انواع تومورهای آستروسیتوما

انواع تومورهای آستروسیتوما

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۷ شهریور ۱۳۹۸

تومورهای آستروسیتوما از جمله شایع ترین تومورهای دستگاه عصبی می باشد که بسته به شدت تومور آن رابه چهارگرید یا چهار درجه تقسیم بندی می کنند.دراین مقاله به معرفی انواع این تومورها و راههای درمان آن پرداخته ایم.

آستروسیتوما چیست؟

آستروسیتوما نوعی سرطان است که در مغز یا نخاع ایجاد می‌شود. منشأ این نوع سرطان، سلول‌هایی ستاره شکل به نام آستروسیت‌ می‌باشند که از سلول‌های عصبی حمایت می‌کنند. آستروسیتوما نوعی گلیوما است که در سلول‌های گلیال یا پشتیبان به نام آستروسیت شروع می‌شود. نقش آستروسیت ها درسلول های مغزحمایت و پشتیبانی از نورون های مغز می باشد.آستروسیتوما یکی از رایج‌ترین انواع تومور مغزی هستند که هم در کودکان و هم در بزرگسالان مشاهده می‌شود. تومورهای آستروسیتوما به دوبخش سرطانی وغیرسرطانی تقسیم می‌شود.

انواع تومور آستروسیتها

آستروسیتها براساس شدت تهاجم به چهار طبقه درجه بندی می کنند؛که عبارتند از:

تومور مغزی

آستروسیت درجه یک

معمولا به بافت‌های اطراف نفوذ نمی‌کند و با آنها ترکیب نمی‌گردد. اگرچه رشد تومورها در این درجه کند است اما ممکن است نسبتاً بزرگ شوند. ازشایع ترین این نوع آستروسیتها میتوان به آستروسیتومای پایلوسیتیک یا آستروسیتوم پیلوسیتیک اشاره کرد که این نوع بیشتردر کودکان، نوجوانان و جوانان شایع‌ترمی‌باشد.

آستروسیت درجه 2

این نوع آستروسیتها به آستروسیتهای منتشره معروف است که این نوع تومورها میتوانند به سایر ساختار مجاور نفوذ کرده و آن ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

آستروسیت درجه 3

این نو آستروسیت به آناپلاستیک یا آستروسیتومای بدخیم معروف است که به سرعت رشد کرده ودرمان آن کمی با مشکل همراه است.این نوع تومورها اغلب در افراد بالای 30سال رایج است.

آستروسیت درجه 4

تهاجیمی ترین نوع تومورها می باشد که به سرعت رشد کرده وبه بافت اطراف خود حمله ور می شود.این تومورکه گلیوبلاستوما یا گلیوبلاستومای مولتی فرم معروف است بیشتر در آقایان بالای 50سال رخ می دهد.

تومور مغزی

علائم و نشانه های تومور آستروسیتوما

این علائم بسته به شدت و محل تومور متفاوت خواهد بود،اما ازجمله مهم ترین این علائم میتوان به:
بروز سردردهای ناگهانی و مکرر
حالت تهوع واستفراغ
اختلال در دید وبینایی
تشنج
اختلالات حرکتی
اختلالت تعادلی
اختلالات شخصیتی و شناختی

افراد مستعد ابتلا به تومورآستروسیتوما

همه افراد در تمام سنین مستعد ابتلا به بیماری می باشند اما برخی گروه های سنی درخطر ابتلای بیشتر به این بیماری می باشند .برای مثال افراد جوان و کودکان بیشتر مستعد ابتلا به استروسیتومای درجه 1و2می باشند وافراد میانسال و بالای 50سال نیز درصدد ابتلا به تومورهای باگرید بالاتر و خطرناکتر هستند.

تشخیص تومور آستروسیتوما

از مهم ترین روش های تشخیص انواع بیماری ها از جمله تومور آستروسیتوما انجام ام آر آی یا تصویربرداری روزونانس مغناطیسی می باشد.پس از تشخیص تومور از طریق تصویربرداری ممکن است انجام نمونه برداری از تومور جهت تعیین دقیق نوع تومورنیز توصیه شود.

راههای درمان آستروسیتوما

عمل جراحی 

معمولا برای درمان تومورهای درجه پایین تراز این روش استفاده می شود که بوسیله آن میتوان تمام یا بخش هایی از تومور را ازبین برد.

تومور مغزی

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز و اعصاب

رادیوتراپی 

در صورتی که به کمک عمل جراحی نتوان تومور را به‌طور کامل از بین برد ویا توموراز نوع منتشره باشد وپس از انجام عمل جراحی تومور مجدداً رشد کند و قبلاً رادیوتراپی نیز انجام نشده باشد ممکن است رادیوتراپی پس از جراحی انجام گیرد.

شیمی درمانی 

در صورتی که نتوان عمل جراحی را انجام داد و یا بعد از عمل جراحی تومور دوباره عود کرده و علائم بیماری بازگردد انجام شیمی درمانی در این موارد نیز پیشنهاد می شود.

استفاده از دارو

استفاده از داروهای ضدتشنج جهت جلوگیری از تشنج وداروی کورتیکواستروئید جهت کاهش تورم مغز وتسکین درد بیمار،از جمله داروهایی هستند که برای درمان این تومورها استفاده می شود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×