انواع حملات صرعی

انواع حملات صرعی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۱ شهریور ۱۳۹۸

صرع یک اختلال مغزی رایج است که افراد زیادی در جهان مبتلا به این اختلال می باشند. امروزه انواع گوناگونی از صرع شناخته شده است که برحسب نوع حملات و علائم بروز آن به دو دسته صرع منتشره و صرع کانونی تقسیم می شوند.

بیماری صرع

صرع اختلالی در سیستم عصبی مرکزی است که در آن مغز فعالیت غیرطبیعی دارد و باعث تشنج یا دوره‌هایی از رفتارهای غیرطبیعی، حس‌های غیرطبیعی و گاهی از دست دادن هوشیاری می شود. افرادی که مبتلا به صرع هستند، به علت افزایش فعالیت الکتریکی مغز که منجر به اختلال در سیستم پیام رسانی میان سلول‌های مغزی می‌شود، تشنج های مکرر را تجربه می کنند. با اینکه علائم تشنج ممکن است هر قسمتی از بدن را درگیر کند،اما این اختلالات الکتریکی مربوط به همه‌ی آن‌ها در مغز اتفاق می افتد. هر فردی ممکن است دچار صرع شود، صرع می‌تواند همه‌ی نژادها و هر دو جنسیت را مبتلا کند. البته اگر فردی یک بار دچار تشنج شود به معنای ابتلا به صرع نیست، برای تشخیص صرع لازم است فرد حداقل دو تشنج بدون تحریک و علت مشخص داشته باشد،یعنی ناشی از علل پزشکی قابل درمانی مانند محرومیت از الکل یا قند خون بسیار پایین نباشند.

بیماری صرع

انواع بیماری صرع

امروزه بیماری صرع را براساس تشنج هایی که درآن رخ می دهد به چندین دسته تقسیم بندی می کنند که عبارتنداز:
-صرع عمومی یا منتشره
-صرع کانونی

صرع عمومی یا منتشره

این نوع تشنج تمام نواحی مغز را درگیرکرده،که این نوع تشنج خود به شش نوع تشنج تقسیم بندی می شوند که عبارتند از:

تشنج خاموش یا غایب 

این نوع تشنج عموما در کودکان ظاهر می شود و با خیره شدن به یک نقطه و انجام حرکات نامحسوس مشخص می شود.

تشنج های تونیک

این نوع تشنج سبب سفت شدن ماهیچه ها می شود.این نوع تشنج ها عموما ماهیچه های پشت ،بازو وپاها را درگیر می کند.

تشنج آتونیک

این نوع تشنج با شل شدن عضلات و از بین رفتن کنترل بر روی عضلات باعث افتادن فرد بر روی زمین به طور ناگهانی می شود.

بیماری صرع

تشنج کلونیک

این تشنج دارای حرکت ریتمیک و پرشی عضلات است که معمولا بر گردن ، دست و صورت اثر می گذارد.

تشنج میوکلونیک 

این تشنج ها معمولا به شکل حرکت ناگهانی کوتاه یا پیچیدن بازوها و پاها دیده می شوند.

تشنج تونیک –کلونیک 

این تشنج ها پرالتهاب ترین تشنج های صرعی هستند و می توانند باعث از دست دادن ناگهانی هوشیاری، سفت شدن بدن ولرزیدن، و گاهی از دست دادن کنترل ادرار یا گاز گرفتن زبان شوند.

صرع کانونی یا پارشیال

این نوع صرع در بخش خاصی از سلول های مغزی و یا در یک طرف مغز رخ می دهد.به این نوع تشنج عموما تشنج پارشیال نیز می گویند.که این نوع تشنج خود به دو دسته مهم تقسیم می شوند که عبارتنداز:

تشنج های کانونی هوشیار

به این نوع تشنج معمولا تشنج پارشیال ساده نیز می گویند که اگر درهنگام تشنج فرد از آنچه رخ می دهد آگاه باشد،به آن تشنج هوشیار می گویند. این تشنج ها باعث کاهش هوشیاری نمی شوند و ممکن است باعث تغییر حالت روحی یا تغییر حالتی که بیمار اطراف را می بیند، بویی که احساس می کند، مزه ای که می‌چشد، صدایی که می‌شنود یا احساسی که دارد، می‌شود. همچنین ممکن است منجر به حرکات ناگهانی غیرارادی در قسمت‌هایی از بدن مانند بازو یا پا و یا علائم حسی خود به خودی مانند مور مور شدن، گیجی و دیدن نور ناگهانی، شود.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

بیماری صرع

تشنج کانونی با هوشیاری ناقص

درصورتی که فرد حین تشنج گیج باشد و نداند و به یاد نیاورد که چه اتفاقی افتاده است،به این نوع تشنج معمولا تشنج هایی پارشیال پیچیده می گویند. درطی این نوع تشنج بیمار ممکن است به یک نقطه خیره شود و به صداهای اطرافیان به درستی پاسخ ندهد و یا حرکاتی مانند مالیدن دست ها بهم، جویدن، بلعیدن یا راه رفتن حول یک دایره را انجام دهد.

سندروم صرعی

علاوه بر انواع صرع که به آن اشاره شد ،ممکن است برخی از افراد دچار یک نوع سندروم صرعی به نام سندروم اپیلپسی نیز باشند. این سندروم‌ها مختص به بیش از یک نوع می‌باشند. پزشکان این سندروم‌ها را بر اساس گروهی از علائم یا نشانه‌هایی که همراه باهم رخ می‌دهند، تشخیص می‌دهند. برخی از این ویژگی‌ها شامل سن شروع تشنج‌ها در بیمار، نوع تشنج‌هایی که رخ می‌دهد، محرک‌ها، زمانی از شبانه‌روز که تشنج‌ها رخ می‌دهند و غیره تشخص صورت می گیرد.از انواع سندروم صرعی میتوان به :
-سندروم غرب
-سندروم دوز
-سندروم راسموس
-سندروم لنوکس گاستوت اشاره کرد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×