سوزش سطح خارجی ران (سندروم مرالژیا پارستتیکا)

سوزش سطح خارجی ران (سندروم مرالژیا پارستتیکا)

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۲۰ شهریور ۱۳۹۸

سندروم مرالژیا پارستتیکا بیماری است که موجب احساس سوزش، گز گز، مور مور، بی حسی در قسمت خارجی و تا حدودی جلوی ران می شود.که عواملی همچون چاقی و وارد شدن ضربه به این ناحیه سبب بروز این بیماری خواهد شد. دراین مقاله به معرفی این بیماری و راههای درمان آن پرداخته ایم.

سندروم مرالژیا پارستتیکا

اعصاب دربدن نقش انتقال رسانی درفرستادن پیام به مغزوانتقال پیام مغز به دیگرعضلای بدن را دارند. برای انجام این کار اعصاب باید از زیر اطراف، و از طریق مفاصل، استخوان ها و عضلات عبور کنند. معمولا فضای کافی برای عبور آسان این اعصاب وجود دارد. عصب پوستی _خارجی ران، عصبی است که حس قسمت پهلوی ران را فراهم می کند. فشار یا گیر افتادگی این عصب موجب بیماری مرالژیا پارستتیکا یا سوزش پوست خارجی ران پا می شود.

سوزش سطج ران

 

دلایل تشکیل سندروم مرالژیا پارستتیکا

فشار به مسئول عصب دهی حسی پوست خارجی ران سبب ایجاد این درد می شود که این عصب در قسمت پهلوی ران و لگن قرار دارد.عواملی همچون :
-چاقی و اضافه وزن
-پوشیدن لباس تنگ وچسبان
-وارد شدن یا ایستادن طولانی مدت
-وارد شدن ضربه به ناحیه ران
-جراحت حاصل از تصادفات رانندگی
-وارد شدن ضربه در جراحی قبلی
-بارداری
-دیابت

علائم سندروم مرالژیا پارستتیکا

درد درسطح خارجی ران و انتشار آن به سطح خارجی زانو
درد در ناحیه کشاله ران یا باسن
حساس بودن پوست ران به لمس و فشار
سوزش در سطح خارجی ران پا
احساس مورمور شدن همراه با کرختی دریک سمت ران
کرختی قسمت فوقانی پهلوی ران

سوزش سطج ران

تشخیص سندروم مرالژیا پارستتیکا

پزشک متخصص پس ازبررسی علائم بیماری و گرفتن شرح حال از بیمار،با انجام معاینه فیزیکی به تشخیص بیماری دست پیدا خواهد کرد.همچنین انجام نوارعصب وعضله و انجام تصویربرداری ام آرآی و سی تی اسکن کمک بسیاری به تشخیص این بیماری خواهد کرد.

درمان تشخیص مرالژیا

بسته به شدت علائم بیماری درمان آن متفاوت خواهد بود که راه های درمان این سندروم عبارتنداز:

درمان محافظه کارانه

در موارد خفیف میتوان با تغییر سبک زندگی و رعایت کارهای ساده ای همچون کم کردن اضافه وزن، پوشیدن لباس گشاد،خودداری از ایستادن و راه رفتن طولانی مدت میتوان درد حاصل از این بیماری را کم کرد.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

مصرف دارو

 استفاده از داروهایی همچون،استامینوفن،ایبوبروفن یا آسپرین
 داروهای ضد تشنج همچون داروهای گاباپنتین (نوروتین) یا پره گابالین (لیریکا)
 داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای

سوزش سطج ران

انجام حرکات ورزشی

عموما با انجام ورزش های مخصوص وکشش ها که موجب افزایش انعطاف پذیری لگن، افزایش سوخت و ساز و خون رسانی به عصب آسیب دیده می شود بهبود می یابد.

تزریق و دیگر روش های کم تهاجی

در مواردی که درمان های دیگر موثر نیستند و بیمار همچنان از درد ناحیه ران شکایت دارد به طوری که مانع فعالیت های روزمره و اجتماعی فرد شود و در صورت عدم پاسخ به درمان های حمایتی و مسکن ها و شدید بودن نیاز به اقدامات جدی تری خواهد داشت که از جمله مهم ترین روش های درمان تزریق می باشد.
این تزریق موجب کاهش درد و التهاب ناشی از فشار بر روی عصب شده و فشار را از روی عصب مبتلا بر می دارد. اما تزریق آن باید توسط پزشک متخصص و در محل مناسب انجام شود تا از عوارض ناشی از تزریق جلوگیری شود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×