راههای تشخیص و درمان نوروپاتی دیابتی

راههای تشخیص و درمان نوروپاتی دیابتی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۱ شهریور ۱۳۹۸

آسیب دیدن اعصاب در اثر بالا بودن قند خون را "نوروپاتی دیابتی" می‌نامند.این بیماری سبب بروز علائمی همچون بی حسی و سوزش در اندام های تحتانی بدن خواهد شد.که با رعایت برخی نکات ساده میتوان از ابتلا به بیماری پیشگیری کرده و یا به درمان این بیماری پرداخت دراین مقاله به معرفی راههای درمان و تشخیص نوروپاتی دیابتی پرداخته ایم.

نوروپاتی دیابتی

بیماری دیابت بیماری مزمن است که در صورت کنترل نشدن، اثرات مخربی را بر همه ارگان‌های بدن برجا می‌گذارد و اعصاب و عروق در این بیماری در معرض آسیب فراوان هستند.علائم این بیماری عموما پس از 10سال بروز خواهد کرد.از جمله مهم ترین دلایل بروز این بیماری فشارخون بالا و مصرف دخانیات اشاره کرد که سبب بروز عوارض جبران ناپذیری در فرد خواهد شد.نوروپاتی انواع مختلفی دارد که ازشایع ترین انواع این نوروپاتی میتوان به نوروپاتی حسی و حرکتی اشاره کرد که سبب تخریب اعصاب محیطی در پا‌ها و دست‏ها می‏شود.

نوروپاتی دیابتی

تشخیص نوروپاتی دیابتی

برای تشخیص این نوع از آسیب عصبی، شما نیاز به یک معاینه فیزیکی و آزمایش‌های مخصوص دارید. در طول معاینات و آزمایش‌ها، پزشک احتمالا قدرت و تونوس عضلات، رفلکس تاندون‌ها و حساسیت به لمس، حرارت و لرزش را مورد بررسی قرار می‌دهد.که این آزمایشات عبارتنداز:
-آزمایش آلکترومیوگرافی
-آزمایش هدایت عصبی
-آزمایش دستگاه عصبی خودمختار
-آزمایش حسی کمی
-آزمایش مونوفیلامنت

درمان نوروپاتی دیابتی

اولین اقدام جهت درمان این مشکل و پیشگیری از تخریب بیشتر اعصاب کنترل قند خون می باشد تا بوسیله آن بتوان از بروز مشکلات جدید پیشگیری کرد.بسته به نوع نوروپاتی و علائم ایجاد شده راههای درمان این بیماری متفاوت خواهد بود،از جمله راههای درمان میتوان به :

درمان محافظه کارانه

-داشتن رژیم غذایی سالم
-کنترل مداوم فشارخون
-کم کردن وزن بدن
-مراقبت از پاها
-خووداری از سیگار کشیدن
-انجام منظم فعالیت های ورزشی

نوروپاتی محیطی

درمان درد های عضلانی

درمان دردهای ناشی از نوروپاتی،استفاده از مسکن های ساده ای همچون استامینوفن،پمادهای موضعی کمک زیادی به کاهش درد عضلانی خواهد کرد.علاوه برآن داروهایی همچون:
-داروهای ضدتشنجی جهت کاهش درد عصب
-استفاده ازداروهای ضدافسردگی جهت درمان اختلالات خواب
-علاوه براین موارد مراجعه به فیزیوتراپ و همچنین تحریک عصبی الکتریکی پوست می تواند به کاهش درد کم زیادی کند.

جراحی نوروپاتی دیابتی

همه ی افراد مبتلا به نوروپاتی واجد شرایط برای این عمل جراحی نیستند، ابتدا باید بیمار توسط پزشک معاینه و بررسی گردد تا وضعیت اعصاب محیطی بیمار و شدت تخریب اعصاب مشخص گردد.این جراحی بوسیله متخصص مغز و اعصاب درهنگام جراحی پس از شناسایی عصب تحت فشار، جراح عصب را از بافتی که درآن گیر افتاده است آزاد می کند، اینکار با هدف کاهش درد و بی حسی انجام می شود و به عصب فرصت می دهد تا به حالت طبیعی خود برگردد.

عوارض بیماری نوروپاتی دیابتی

-از دست دادن یکی از اعضای بدن
-آسیب به مفصل به علت آسیب عصبی
-عفونت‌های دستگاه ادراری و بی اختیاری ادرار
-عدم آگاهی از هیپوگلیسمی( افت قند خون)
-فشار خون پایین
-مشکلات گوارشی
-اختلال جنسی
-افزایش یا کاهش تعرق

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

نوروپاتی دیابتی

راههای پیشگیری از نوروپاتی دیابتی

-کنترل مداوم قند خون
-کنترل مداوم فشارخون
-خووداری از سیگار کشیدن
-مراقب از پاها ،جهت جلوگیری از بروززخم
-شستن منظم پاها و خشک کردن آن
-کنترل استرس،استرس سبب التهاب ودرد و مشکلات دیابتی را بدتر می کند.
-کاهش سموم بدن،زیرا این افراد بیشتر در سنگ کلیه میباشند.
-ورزش کردن وکم کردن اضافه وزن


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×