بیماری فیبرومیالژیا

بیماری فیبرومیالژیا

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۱۱ شهریور ۱۳۹۸

فیبرومیالژیا نوعی بیماری مزمن که با درد در عضلات و مفاصل همراه می باشد. افراد مبتلا به فیبرومیالژیا در تمام نقاط بدن خود احساس درد دارند. در این مقاله به معرفی این بیماری و راههای درمان و تشخیص آن پرداخته ایم.

فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا یک اختلال سیستم عصبی مرکزی است که درد گسترده‌ای در بدن ایجاد می‌کند.این بیماری سبب درد عضلانی اسکلتی ،خستگی و حساسیت و درد موضعی می شود .این وضعیت در تمام نقاط خاص بدن که با فشار دادن باعث درد می شود بروز می کند.فراد دچار فیبرومیالژیا ، دارای آستانه درد پایینی هستند. این کاهش آستانه درد، به دلیل افزایش حساسیت مغز نسبت به علامت‌های درد می‌باشد.

علائم بیماری فیبرومیالزیا

-درد مزمن در عضلات و مفاصل
-احساس خستگی و کوفتگی
-احساس درد صبح ها پس از بیدارشدن از خواب
-اختلال در خواب
-احساس درد و ناراحتی هنگام لمس عضلات بدن

فیبرومیالژیا

-سردردهای مزمن تنشی
-افسردگی
-لرزش و تپش قلب
-اختلالت گوارشی همچون احساس درد در معده
-اختلالات ادرای و تکرر ادرار

عوامل محرک تشدید کننده علائم بیماری فیبرومیالژیا

-آب و هوای مرطوب
-سرما
-بیخوابی
-فعالیت شدید بدنی
-بی تحرکی
-استرس و اضطراب
-قاعدگی بانوان
-جنست بیمار،زیرا این بیماری در زنان بیشتر از مردان ملاحظه می شود
-وراثت ،درصورتی که یکی از اقوام شما به این بیماری مبتلا هستند؛شما نیز ممکن است به این بیماری دچار شوید.
-وجود برخی بیماری ها ازقبیل آرتریت روماتوئید یا لوپوس

فیبرومیالژیا

علل بیماری فیبرومیالژیا

علت اصلی این بیماری هنوز مشخص نیست اما برخی تحقیقات نشان دهنده آن است که،استرس مزمن یکی از شایع ترین عوامل محرک این بیماری به شمار می رود که با کاهش آن میتوان به کاهش علائم بیماری دست پیدا کرد.علاوه بر آن هر عاملی که سبب عدم تعادل هورمونی یا شیمیایی شود که باعث اختلال اعصاب سیگنال های درد می شود احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

تشخیص بیماری فیبرومیالژیا

آزمایشی خاص برای تشخیص فیبرومیالژی وجود ندارد و در عکس رادیولوژی یا ام آر آی آسیبی در مفاصل، عضلات و استخوان ها دیده نمی شود.
پزشک پس از پرسیدن برخی سوالات درمورد علائم بیماری،پس از آن با دیدن آزمایش خون، می‌تواند بفهمد که علائم بیماری شما از چه چیزی منشاء گرفته است. آزمایش خون تیروئید و تعداد سلولهای خونی و سرعت رسوب اریتروسیت را نشان می دهد؛ که به وسیله این موارد هم میتوان بیماری فیبرویالژیا را تشخیص داد وهم درجهت رد کردن دیگر بیماری ها نیز بکار می رود.

فیبرومیالژیا

درمان بیماری فیبرومالژیا

درمان این بیماری شامل درمان هایی دارویی و درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی می باشد که این درمان ها شامل :

درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی

-استراحت و بهبود وضعیت خواب
-داشتن رژیم غذایی مناسب با فیبروامگا 3
-انجام ورزش های هوازی سبک و منظم ،پیاده روی ،استخر،یوگا ،دوچرخه سواری گزینه های مناسبی برای درمان این اختلال می باشند.
-دوری از استرس و اضطراب ،جهت کنترل استرس و اضطراب خود میتواند به روانشناس ویا روانپزشک مراجعه کنید.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک گردن

مصرف دارو

برای کمک به تسکین علائم، پزشک شما ممکن است داروهای ضدافسردگی شبیه به داروهای مسکن بدون نسخه مانند آمیتریپتیلین را توصیه کند.علاوه بر آن برخی داروها از قبیل دوولتسکتین ،میلی سایپران و پره گابالین از جمله مواردی هستند که به طور خاص به درمان فیبرومیالژیا بکار گرفته می شود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×