمونی،پس از عمل جراحی و در پی ایجاد یک حفره کوچک در بطن سوم، که وظیفه عملکرد برخی از هورمون‌ها بر عهده دارد، بیمار دچار اختلالات هورمونی شود. معمولا این عوارض موقت هستند و پس از عمل از بین می‌روند..


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس