تومورآستروسیتومای آناپلاستیک چیست؟
آستروسیتومای آناپلاستیک یا آستروسیتومای درجه سه نوعی تومور مغزی بدخیم است که به تومورهای آستروسیت مغزی معروف است.آستروسیت ها نقش محافظت ازبافت مغز را برعهده دارد.آستروسیتها به چندین درجه تقسیم بندی می شوند که درجه های یک و دو این تومور به کندی رشد کرده و جزو تومورهای خوش خیم محسوب می شوند و درجات بالاترآن جزو تومورهای بدخیم وبه سرعت رشد می کنند . تومور آناپلاستیک از جمله تومورهای بدخیم هستند که درصورت ابتلا به این تومور علاوه بردرگیرکردن این سلول ها ممکن است دیگر سلول های عصبی اطراف را نیز احاطه کند .این تومورها هم در مغز و هم درنخاع یافت می شود.
چه عواملی سبب تشکیل تومور آسترومای آناپلاستیک میگردد؟
هنوز به درستی علت دقیق این تومورها مشخص نشده است اما وجود برخی موارد از قبیل ژنتیک ووجود سابقه خانوادگی ،اختلالات سیستم ایمنی بدن ،قرارگیری در معرض پرتو و انواع موادشیمیایی و اختلالات ژنتیکی همچون نوروفیبروماتوز نوع یک خطر ابتلا به این توموررا افزایش می دهد.
تومورآستروسیتوما آناپلاسیتک با چه علائمی همراه است؟
ضعف و بی حسی و کسلی بدن
سردرد
تهوع و استفراغ
اختلالات خلقی و شخصیتی
ازدست دادن حافظه
اختلالات بینایی
اختلالات هاهنگی و تعادل بدن
چگونه آستروسیتومای آناپلاستیک تشخیص داده می شود؟
پزشک برای ارزیابی عملکرد سیستم عصبی از تست عصبی استفاده می کند. این تست شامل ارزیابی تعادل، هماهنگی و رفلکسهای بدن است و برای سنجش دیگر عملکرد ها پزشک اقدام به پرسیدن سوال هایی از بیماری می کند.درصورت شک پزشک به وجود تومور،انجام سی تی اسکن و ام آرآی به ارزیابی بهتر مغز کمک بسیاری خواهد کرد.
آیا تومورآستروسیتومای آناپلاستیک را میتوان درمان کرد؟
خوشبختنانه امروزه با پیشرفت فناوری پزشکی و راههای درمان میتوان بسیاری ازتومورهای حاد و مزمن را درمان کرد. آستروسیتومای آناپلاستیک جز تومورهای گرید سه است. برای درمان این تومورها نسبت به تومورهای خوش خیم گرید یک و دو به روشهای تهاجمی تر نیاز است.
از جمله این روش ها میتوان به :
جراحی تومور
قدم برای درمان اکثر تومورها انجام عمل جراحی می باشد که بوسیله آن میتوان توموررا به صورت کامل یا بخش هایی از آن را خارج کرد.
بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:
شیمی درمانی و پرتو درمانی
درصورتی که نتوان بوسیله روش جراحی توموررا خارج کنیم ویا فرد شرایط لازم برای انجام عمل جراحی را نداشته باشد دراین صورت انجام پرتودرمانی ویا شیمی درمانی توصیه می شود.
پرتو درمانی و شیمی درمانی به تنهایی یا باهم به سرعت سلولهای در حال تقسیم که در حال سرطانی شدن هستند را تخریب میکند.