راههای پیشگیری و درمان بیماری میلومننگوسل مادرزادیعمل ستون فقرات - spinal surgeryبیماری های مغزی و نخاعی اطفال

راههای پیشگیری و درمان بیماری میلومننگوسل مادرزادی

بیماری میلومننگوسل

شایع و شدیدترین نوع نقص مادرزادی اسپانیدا بیفیدا می باشد که درآن نه تنها مهره های ستون فقرات دچار شکاف می شود بلکه مایع محافظت کننده از نخاع وخود نخاع نیزاز این شکاف بیرون می زنند.این بیرون زدگی سبب ایجاد کیسه برجسته بروی کمرنوزاد می شود.
70تا 90 درصد از کودکان مبتلا به این بیماری ،بیش از حد مایع در مغز خود دارند. این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که مایعی که از مغز و نخاع محافظت می‌کند آنگونه که باید تخلیه نمی‌شود. این تجمع مایع، باعث فشار و تورم می‌شود.درصورتی که این اختلال درمان نشود،سر کودک به شدت بزرگتر شده و ممکن است آسیب مغزی به او وارد شود.

بیماری میلو مننگوسل

عوارض میلیومننگوسل

دراکثرمواقع کیسته بیرون زده از کمرتوسط هیچ پوستی پوشیده نیست به همین جهت این نوزادان درخطرابتلا به انواع عفونت های نخاعی می باشند.
علاوه بر آن در اين اختلال تنها نخاع درگير نبوده، بلكه آنومالي قسمت خلفي سيستم عصبي مركزي (بصل النخاع و مخچه) هيدروسفالي، اختلال اسفنگتر مثانه و روده و ناهنجاريهاي ارتوپديك نيز وجود دارد.
در میلومننگوسل به علت خوب کار نکردن قسمتی از نخاع که از شکاف بیرونمیزند کودک در اندامهایش دچار انواعی از فلجی و اختلال حس می شود.

  بیماری میلومننگوسل

پیشگیری از بیماری میلومننگوسل

پیشگیری از این بیمار تنها در زمان بارداری و توسط مادر امکان پذیر است،اگر شما باردار هستید یا قصد باردار شدن را دارید با رعایت برخی نکات زیر میتوانید از ابتلای نوزاد خود به میلیو مننگوسل جلوگیری کنید.
-قرص های اسید فولیک را جدی بگیرید، این ویتامین جزو ویتامین های ب می باشد که برای عملکرد صحیح مغز و رشد سلول و تولید پروتئین این ویتامین ضروری می باشد. در مراحل ابتدایی بارداری (بیست و هشت روز نخست) که مغز و ستون فقرات جنین در حال رشد هستند، اسید فولیک اهمیت بسیاری دارد؛بسته به نظر پزشک ممکن است درحین و قبل از بارداری به این قرص نیاز داشته باشید.
توجه نمایید برخی داروهای ازقبیل فنی توﺋین، کاربامازپین، پریمیدون، فنوباربیتال وسدیم والپورات سبب کاهش اثرات اسید فولیک می شود،پس از تداخل این داروها با قرص فولیک اسید خودداری کنید.

-اگردچار دیابت یا چاقی هستید قبل از اینکه باردار شوید تحت درمان و کنترل قرار گیرید ،زیرا اینها جزو مواردی هستند که خطر ابتلا به میلیومننگوسل را افزایش می دهند.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک گردن

-درصورتی که خود یا همسر خود به این بیماری مبتلا هستید ،حتما قبل از بارداری هرچه سریعتربرای انجام آزمایش های ژنتیک اقدام بکنید.

-مراقب ابتلا به سرماخوردگی و تب باشید ودرصورت ابتلا هرچه سریعتر اقدام به درمان آن بکنید.

جراحی میلو میلومننگوسل

 

درمان بیماری میلومننگوسل

از روش های قطعی درمان این بیماری انجام عمل جراحی می باشد که حتما باید درهمان ساعات اولیه انجام گیرد.عمل جراحی جهت درمان بیماری میلومننگوسل که به جراحی فلپ معروف است و توسط متخصص ستون فقرات انجام می گیرید بوسله این عمل میتوان بیرون زدگی نخاع و مننژ را برطرف نمود.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس